fórika endre

NLC személyiségteszt eredménye, nincs benne olyan ami ellenmondna a valóságnak, vagy szégyellnem kellene:
IV. A racionális: NT
Pragmatikus, szkeptikus, probléma-megoldásra és analízisre koncentrál
Értékeli magában, hogy szellemes, független és erősakaratú
Racionális a kapcsolataiban, individualizáló szülő és stratégiákat használó vezető
Nem temperamentumos, bízik a logikában, célokat akar elérni, keresi a tudást, értékeli a technológiát és arról álmodozik, hogy megfejti hogyan működik a világ
Életcéljai: megértsen mindent, megkérdőjelezzen bármit, legyenek új elméletei, és a függetlenség

Erősségei: megállás nélkül arra törekszik, hogy mindent megértsen, nagyon kiterjedt ezért a tudása, képes érzelemmentesen gondolkodni, nagyon intelligens

Szereti: gondolkodást, indoklást, mindent megkérdőjelezni, logikát, struktúrát

Nem szereti: rutint, logikátlan utasításokat, a tradíciók és rituálék követését

Amit más típusok nem szeretnek benne: irritálhat másokat azzal, hogy olyan ötleteket, elméleteket vesz észre, ami másoknak érdektelen. Hajlamos rá, hogy belesüppedjen a tökéletes válasz, megoldás stb. megtalálásába, ilyenkor minden más irreleváns számára. Néha szándékosan figyelmen kívül hagyja mások kívánságait és aggodalmait. Inkább a saját céljaira összpontosít, nem másokra. Arrogánsnak tűnhet a többi típus számára

A "racionális" a problémamegoldó temperamentum típus. Mindenféle problémával megbirkózik, vonatkozzon az a komputerekre, természetre, családra stb. Bármilyen rendszer felkelti a kíváncsiságát. Kielemezi, hogyan működik, azért hogy utána rájöhessen, hogyan működhetne jobban. Olyan megoldást próbál találni, amely jól működik a valós világban, de az absztrakt elméletek és a törvényszerűségek még inkább érdeklik. Abszolult pragmatikus a végső cél megtalálásában. Nem érdekli őt, hogy korrekt legyen, a leghatékonyabb megoldás érdekli csak. Bárkit meghallgat, aki tud neki valami hasznosat tanítani, míg figyelmen kívül hagy minden tekintélyt és hagyományt, ami az idejét és energiáját pocsékolná.

A racionális típusnak csillapíthatatlan vágya, hogy elérje céljait. Energiát nem kímélve dolgozik bármilyen projekten, ami épp lefoglalja gondolatait. Szigorúan logikus és független a gondolkodása. Szkeptikus minden elmélettel szemben, még a sajátjaival is, és hisz benne hogy minden akadályt le tud győzni akaraterejével.

Gyakran mások hidegnek és távolságtartónak látják őt, de ez valójában nem igaz, csak el van merülve gondolataiban.

A racionális típus nagyon ritka, a lakosság kb. 5-10 %-át teszi ki. De rengeteget tettek már a világ fejlődésért elméleteikkel, új technológiák kifejlesztésével, így nagyon jó hogy köztünk vannak.

Megjegyzések

Csabi üzenete…
Érdekes volt e sorokat olvasnom felőled, talán, mert részben magam is ilyen vagyok.

És érdekes, mert a legutóbbi ReAkciód okán is észre kellett vegyem: mennyi minden nincs is leírva (s talán: ott a lénye_g/d).

A mai (szinte-kizárólag-csak-a-tech-) világban különösen értékesnek gondolom, ha valaki képes alábbszálni (akár a lélek bugyraiba), átérezni, megérteni.

A lelki folyamatoknak manapság túl kevés időt szentelünk, pedig annyi mindennek az alapjai...

Köszönöm...
eapo üzenete…
én köszönöm.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008