saw-repo


2003-ban James Wan rendezett egy 9 perces rovidfilmet, Saw cimmel Leigh Whannell forgatokonyve alapjan. de csak 2005 oktober 13.-n mutattak be az usa-ban.

egy korhazi beteghordozo, David, meseli a horrorisztikus torteneteit egy eletre-halalra meno valosaghowrol

2004 Saw. lathattunk egy nemmindennapi horrorfilmet. a rovidfilmbol inspiralodva James Wan Leigh Whannell-el megalkottak az evtized horrortortenetenek nagyjat. ezzel sikerult kaszalni 4 dijat es 8 jelolest. es a nezok elismereset. nincs az az ember ki elfeledne. kevesek pedig epedve vartak a folytatast. nem kesett.

2005 oktober 28-n bemutattak. mivel romaniaban is ekkor volt a bemutato, nem kellett sokat varjjunk h megjelenjen a DC hubokon.
ennek a forgatokonyvet atvette Leigh Whannell, es Darren Lynn Bousman-nal kozosen kipofoztak, majd odabizta a rendezoi szeket is. nem tette rosszul, mivel Bousman sokkal jobb rendezo, igaz eddig kevesszer bizonyitott, de a tovabbi furesz reszekkel kivivta a jo rendezo cimet nalam. a szakemberek sem ertekeltek ezt a filmet anyira mint elozot. csak a fangoria dijat nyerte el, a 7 jelolesbol, az imdb-n is eppen csak elerte a 7-est.

es vegre latjuk a kepernyon egyre tobbet a film igazi karakteret, Jigsaw-t (Tobin Bell). nagyon eltalalt karakter. 3 jeloles, imdb felhasznalok csak 6.4-re ertekelik. bejon a kepbe egy ifju ausztral, James Wan, 4 dijat visz a furesz 3 forgatokonyvevel. a csapatbol legalabb neki megerte, mas mindenki panaszkodott a bevetelek es a nem elert, de remelt sikerek miatt. a koltsegvetes elegge meg volt szabva, es "olcso" szinszeket is szerepeltettek a filmben, de ez nem tunik fel a 3-ban jol bevalt efekt mesterek munkai mellett.

nezok elegedetlenkednek, a nagyok azt mondjak, h a saw IV nem erdemel meg jelolest sem. leragot csont, es h nem tudnak semi ujat mutatni.
fel vagyok haborodva! mert ez nem igaz, a filmet egykent kell kezelni, annak ellenere is hogy az irok mind kihulltak, teljesen uj csapat lepett a helyukre. de maradt Bousman mint rendezo, es nem cafolt ra a film feelingjere. ugyanugy el tudott borzasztani, ugyanugy meg tudott fogni a kepekkel, efektekkel. es, bar kimondja a game operator a GAME OVER-t, 2008 oktobereben erkezik a saw 5. a tervek szerint ezt is Patrick Melton es Marcus Dunstan paros irja, de David Hackl-t kertek fel rendezonek, aki eddig csupa vicces es unalmas dolgokat produkalt. ugy nez ki vegleg ki akarjak nyirni a filmet.

a kozben megkedvelt Darren Lynn Bousman-t nem kell felteni, o kemenyebb vizekre evezet. 2008 aprilisara kesziti el egy zenei istennel az oldalan, Nivek Ogre-val (Skinny Puppy) a Repo! The Genetic Opera cimu horror muicalt

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Very easy to understand data. Cheers!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008