BTK. becsületsértés vita

megnőtt az komment-aktivitás egy régebbi bejegyzésem illusztrációja kapcsán. idézem:

Blogger Dominik írta...

Kár hogy nincsen itt ilyenkor a netrendőrség, mutatok egy kis törvénycikket te vadbarom:
"Btk. 269/A. § Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."
Az olyan emberek tudat-állapotán szoktam elgondolkodni mint a tieden, hogy talán ki lehet ez a senkiházi nyominger.
Hidd el, van jobb dolgom, minthogy meddő vitát folytassak egy olyan emberrel, akit nem is ismerek és azt, hogy nem sokáig beszélhetek vele, mert hogy te sem leszel hosszú életű, az is biztos.
Minden porcikámmal azon leszek, hogy valahogy rádállítsak pár youtubert és garantáltan leszedjünk innen örökre. Szia.

2009. július 17. 16:28

Névtelen Rostyson írta...

Már bocsika, de te milyen nemzetiségű is vagy? Mármint te, eaposztrof... Ha magyar vagy, akkor gratulálok hozzá! Ismét bebizonyosodott, hogy az országban egyre több a buta kis senkiházi identitás nélküli üresfejű kis tinike, akiknek van annyi idejük, hogy az ilyen eszement baromságokat kitalálják. Tipikus birka, aki követi az "új generációt".

2009. július 17. 18:17


Btk.172. § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

ez az egyetlen törvény amitől jelen esetben tarthatnék, de megoldom, és segítek rajtad Dominik, Rostyson és pártolóitokon:

annak érdekében, hogy ne tűnjetek "sérültnek", életetek és testi épségeteket megóvhassátok a rosszindulatú gondolatoktól - amelyek megsemmisítik az értelmet - csupán annyit kell tegyetek, hogy informálódjatok, kulturálódjatok és legyetek intelligensek és kreatívak egyszerre. sejtem ez nagy kihívás számotokra, de higgyetek nekem, megéri rágyúrni.

"ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel!" tanították gyerekkoromban. szófogadatlan gyerek voltam. ha megdobtak kővel, visszamosolyogtam, közelebb álltam és nagyobb követ adtam kezükbe.

Btk.179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
  (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a Rágalmazást
    a) aljas indokból vagy célból,
    b) nagy nyilvánosság előtt,
    c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.

Btk.180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
    a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
    b) nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
  (2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.


remélem nem kell magyarázatot fűzzek, sem taglaljam a fenti törvények idézésének miértjét.

a fenti illusztráció nem dokumentarista, hanem művészeti alkotás, nem tartalmazza a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját és címerét sem. sőt, az égvilágon semmi köze a Magyar Köztársasághoz.

ui.: az emberiség sokkal ősibb és megalapozottabb íratlan törvényei többek közt kimondják: véleménynyilvánítás előtt bizonyosodj meg állításod valósságáról.



UPDATE:
Ha ostobaságnak, szennynek tartjátok a Kis-Magyarország illusztrációt, amit az "egészséges érzésű magyar elutasít", ha látja, akkor benneteket miért aggaszt, hogy felkerült a internetre?
kave2cukorral

Az egyik oldal zsidózik, a másik oldal meg nácizik.
mivel a térképhez érkezett hozzászólások és vélemények konfúzak és túl sok - a realitás keretein belül - megalapozhatatlan gondolat lapul mögöttük, kénytelen lennék mondatról mondatra megválaszolni őket, de sem időm sem energiám legapróbb részletekre kitérően ezt megtenni (másként meg nem lenne értelme).

Rostyson kommenter azt tanácsolta, hogy gondolkodjak el művemen a hozzászólások és vélemények alapján. elgondolkodtam és megszületett a konklúzió:
a nagymagyarország rajongók nem képesek felfogni, hogy nagymagyarország soha nem létezett (és nem is fog). csak beveszik azt a sok maszlagot amellyel a politikusok és etnikai szervek próbálják összetartani azt amit már rég szétcincáltak a gazdasági érdekek és a magyar ember naivitása.

nem lenne érdemes sem vitázni róla, sem felhívni a figyelmet minderre. "boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa" biblia által is megfogalmazott örök igazság alapján a nagymagyarország hívők garantáltan a mennybe jutnak. azt cselekedik amiben hisznek, amire szükségük van. ez így helyes, egészségetekre! nem hiába NEM hívtam fel nagymagyar mellveregetők figyelmét a bejegyzésemre, csak az alkotást és véleményt tisztelő és intelligens közegnek mutattam meg. az viszont nem érdekem, hogy Googliból eltávolítsam a bejegyzést, tehát az "illetéktelenek" is rátaláltak.

kave2cukorral-nak igaza van, nem csupán magam nevében beszéltem a kép megalkotásával, hanem azon sokak nevében, kiknek pont annyira tele a tökük azokkal kik vak eszmével élnek és támaszkodnak egy fiktív egységre, mely eszme irreálisságát már az eszköz hivatalos neve is elárulja: A Magyar Szent Korona országai. a megnevezés rámutat, hogy különböző autonóm területekről van szó, amelyeket csupán adókötelességük köt az akkor még országnak közel sem nevezhető mai magyarországi területhez. önkényesen sikerült a "nagymagyaroknak" megrajzolni egy határvonalat a magyar anyanyelvűek lakta területek köré, viszont 4 év múlva szakemberek által is felülvizsgálva rendeződött ezen baklövés.

A mai magyarország nem az én "Magyar Köztársaságom", szerencsére. szégyellném is a pofám érte az biztos a történelem, politika és gazdasági hovatartozás figyelembevételével.

Kettőskereszt érintette székely mivoltom, melyre nem tudok büszke lenni és valószínű semmilyen etnikai hovatartozásra sem tudnék büszke lenni.

A hungarista hozzászólása végre olyannak ítél mellyel nem tudok ellenkezni: "Eaposztrofról meg annyit, hogy hibbant.".
úgy folytatja, hogy "Bár rajta is lehetne segíteni..", viszont ez már alaptalan, mivel nem szükség. a nagymagyaroszág hívők úgy érzik jól magukat, hogy árpádsávokat rajzolnak és fiktív térképekkel dobálóznak, én meg úgy, ha vitát keltek. a szociologusok unalmas kérdőívekkel, én pedig gerjesztett vitákkal informálódok környezetemről.

Dominik - kinek egyetlen intelligens cselekedete az volt, hogy felvállalta fiatalságát (viszont fejletlenségét nem) - mondatától majd "hanyatestem": "eddigi megjegyzéseimben található elfogult szövegek jelenlétét ki kérem magamnak." nagyon tetszik, köszönöm ;)

Rostyson majd ha pár év érettség után visszaolvasod szavaid, rájössz h önmagaddal vitáztál, mindenki más csak nevetett rajtad.

a mai mellveregető nagymagyarország mozgalom alapja az irodalom nyelvén megfogalmazott személyes, vagy képzelt fájdalom és a politikai érdekek, eszköze a buta ember.

ismétlem:
A trianoni békeszerződés azt kapták a magyarok, amit megérdemeltek. ez nem lehet vita tárgya, ez tény.

politikusok, történészek és nem magyarországi érdekeltségű gondolkodók már kifejtették álláspontjukat, amelyet teljesen fölösleges megismételjek, és nem is tehetném oly körültekintően és hihetően.

Megjegyzések

Unknown üzenete…
Nemtom hogy érzed, de ennek a képnek tartalmi jelentése van és a tartalmi jelentése kapcsolódik egy undorító cselekedethez, ami a köztársaság ócsárlását jelenti.
Itt már nem ütközöl törvénybe, de nagyon intelligens megnyilvánulás egy 30-40 körüli/közötti embertől, aki rá sem hederít a hozzá szóló kommentekhez.
Ezzel csak széthúzást, gyűlöletet és megvetést keltesz magadban, másokban, magad ellen, mások ellen.
Had ne cifrázzam a szót és meg kell mondjam, ha előbb láttam volna a honlapot, akkor talán rendes embernek is képzeltelek volna, de ilyen magyarok ellen irányuló csúfos tett miatt, elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is értelmes szót válthatnánk egymással.
,,vélemény mindarról, amiről másoknak eltérő.." igaz nagyon amit leírtál, ami a te véleményed, azzal biztosan ütközik egy vélemény. Most az enyém (Dominik19961017 youtuber) Névtelené (Hungarianfreedom) és Rostony (ShakunetsuHadouken) 19 éves jogot tanuló srác véleményével ütközött, aki nem keveset tud a jogokról.
Meglátásom szerint értelmetlen vita ez, hiába toldhatok erre még egy mondatot, hogy majd eldől valamikor, miközben a falnak beszélek.
Köszönöm vendéglátásod az oldaladon, pedig ez ,,Vonzza a feltöltő gondolataival egyetértő egyéneket, így annak az egyénnek, aki a feltöltő gondolataival nem szimpatizál, célkeresztnek képzelheti a videót, így a szimpatizánsokat reportolhatja kedvére." Mondtam egyszer a Youtube-on, ami részben ide is igaz, egyszóval hosszú távon nincs hatékonysága eme sokaknak sértő gondolat megosztására. Ne fesd falra az ördögöt.
Rostyon példáját követve, leszarom az ilyen kis anti-fastisztákat.
eapo üzenete…
:D

"elképzelhetetlennek tartom, hogy valaha is értelmes szót válthatnánk egymással." igen, én is ;)

"a képnek tartalmi jelentése van" köszönöm az elismerést, ezért készítettem.

"..undorító cselekedethez, ami a köztársaság ócsárlását jelenti." szeretném ha kifejtenéd, én semmi undorítót és köztársaság ócsárlót nem találok sem trianonban (sejtem erre gondoltál), sem a legvalószínűbb jövőképben.

"Itt már nem ütközöl törvénybe" eddig sem tettem, ezért nem értem ezen kijelentésed.

"..30-40 körüli/közötti embertől.." nem értem mi köze ennek a korhoz? amúgy nagyon mellé nyúltál, ennek oka pedig az előítélet, amely elítélendő, mivel fals képzeteket szül.

"..aki rá sem hederít a hozzá szóló kommentekhez" elnézést, nem éreztem úgy, hogy azok a kommentek hozzám szóltak volna. mire kellett volna válaszoljak? ha megfogalmazod újra, egyenként, szívesen megválaszolom őket.

"széthúzást, gyűlöletet és megvetést keltesz magadban.." magamban biztos nem, miért ártanék magamnak, vagy bárkinek?

"..másokban, magad ellen.." ez megeshet, viszont az már nem az én lelkemen szárad. én elég intelligensnek tartom magam ahhoz, hogy ne cselekedjek mások ellen és ne éljek dühvel, gyűlölettel és egyéb egyéniség romboló fals tudatállapotokkal.

"..mások ellen." az, ki így hiszi, nagyon félreértelmezte szavaim; vagy nem figyelt, vagy teljesen más nyelvet beszélünk.

"magyarok ellen irányuló csúfos tett" hmm..? kérlek kerek mondatokkal magyarázd meg mire gondolsz, szeretném tisztán látni véleményed.

"ami a te véleményed, azzal biztosan ütközik egy vélemény." ezzel mind így vagyunk; szerencsére, ez viszi előre a társadalmakat, ez teszi különbbé az embert az állattól.

"19 éves jogot tanuló srác.. aki nem keveset tud a jogokról" örülök, hogy ily érdeklődő, annak már kevésbé, hogy ilyen fiatalon és tapasztalatlanul tesz megalapozatlan kijelentést olyan emberek véleményéről és olyan témában, amiről fogalma nincs..

"Meglátásom szerint értelmetlen vita ez" érzéseid szerint és az én meglátásom szerint nem értelmetlen; látom kíváncsiságod és elszántságod. ez manapság ritka erény; és engem olyan gondolatok leírására ösztönöz, amely sokaknak segíthet. csak így tovább..

"hosszú távon nincs hatékonysága eme sokaknak sértő gondolat megosztására" már bizonyította hatékonyságát: több blog is RePostolta, sokan véleményezték kommentben és személyesen egyaránt (eddig a pozitív vélemények vannak túlsúlyban), és erről beszélünk most is.

"Ne fesd falra az ördögöt." nem én festem, már létezik. én csak megemlítem. amúgy ezt a szólást vallási vezetők találták ki, annak érdekében, hogy elnyomják a kreatív gondolkodást; birkásítás érdekében megalkotott propagandaeszköz.

"leszarom az ilyen kis anti-fastisztákat." egyrészt nem sz@arsz le, mivel időt és energiát szántál véleményed közlésére; másrészt mi alapján ítéled azt, hogy anti-fasiszta lennék?
Unknown üzenete…
Természetesen az égvilágon senki máshoz nem szóltak, mint hozzád, ezért most megkérdem konkrétan:
Mi a szándékod ezzel a képpel, ami gyakorlatilag 2. Trianon-t jelenti?
Az előbbi kérdéshez is hozzátenném, hogy milyen érzéseid vannak Magyarországgal kapcsolatban?
,,magyarok ellen irányuló csúfos tett", vagyis 2. Trianon ábrázolása, így a nacionalista(remélem tudod, hogy nem egyenlő a nácival) magyarokban negatív érzelmeket keltő hatást teszel. A kép tartalma számomra 2. Trianon bekövetkeztét jelenti és azt, hogy te egy anti-fasiszta ember lennél. Ez előítélet tudom, de ha mondjuk Amerika államait látná egy amcsi pirossal megjelölve néhány államot és fölötte egy számot és két kardot, valyon mire gondolhatna?
PL erre, hogy Amerika államait megtámadták és elfoglaltak pár államot, a népesség ennyire csökkent le, vagy a népesség ennyivel csökkent, vagy mely államok indultak csatába, no de hova, azt nem jelzi, szóval fokozhatnánk a variációkat.
Az a kijelentésed, hogy ,,vegigneztem egy halom nagy-magyarorszagos mocskot, es ez osztokelt, hogy megmutassam a velemenyem. lasd fenti hd minosegu kepet." igencsak ellentmondásos, de nem árt hozzáfűzni ez előtt lévő ,,a bombagyar-mocsok apropojan..." szöveget.
Neked a Bombagyar-ral van bajod vagy mi a fenével, vagy Magyarországgal?
Kéretlek minden kérdőjel végű mondatra válaszolj.
eapo üzenete…
"Mi a szándékod ezzel a képpel, ami gyakorlatilag 2. Trianon-t jelenti?" szándékom az illusztrációval a gondolatébresztés. ezidáig eredményes.

"milyen érzéseid vannak Magyarországgal kapcsolatban?" érzéseim semmilyenek, véleményem annál több.

"nacionalista magyarokban negatív érzelmeket keltő hatást teszel." csak azokra van negatív hatással akik elfogultak, tudatlanok (remélem tudod, hogy ez "elegendő információval nem rendelkező"-t jelent), és buták (remélem tudod, hogy ez nem sértő-szó, hanem minősítő.)

"..te egy anti-fasiszta ember lennél." ebben a szövegkörnyezetben kicsit konfúz, az anti-fasiszta jelzőt sem eredeti, sem mai elkorcsosult értelmében nem tudom ide illeszteni.
én az eredeti értelemben vett antifasiszta és fasiszta elveknek is látom a szépségét és hátrányát egyaránt, egyiknek sem vallhatom magam, de ha választanom kellene, a propagandaeszközöket alkalmazó fasizmus mellett döntenék (különben erre alapul a civilizált világ).

"..valyon mire gondolhatna?" arra, amit a vezetői diktálnak.

"..igencsak ellentmondásos" csak abban az esetben, ha teljesen más értelemmel bír számodra, mint amiért megfogalmaztam. (és kissé elavult)

"Neked a Bombagyar-ral van bajod vagy mi a fenével, vagy Magyarországgal?" egyikkel sincs bajom. a bombagyár véleményét nem nem osztom, mivel félreinformált tömeg, éppúgy mint magyarország felszólaló átlagjai. ezek csak a felszínnel bíbelődnek, fogalmuk sincs mi folyik a gépezet belsejében. viszont nem is kell tudjanak róla..

"a 2. Trianon" is csak azt adná a magyaroknak amit megérdemelnek, sem többet, sem kevesebbet. ez alapján
Rostyson üzenete…
Vicces, hogy egy ilyen műveletlen kisebbségi komplexusban szenvedő egyén akar hegyi beszédet tartani arról nekem, hogy a művelődés milyen hasznos is tud lenni... Tudod, valahogy neked kéne kicsit több könyvet olvasnod, meg tanulni egy icike-picikét legalább. Tudod, nem is az volt a gond azzal a képpel, hogy tagadtad a Nagy-Magyarország jogos létét, erről mindenkinek meglehet a saját véleménye, de azt, hogy a saját országodat becsmérled le ezzel, az egy kicsit gáz. Azt is érdekesnek találom, hogy csak Magyarországon ciki, ha valaki szereti a hazáját, ennek ellenkezője meg menő, más országokban valahogy pont fordítva megy a dolog. Hogy miért? Ülj le, és legalább 2 órát gondolkozz el magadban erről. Hihetetlen, hogy milyen széthúzások mennek az országban, amiben azzal a cikkel te is közreműködtél. Az egyik oldal zsidózik, a másik oldal meg nácizik. Talán ezért is tart ott az ország, ahol tart, nem egy összefogó nép a mai magyar...
Rostyson üzenete…
Ja, és még valami; borzalmasan rossz szövegértelmező vagy :)
Unknown üzenete…
Elég fura ábrázolás ugyan, de ugyanezt az ég világon bármilyen országgal lehetne megcsinálni.
Azok az emberek akik azt mondják ,,szuper, néha én is így látom", ahhoz lenne egy két eltársalogni való időm és akkor már használnám a ,,zsidó" jelzőt, mert a ,,cigány" jelzőt csak akkor használom, ha valaki tudatlanul irigy és köcsögül viselkedik, a zsidó szándékosan és aljas módon okoz kárt, persze nem mindegyik.
Ne értelmezd 3-4-5 szavanként a mondatokat. én egy mondatot bezárok egy ponttal, akkor, hogyha lezárva érzem és nyitva tartom egy vesszővel. Így elveszik a szöveg értelme, ha nem az egész mondatot nézed és talán a következő mondatot hozzá, ezt te döntöd el.
keynra üzenete…
Hm, hm, elolvastam eszmefutatásotokat. Jól szórakoztam Dominik. Azt hiszem rád az "elfogult" jelző talál leginkább (a probléma az, hogy aki elfogult, az soha nem fog egy statisztika-szerű véleményt, mint pl. ez a térkép, átlátni; hogy is mondjam, a nem túl megalapozott véleményed rabja vagy). A Nagy-Magyarország eszméjével semmi gondom, az hisz benne, akinek jól esik. Csak egyetlen dolgot emelnék ki: ez csak utópia. ;)
eaposztrof, sok szegmensben egyetértek, főleg ami kettőtök vitájában elhangzott. De itt is van valami, a jővő térképét illetően. Egyetlen szót emelnék ki: "valószínű" (engedelmeddel elhagytam a leg-et és a bb-t). S tudnivaló, hogy ez nem is súrolja még a tény kategóriát.
Unknown üzenete…
Rám illeszkedhet az elfogult jelző, de joggal is.
A célom nem az ellenségek keresése, hanem barátok megtalálása, viszont amikor megláttam a képet, muszáj volt írnom.
Rostyon talán erre is tudna (remélem nem rágalmazó) választ adni.
Én ezt a térképet sehogy máshogy nem szeretném átgondolni, minthogy (elfogultan) egy nem túl eszes ember felrakott egy ilyen szennyet.
A róla készült videómhoz ezt írta a mai nap Erdélyből megjött Győri barátom:
,,Sajnos én ezt már 3 éve ismerem :(.Sajnos ez nem egy ember műve,HA jól tudom ez NEM abszurd EZ volt az alap trianon ötlet!!Hogy pontosan,hogy meg miért nem tudom,csak onnan hogy édesanyám töritanár (színötös) diplomály mellett tud 1-2 dolgot amik elég érdekesek."
EZ nem elfogult gondolkodás, ha hallanád miket csinálok, azt jogosan nevezheted nem hazafi szemmel elfogultnak, de az eddigi megjegyzéseimben található elfogult szövegek jelenlétét ki kérem magamnak.
keynra üzenete…
Dominik, én nem ragozom ezt tovább. Örvendetes h ennyi intelligens hazafi van, mert a Magyar Köztársaságotoknak igazán elkélne a megváltás.
Tiszteletben tartom a véleményed, holott én közel nem tudok egyetérteni. De te is tedd ezt, és tartsd tiszteletben másokét, az ostoba fenyegetőzés itt senkit sem érdekel.
Rostyson üzenete…
A legfelháborítóbb nem maga a térkép volt igazságszerint, hanem a cikkben lévő kommentek... "szolnok és bács-kiskun megye nem kell, azt vigyék a szerbek vagy a románok. egyébként jó terv.", meg "készíthetnél ilyet székelyföldről is", és akkor még a szerző jó pofizik velük. Más országban ilyenért "szép" kis hozzászólásokkal tarkították volna a blogodat és elküldték volna melegebb éghajlatra ezeket a hozzászólókat... Nem tudom, hogy képes vagy felfogni, hogy ez miért rossz dolog, remélem, elgondolkodsz egy kicsit a dolgon és megérted...
Rostyson üzenete…
Dominik: a cikkben nem csak a "mélymagyarokban", vagy a nacionalistákban kelt rossz érzést. Szerintem is értelmetlen volt így felhozni a BTK. egyes pontjait.
kave2cukorral: "Örvendetes h ennyi intelligens hazafi van, mert a Magyar Köztársaságotoknak igazán elkélne a megváltás." - Ez a te Magyar Köztársaságod is, ezt sose feledd!
eaposztrofnak ismét: Maga a kép igazságszerint rendelkezhetne egy figyelemfelhívó funkcióval is, hogy ez is megtörténhet, és akkor mindjárt nem kelt senkiben felháborodást, csak hát itt a baj, hogy a cikknek más mondanivalója volt. Én sem vagyok igaz magyar, vagy mélymagyar. Magyar vagyok. Ennyi. Ugyanúgy, mint te, vagy mindegyikőtök itt, aki ezt a cikket, vagy blogot olvassa.
keynra üzenete…
Rostyson, hatalmasat tévedsz. "Az" nem az én Magyar Köztársaságom. De nektek további szép tévhiteket. ;)
Rostyson üzenete…
kave2cukorral: milyen tévhitekről beszélsz?
Unknown üzenete…
Nagy-Magyarország újracsatolásának lehetetlenségéről beszélhet, mi másról beszélne egy hazafiatlan ember.
Szerintem én világosan utaltam a kép sértésére és egy ilyen "alkotás"nak az alkotójának tudatában kellene lennie, hogy mi benne a sértő, nem pedig neki megmagyarázni és pofátlanul megkérdezni!
kave2cukorral gondolkodásmódját nem tudom elképzelni, viszont a cionistákét annál inkább, ez tanácstalanság a köbön a hiába magyarok, viszont nem magyar hazafik miatt.
Viszont intelligensebb emberrel is beszéltem aki még nyomatékot is adott arra, hogy meglepődött a koromon. Pedig ő sem hazafi volt, neki mindegy volt.
Álmodozásról meg csak annyit, hogy történnek még meglepő dolgok a közeljövőben és ha ezt is megtagadod akkor te sem vagy különb a cionista izraelitáknál kedves 2 cukros kávé :]
keynra üzenete…
Na kezdjük az elején.:)
Rostyson, téveszmének látom:
1. Téveszme azt hinni, hogy csak a Magyar Köztársaság létezik, és egyből beskatulyázni egy embert oda.
2. (Ahogy Dominik is sejti) Nagy-Magyarország ötletét is téveszmének tartom.
És akinek már két ilyen aranyoska téveszméje van, ott akad több is.- gondolom én, a "cianista".

Apropó, Dominik, ismét a sértegetés mezejére léptünk?
Azt mondod egyik percben, hogy nem tudod elképzelni a gondolkodásmódomat, de a cianistákét igen. És utána meg azt mondod, hogy cianista vagyok. Hát akkor feltételeznem kéne, hogy olvasol bennem, mint nyitott könyvben. De én nem ezt feltételezem, hanem azt h sem a fogalmat nem ismered teljesen, sem a logika alapvető szabályát: ellentmondásmentesség.
És ezután: "Viszont intelligensebb emberrel is beszéltem aki még nyomatékot is adott arra, hogy meglepődött a koromon." -ismerősöd véleményére támaszkodva bizonygatod, h milyen intelligens vagy a korodhoz képest, s hogy meglepődött a korodon. Hát nekem meg anyum lepődött meg a koromon. Mostmár akkor énis okos vagyok? :)) Hát, te, ez a bekezdésed még viccnek is rossz. Egy intelligens ember nem azzal kezdi, h elmondja, na fiaim, úgy beszéljetek, h én olyan intelligens vagyok, hogy az szakít. Ilyen megnyilvánulásai csak a nem-intelligens embereknek szoktak lenni.
Továbbá, az eredeti tárgyra térve, a kép "sértését" hangsúlyozod. Hát hol élsz te? Néztél már szét magad körül. Igaz, hogy egyre többen verik a mellüket, hogy ők aztán mekkora magyarok, de ez is csak múló divat. És gyorsan múló. Mert azt helyesen látod, hogy a széthúzás hatalmas. Akkor miért gondolod, hogy Nagy-Magyarország elképzelhetőbb, mint a te idilli utópiádat "veszélyeztető" térkép?:)
A meglepő dolgokról meg csak annyit, hogy a "2. trianon" is elég meglepő lenne- számodra. De a valószínűségét egyre nagyobbnak látom. És te is látnád, ha kinyitnád a szemed, s nem homokba dugot fejjel vernéd az intelligens mellkasod, hogy magyar vagy és hogy te aztán... mit csinálsz te? Ugyan már. Semmit.
keynra üzenete…
Jaj, és a kérdőjelvégű mondatokra ne válaszolj. Mind csak költői kérdés. ;)
Rostyson üzenete…
kave2cukorral, van egy olyan érzésem, hogy te előítéletekkel élsz velem szemben, ami általában nem igazán jó dolog. Olyan érzésem van, mintha azt akartad volna közölni velem, hogy én soviniszta vagyok... Hiszen azoknak van csak a Magyar Köztársaság. Nem. Az én ideológiám az, hogy tiszteld, és becsüld más népeket, de te soha ne feledd, hogy magyar vagy. Erről feledkezik meg manapság ennek a kurva társadalomnak a nagy része. Nem érzem azt, hogy egy táborban lennék a Tomcat, vagy a Budaházy-féle emberekkel, ők is csak széthúzói az országnak, mint a jelenlegi antifák és neolibsik. Nem azon vagyok, hogy az ellenkező tábort lámpavasra húzzam, vagy aki csak egy jottányit nem ért velem egyet, azt tarkón lőjem. Az én célom az, hogy összefogjam egyszer s mindenkorra ezt az országot, politikai orientációtól függetlenül. Legyen az szélsőjobbos, vagy szélsőbalos, vagy akármi. Egyszerűen nem bírom el, hogy a magyar köpköd a magyarra, és mindegyik lámpavasra húzná egymást. Ennyire vagyunk összetartóak... És láthatjátok, hogy ez a "társadalmi kohézió" hova is vezet. Tudom, hogy még nincsen realitása annak, hogy végre egy összetartó nemzet legyünk, mert még túl nagyok az ellentétek. Túl nagyok az ellentétek, és nem haladunk semerre. Nézd meg azokat az országokat, ahol sokkal nagyobb az összetartás; messze jobb a közjólét. És ennek az összetartásnak az alapja a nemzeti identitás. Innen indul ki minden más viszonyulás. És sajnos, ha jól gondolom, belőled is ez hiányzik. És hiába mondod, hogy ez nem a te országod... Igenis ez a te országod is, hiszen te is magyar vagy, ezt ne feledd! Ne utáld azért az országodat, mert fentről a szart jól megkeverték... Bár a politikát most igazán kihagynám a beszélgetésből...
A Nagy-Magyarországról meg annyit, hogy 2020-ban úgyis visszakapjuk a területek jó részét, hiszen a trianoni békediktátum 100 évre szól - úgy, mint a többi versailles-i döntés. Erről ennyit. Inkább a külföldi magyar területek autonómiáját kell kezdeményezni, hogy a többi külföldi soviniszta csoportok ne terrorizálják a határon túli magyarokat.
Rostyson üzenete…
Ja, és még valami: nem cianista, hanem azt úgy írják, hogy cionista :D Legalább tanultál is egy kicsit :P

Dominik: úgy érzem, hogy te még éretlen vagy egy ilyen jellegű vitához, még az ilyen tinik igencsak elvakultak tudnak lenni ebben a nemzeti radikalizmus egyre csak bővülő szubkultúrájában. Ezeket az alaptalan cionistázást, meg zsidózást még a hungaristák, és az NS érzelmű emberek is elítélik.
keynra üzenete…
A sok értelmes ember...
Kedves Rostyson, ne vegyél Dominikkal egy lapra, mert én nem élek alaptalan előítélettel, és nem sovinisztázlak le. Nem utálom az országomat, és nem ellentétet akarok szítani.
Csak nem vagyok a Magyar Köztársaság állampolgára. (Hogy mindent a szátokba kelljen rágni.)
Amúgy a sokat hangoztatott széthúzásnak te is része vagy. S mire nem lesz széthúzás, arra az sem lesz aki összetartson.
És ehhez a politikának nem sok köze van. Mármint a látható politikának. Az igazi események mindig a színfalak mögött zajlanak. (hogy valaki ezekkel a közhelyekkel ne legyen tisztába...)
Én csak egy példát hozok. Erdély (mellesleg bosszantó, hogy csak a mellbeveregetős magyarkodás korában kezdik a nevét hangoztatni, mellesleg anélkül, hogy jártak volna itt, vagy bármi- de a tévhitek mellett az ilyen apró elsiklások is megférnek, nemde?). Szóval Erdély, vagy Partium. Ha szétnézek csak a román nemzetbe való beolvadást látom. Híres városaink, mint Kolozsvár, Várad, Beszterce, Temesvár és sorolhatnám, már réges rég a többségi nemzet kezében vannak. (Erre mondtam, hogy ha nem a homokba dugnátok a fejeteket...)
Én ezt a folyamatot, melynek ez a térkép valószínű következménye lehet, szinte minden nap tapasztalom. Könnyű ott magyarnak lenni, ahol nem románul ítél meg a hatóság és a többség.
És most kezdjem verni a mellem, mint ti? Ugyan, mit ér ezzel bárki.

"Inkább a külföldi magyar területek autonómiáját kell kezdeményezni, hogy a többi külföldi soviniszta csoportok ne terrorizálják a határon túli magyarokat."
1. Lövésed nincs mit jelent határon túlinak lenni. Ez olyan, mintha az aggkor gyötrelmeiről beszélnél tízévesen.
2. A soviniszta csoportokat is csak hírből ismered.
3. Az autonómia kezedeményezése? Hát légyszíves gyere ide, s váltsd meg az itteni helyzetet is, ha ennyire vágod, hogy mit kell tenni. Különben meg az autonómiát rég kezdeményezték, de ez mindörökre csak kezdeményezés marad. Egyértelmű. Ha egy kisebbség a saját érdekeit akarja a többséggel szemben érvényesíteni, azt hiszed, hogy ezt a többség hagyja? (Csaknem újabb téveszmébe botlottam?)
A nemzeti identitásra alapozni már régóta veszélyes játék. Inkább okulna, olvasna, tanulna nyelvet, vagy csinálna valamilyen hasznos dolgot az a sok magyar nacionalista. Hogy épülne, mint individum. De nem teszi, mert pofázni tudatlanul könnyebb. Birkák. S erre kéne büszkék lennünk?
Nézzetek már szét magatok körül, és ne csak a négy falat vizslassátok. Ti beszéltek Nagy-Magyarországról? És ti mondjátok valakire, hogy soviniszta, fasiszta, cianista?

A blog szerzőjének igaza volt, sérültek vagytok. De abban téved, hogy rajtatok bármivel is segíteni lehetne.
keynra üzenete…
Igaz, az elírásért elnézést. Hisz rólatok a cián jut eszembe, lehet, hogy a tudatalattim játszadozik:)).
Katacs üzenete…
kávé2cukorral, igazán jól összefoglaltad :)
mindig azoknak van legnagyobb szájuk, akik csak "kívülről" éltek át dolgokat, és túlmisztifikálják azokat....amúgy valóban szórakoztató...:)
Rostyson üzenete…
Kedves kave2cukorral, még hogy te nem élsz előítéletekkel... vicces :) Először is ajánlanám a szövegértelmezés gyakorlását. Másik dolog: nem értem felháborodásodnak tárgyát. Neked nem mondtam, hogy te részese lennél a széthúzzásnak, eaposztrofnak viszont mondtam. "Lövésed nincs mit jelent határon túlinak lenni." Nagyapám Újvidéken él... Egy csöppet talán tudom. "A soviniszta csoportokat is csak hírből ismered." Valóban csak hírből ismerem őket. Bárcsak velük lett volna a legnagyobb problémám még egy évvel ezelőtt. "Az autonómia kezedeményezése? Hát légyszíves gyere ide, s váltsd meg az itteni helyzetet is, ha ennyire vágod, hogy mit kell tenni." Megtenném, ha már elérném a közeljövőbeli céljaimat. Akkor kimennék, nem vagyok az a "fospisztoly" típus, bár ezt hiába magyaráznám itt, neten erről beszélni hiteltelen. És még1x mondom: én egyáltalán nem verem a mellem, csak a tényeket mesélem el; szóval még1x elmondom, hogy a trianoni békeszerződés 100 évig érvényes, de amúgy már a 90-s évek elején visszakaphattunk volna kisebb részeket... Amúgy meg nem szeretném, ha mégegyszer egy kalap alá vennél a nemzeti radikálisokkal, vagy egyéb szubkultúrához sorolnál. Azt hiszem, pár sorból nem fogjuk egymást megismerni. Ez előítélet. "A nemzeti identitásra alapozni már régóta veszélyes játék." Mióta, kedves kave? Légyszíves ne kezdd el ezt az "elfasisztálódás" elméletet, mert ettől is kiborulok. A 90-s évek végén sokkal agresszívabbak, és sokkal többen voltak a szélsőségesek. Nézd meg Spanyolországot, Norvégiát, vagy Ausztriát! Igencsak erős ezekben az államokban a nemzeti identitás (mielőtt kérdeznéd -igen, voltam ott). És dübörög a fasizmus? Nem. Tudod, létezik ilyen, hogy egészséges patriotizmus. És milyen jól fejlődnek ezek az országok.

És mielőtt írnál, felhívnám a figyelmedet; nem hőbörgésről, meg veszekedésről szól a dolog - ez vita (mármint az én részemről). Az, hogy mit mond rólam egy blogger, azt magasról leszarom, nem mérvadó.

Ui.: Miért is vagyok részese a széthúzásnak?
Rostyson üzenete…
"És ehhez a politikának nem sok köze van. Mármint a látható politikának. Az igazi események mindig a színfalak mögött zajlanak." Ezzel viszont teljesen egyetértek. Sokat olvasok ilyen témákkal kapcsolatban. Nagyon nehéz lenne megdönteni ezt a "pénzimpériumot", bár Bolívia megkezdte (félreértés ne essék - kommunista sem vagyok).
keynra üzenete…
Mosolygok.
Rostyson üzenete…
A kérdésemre nincs válasz? Vagy talán nem tudod megválaszolni? Ennyit tudtok :)
keynra üzenete…
Te holtbiztos vagy a saját igazadban, és ez már nem vita (főleg nem részedről, kicsit olvasd vissza;) )
A kérdéseidre meg, hm, már válaszolt a térkép. Én nem folytatom a szócséplést, a falnak nincs mit beszélni.
Nyugottan hidd azt, hogy igazad van. De annyit megsúgok, pssszt... a mesék csak mesék.
Rostyson üzenete…
Kedves Mr. "Nyugottan" (amúgy nyugodtan, de psszt ;)), a térkép nekem hol válasz a kérdésemre? Ezért vagyok széthúzó? Nem is értem, neked nagyon nagy bajaid vannak a szövegértelmezéssel, de a helyesírásodat meg sem említem. Amúgy azért kezdek biztos lenni az igazamban, mert az, amiről te beszélsz, semmi köze ahhoz, amiről én beszélek. Én beszélek a "tyúkról", te meg a "kakasról", így teljesen elbeszélünk egymás mellett. Kezdjek el angolul írni? Akkor értenéd, hogy én miről is beszélek?
Unknown üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Rostyson üzenete…
*Korrigálás: "azért kezdek biztos lenni az igazamban" (idézőjel kimaradt)
keynra üzenete…
"azért kezdek biztos lenni az igazamban, mert az, amiről te beszélsz, semmi köze ahhoz, amiről én beszélek"

Oké, helyesírás... De ekkora fogalomzavaraim még nekem sincsenek. Bajok vannak a kifejezésmóddal, Tanár Úr. Az érveléssel meg pláne.
Pedig te okos vagy, sokat olvasol a téma után, hangsúlyoztad, nem egyszer, mások fiatal korát, amiből gondolom, hogy kenyered javát is megetted. S még angolul is tudsz(lokálpatriótánál ez figyelemre méltó).
Ideje lenne hát egy kis dialektikát és retorikát is elsajátíts, mert érvelésedben szarvashibák vannak. (Arisztotelész megteszi, de az én kedvencem Pázmány;))

Ha nem akarod abbahagyni a vitát, üsse kavics. Elvégre egészen jól szórakozom. De azért azt el kell ismerned, hogy az eszmefutatásod túllépte a "vita" kereteit.

Csak egy kérdés, miért vagy dühös? Nem fért rá a szülőházad a jővő térképére? :))
Rostyson üzenete…
Én nem vagyok dühös, az írásodból nekem tűnt úgy, hogy fel vagy háborodva. Én itt nyugodtan írogattam, ezért nem értettem a reakcióidat. Azzal zavartad össze az egész képet, hogy szinte összekeverted Dominik kommentjeit az én hozzászólásaimmal (mármint ez jött le a mondanivalódból).

Na, akkor térjünk rá az eredeti témára, hogy megvitassuk, a térképre. Véleményem szerint a térkép önmagában több funkcióval is élhet, például lehetne figyelemfelhívó, hogy talán ez is megtörténhet. Ha kedves eaposztrof e célból tette volna fel, akkor nem lett volna a cikkel semmi probléma, legfeljebb mindenki elborzadt volna, hogy valószínűleg ez is megtörténhet -akár a közeljövőben is. Igen ám, de a tisztelt szerző a célból tette fel a blogra, hogy ezzel válaszoljon Tomcaték Nagy-Magyarország képeire, így provokálva őket. Jó, egye fene, bár ez már súrol egyfajta határt. De az már igencsak ciki magára nézve, hogy elkezd jópofizni olyanokkal, akik olyanokat írnak, hogy " készíthetnél egy ilyet székelyföldről is.", meg "szolnok és bács-kiskun megye nem kell, azt vigyék a szerbek vagy a románok. egyébként jó terv.". Tudod, ezért más országban nemhogy a patrióták, nacionalisták, de mindenki lehurrogta volna Provo Katit. Ezt nem veszi észre senki, hogy még az egészséges hazaszeretet is csak nálunk égő. Pedig ez egy természetes dolog, nem is kéne ilyennel foglalkozni, hogy ki a hazaszerető és ki nem, mert ennek egy alap dolognak kéne lennie, mint bármelyik más országban. És most ne keverjük ide megint a Nagy-Magyarország témát, itt egyáltalán nem erről van szó.
Rostyson üzenete…
Amúgy meg jó unaloműzőnek ez a blog :D
Rostyson üzenete…
Ja, am még mindig nem válaszoltál a kérdésemre... :P
keynra üzenete…
Nem kevertelek össze, csupán egy oldalon álltok, ha jól látom.
A térképet illetően, mindenki azt hisz, amit akar.
Amúgy eaposztrof, saját bevallása szerint, gondolatébresztés céljából tette fel. És igen, válaszul.
S nem ő az egyetlen (szerintem) aki unja a sok üres beszédet és képmutató nacionalizmust (eaposztof, javíts ki, ha valamiben tévedek). Mert lassan a csapból is az folyik, hogy Nagy-Magyarország, meg jajj Trianon... (pedig a történelem nem csak akkor adott jajgatásra okot, meg aztán jajgatni szerintem több mint fölösleges).
Oké, egészséges nemzeti öntudat- bár én ebben is kételkedek-, de az már súlyos, mikor a média, a szórakoztatóipar divatjává aljasul az egész (gondolok itt pl. fankadeli legújabb "alkotásaira". Kétlem, hogy hirtelen rádöbbent arra, hogy ő magyar. Én azt látom valószínűbbnek, hogy arra döbbent rá, hogy most erre van kereslet.)
Székelyföld jövőjét meg én is kéken látom.
S nem találok sértőt a kommentekben sem. Legalábbis annál sértőbb dolgok nem hangzottak el, mint pl. amit Dominik írt, s néhol te is.
Ezen már nem nagyon van, mit megvitatni.
Amúgy ha osotbaságnak, szennynek tartjátok a térkép mondandóját, amit az egészséges érzésű magyar elutasít, ha lát is, akkor meg miért aggaszt, hogy felkerült a netre?
Rostyson üzenete…
"Nem kevertelek össze, csupán egy oldalon álltok, ha jól látom." Háát... Ő neki a képpel van baja, nekem meg a cikkel és a környezetével. És én nem teszek soviniszta megjegyzéseket, Dominik meg még gyerek. "Oké, egészséges nemzeti öntudat- bár én ebben is kételkedek-, de az már súlyos, mikor a média, a szórakoztatóipar divatjává aljasul az egész". Nem értem, hogy miért kell kételkedni az egészséges nemzeti öntudaton... Igen, létezik ilyen is. A másik dolog: tudod, ez a nemzeti radikalizmus, ez egyfajta szubkultúra (semmint politikai ideológia), ami most egy rétegben elég nagy divat lett úgy, mint anno a skinhead, vagy punk kultúra. Ez még egyelőre nem igazán elfogadott stílus, de majd egy idővel ezt is megtűrik. Régen még a punkot is undorítónak tartották. Amúgy meg ezeknek a politikai hitvallásuk nem egyezik: vannak közöttük nemzeti liberalisták, és vannak közöttük soviniszták (nem tudom, hogy melyikből van több). Egy idő múlva úgyis kettéoszlik ez a mozgalom, mint kinn külföldön a skinheadek tábora, mert ugye ott is elég nagy a különbség a politikai orientációjuk között. Semmi különös nincsen ebben, ez egy most kifejlődő stílus. Nem is olyan rég még az emo stílus keltett az emberekben igencsak negatív hatást, manapság már le se szarják őket. Ugyanez lesz a radikálisokkal is, bár igaz, az emosoknak sosem volt politikai hitvallásuk, de ha mégis, akkor elég széles sávban mozog a kultúra követőinek csoportján belül.
"S nem ő az egyetlen (szerintem) aki unja a sok üres beszédet és képmutató nacionalizmust (eaposztof, javíts ki, ha valamiben tévedek). Mert lassan a csapból is az folyik, hogy Nagy-Magyarország, meg jajj Trianon..." Meg ennek az ellenkezője is... Amúgy lehet, hogy megleplek ezzel a mondattal, és nem fogod elhinni, de már nekem is kezd elegem lenni abból, hogy csak akkor lehetek magyar, ha Kárpátiát hallgatok, rovásírással díszítem ki a honlapomat, esetleg a blogomat, és utálok minden cigányt és zsidót, mert ha nem, akkor hazaáruló zsidó vagy cigány vagyok. Meg nem attól vagyok magyar, hogy kiteszem a kocsira a Nagy-Magyarország matricát, vagy árpád-sávos zászlót lobogtatok (a zászlóval viszont nincsen bajom).
"Amúgy ha osotbaságnak, szennynek tartjátok a térkép mondandóját, amit az egészséges érzésű magyar elutasít, ha lát is, akkor meg miért aggaszt, hogy felkerült a netre?" Most ez egy kicsit hülye kérdés, de válaszolok rá; először is mégegyszer, bár ezt már vagy úgy 5x-6x említettem, hogy nem a képpel, hanem a cikkel és környezetével van bajom. Ugyanis ezzel ugyanúgy közrejátszik abban a társadalmi széthúzásban, mint a másik oldalon lévő alaptalanul zsidózó tömeg. Ja, igen, és az előző kommentemből ezt kihagytam: "S még angolul is tudsz(lokálpatriótánál ez figyelemre méltó)." Már megint beskatulyáztál egy társadalmi csoportba, de amúgy nem élsz előítéletekkel, de sebaj :D
Unknown üzenete…
,,Hát hol élsz te?"
Talán valamelyik kommentembe hangsúlyoztam azt, hogy nem vagyok soviniszta és nem vagyok hungarista, se nem egoista.
A képpel - Rostyon - meg elég nagy baj van, a kommentek tartalma pedig csak hangsúlyozzák a rosszat.
A gondolkodásmódodat nem tudom megfejteni - és mivel emberből vagyok tévedhetek - csak a cionistákhoz hasonlítani.
De láthatóan nem élsz az etnikai hovatartozásod "jogával", emiatt az se nagyon lehetsz.
A hungarista üzenete…
Érdekes álláspontok... A határon túliak biztonságlétét nem a területi autonómiában látom, csupán csak a konnacionalizmus szellemiséget kéne visszahozni, és mindjárt nem adódna probléma pl. a magyarok és a szlovákok között. Dominik, te meg hiába tagadod, soviniszta vagy. Soviniszta vagy, mivel alaptalanul zsidózól és cionistázol. Tipikus nemzeti radikalista szellem. Bár, ahogy nézem, még gyerek vagy, még nem tehetsz arról, hogy ilyen vagy, csupán a környezeted tehetett sovinisztává. Ajánlom, hogy tanulmányozd a hungarizmus tanait, és mindjárt nem leszel ilyen hőzöngő soviniszta. kave2cukorral attitűdjét nem tudom hova bekategorizálni, azt látom, hogy a mai rendszer igazán hatott rá, így megfertőzte, mivel beletörődik a jelenlegi helyzetbe. Ez egyáltalán nem jó. Úgy látom, hogy még sokat kéne neked is művelődni, bár ezzel nem azt szeretném kifejezni, h műveletlen vagy, inkább azt, hogy hiányos a tájékozottságod, és demoralizált vagy sajnos.

Eaposztrofról meg annyit, hogy hibbant. Bár rajta is lehetne segíteni, mindenkin lehet valamilyen szinten javítani.
keynra üzenete…
Ha attitűdömet nem érted és nem tudod hová tenni, akkor megköszönném, ha nem bocsájtkoznál téves következtetésekbe. (S nem lesz attól még demoralizált valaki, ha a jövőt nem a nemzetállam eszményében látja.)
Kettőskereszt üzenete…
Üdv, eaposztrof!

Először is köszönöm visszajelzésedet a blogcikked értékelésére, így több dolgot tudtam meg rólad, a blog készítőjéről, így még talán kicsit tudnám bővíteni a véleményemet a cikkről. A Kis Magyarország térkép számomra így már érthető, hogy milyen célból lett feltéve, de sok mindenki másnak még félreérthető lehet. Úgy vélem, a Nagy-Magyarországról álmodozó mélymagyaroknak nem ilyesfajta választ kellett volna adni, hiszen így a jelenlegi Magyarországot is gyalázod - ha ez volt a célod, ha nem. Ha ezen a téren lennél kíváncsi hitvallásomra, akkor kijelenthetem, hogy én sem vagyok irredenta, ezen a téren én is inkább a konnacionalizmusban hiszek, mint az egyik előző hozzászóló. Nagy-Magyarország térképnek nincsen realitása, míg a konnacionalizmusnak még van egy kicsi. Persze én itt nem magáról a konnacionalista utópiáról beszélek, hanem a szellemiségéről. A nemzeti identitásoddal kapcsolatban meg annyit, hogyha székely vagy, akkor maradj is az, légy rá büszke! Bár remélem azért érzel legalább egy kis szolidaritást a magyarok iránt.
"nem fenyegetőzöm, hanem a primitív ember primitív eszközeivel hívom fel a figyelmet primitív hozzáállására." Egy valamit nem kéne elfelejteni: sose süllyedj le a te szintedhez képest! Tartsd meg a blogod színvonalasságát azzal, hogy a saját színvonaladat is megtartod. Ez csak egy tanács volt részemről.

További szép napot!
Unknown üzenete…
Meg kell mondjam, személyesen nem ismerek zsidót és nem találkoztam még rendetlen romával.
Gyakorlatilag semmi esély sem lehetne arra, hogy én rasszista, nemhogy soviniszta legyek.
A nemzeti radikalista nem hasonló a sovinizmushoz, inkább a nemzeti szocializmus a hasonló ahhoz inkább.
Bár erről kérdezd Rostyont.
Eléggé szembetűnő a hiba ebben a cikkben és te is jól mondod, hibbant.
Unknown üzenete…
,,Bár, ahogy nézem, még gyerek vagy, még nem tehetsz arról, hogy ilyen vagy, csupán a környezeted tehetett sovinisztává."
Kiemelem a ,,csupán a környezeted tehetett sovinisztává" szövegrészletet és felhívom az előző kommentre a figyelmet.
A hungarista üzenete…
Dominik, Dominik, remélem, valóban még csak egy gyerek vagy, mert ha nem, akkor szánalmasan hülye vagy. Ha nem találkoztál zsidóval, akkor milyen alapon zsidózól, okoska? És még hogy a nemzeti radikálisok nem soviniszták? Már bocsi, de nem mi, nemzeti szocialisták szoktuk egy kalap alá venni a soviniszta szlovákokat a többi szlovákkal. Ha valamit akarsz nekem mondani a nemzeti szocializmusról, akkor először járj utána a dolgoknak, nehogy már te oktassál ki engem a hungarizmusról, lehet, hogy egy kicsit többet tudok róla... Induljunk ki Szálasiból; A mi nemzetvezetőnk nagyon jó kapcsolatot ápolt a szlovákokkal és a román legionáriusokkal, hogy létrejöjjön egy konnacionalista állam (ez kb. olyan, mint Kossuth Dunai Konföderációja). És sztem nézd meg a szótáradban, hogy mit jelent a sovinizmus szó, mielőtt elkezdesz nekem okoskodni. Ja, és ilyen nincsen, hogy radikalista, hanem radikális van.
Unknown üzenete…
Akkor nem linkelem be Rostyon ideólógiák - röviden című videóját, ha úgyis külön van véve az Ultra Szélsőjobb és a Radikális Jobboldal...
És igen, jól tippelsz, hogy gyerek vagyok, de meg kell mondjam, a videómegosztón ahol mi fenn vagyunk, ott nem találni ilyen embereket mint te, csak olyanokat, akik ész nélkül sieg heil-eznek.
Mindenesetre köszönöm a felvilágosításod!
Unknown üzenete…
Akkor a sovinizmus nem azt jelenti, hogy önmagát, avagy nemzetét nagyobbra tartó és másokat, más népeket megvető és elutasító?
Ez kicsit kemény megfogalmazás lenne rám.
Milyen alapon zsidózok?
Nahát: A családomban gyakran fordult elő amolyan etnikumi felismerés, vagy ehhez hasonló.
"Pozitív" dolog pl. az, hogy a nagymamám - már megölt - fekete macskáját poénosan elnevezte cigánynak XDD.
Amikor valaki valamilyen sunyi, irigy dolgot követ el, akkor azt úgy fejezzük ki, hogy ,,cigány viselkedés, cigány dolog, te cigány!" stb.
A zsidózást pedig a YT-ról vettem, mert eddig csak cionista zsidókkal és egyéb, a magyarokkal nem szimpatizálókkal találkoztam.
Amikor valakit lezsidózok, vagy lecigányozok, az a viselkedésére, avagy a rossz-zsidók-cigányok viselkedésére utal és néha célom a komoly sértés és néha a célom az, hogy tudja a másik fél, hogy én tudom róla hogy ő zsidó, vagy a viselkedése nagyon hasonlít ahhoz, amilyen a legtöbb erkölcstelen életű zsidókhoz és cigányokhoz hasonló.
A zsidózás kikerülésére a cionista szót elégtelennek találom, akár jelenti azt,(Rostyont idézve) hogy Izraeli nacionalizmus, akár nem.
Én nem vagyok anti-rasszista, viszont nem is vagyok rasszista, nem is ellenzem, viszont nem is annyira támogatom.
Nemrégiben megkérdezte tőlem egy kb. velem egyidős srác, hogy mi az oka annak, hogy a hungaristák egy része náci.
Erre válaszoltam neki egy hosszú magyarázatot és azt is, hogy inkább mondja úgy, hogy a hungaristák egy része a nemzeti szocialista eszmékkel is egyetért.
Válaszomat megköszönte és további szép napokat kívántam neki.
Nem szeretem, ha valaki számon kér tőlem valamit, vagy amit csináltam, mindenesetre köszönöm felvilágosításod, akármennyire volt csesztető(a csesztetés kinyilvánítását nem tudom elkerülni, mert őszintén meglepett amit írtál)
eapo üzenete…
drága Rostyson, csökönyösségeddel kellett volna jópofizzak, vagy
egészséges hazaszereteteddel?! egy egészségtelen országot hogy lehet egészségesen szeretni?! csupán elfogultan, és annak már régen nincs köze az egészségeshez.

további válaszok, és összesítés "UPDATE:" címszó alatt megtalálható a bejegyzés végén: vita összesítés

az eredeti kis-magyarorszag bejegyzés is bővült egy kiegészítéssel: kis-magyarország kiegészítés
A hungarista üzenete…
Kedves eaposztrof!

Jól sejtem, hogy bekategorizáltál azok közé, akik a Nagy Magyarországban hisznek? Hányszor kell még elmondanom, hogy én a konnacionalizmusban hiszek?!Amennyiben ez nem így van, akkor elnézésedet kérem. Még valami: a kommenteket tüzetesebben elolvastam, és van egy olyan érzésem, hogy dezinformálsz, vagy direkt, vagy ez a felületes elolvasásnak a következménye. Persze ez bárkivel előfordulhat. Trianonnal kapcsolatban meg nem értek egyet; nem Magyarország volt a főbűnös, mégis ettől az országtól csatolták el a legnagyobb részeket. Valóban szükség volt terület elcsatolásokra, de nem ekkorára, mert ez így viszont igazságtalan volt. Rostyson felemlítette valahol, hogy a trianoni béke 100 évig érvényes; ez tény, de ha lejár a trianoni béke érvényessége, akkor sem az összes elcsatolt területet kapjuk vissza természetesen, ez is benne van a szerződésben (ajánlom, járj utána).

Dominik: akik csak ész nélkül sieg heil!-oznak, azok nem hungaristák, hanem egyszerű soviniszta barmok, műhungaristák. Azokat sem bírom, akik kijárnak tűntetgetni, mivel lószart sem csinálnak az országért, hanem jól elbulizgatnak. Egy nemzeti radikális érzelmű ember egyszer neten megkérdezte tőlem; "Ti, szélsőjobbosok, teljesen elhatárolódtok a nemzeti radikálisoktól?" Én erre azt válaszoltam, hogy csak politikusok határolódnak el, bennem speciel megvan az a természetes undor irántuk. Véleményem szerint nem tüntetésekkel kell megbuktatni a rendszert, mert azzal valahogy kurvára nem érünk semmit. A Jobbik - a nagy nemzeti érzelmű párt - meg egy nagy foss, MIÉP 2.0, semmit nem tesznek a magyarokért, nézd az EP beszédjüket; felszólaltak a szlovák nyelvtörvény ellen? Hát nem! Ezért is gyűlölöm mindegyik nemzeti radikálist, mert csak a mellüket verik, és magyarkodnak, és csak a pofájuk nagy! A magyarság nem arról szól, hogy beöltözök vmi francos nemzeti öltözékbe, lógatom az árpád-sávos zászlót, és üvöltöm, hogy Gyurcsány takarodj, meg ilyen magyar vagyok, meg olyan magyar vagyok. Az egész helyzettel és rendszerrel tele van a faszom, de gondolom már sok mindenkinek az országban! Sok hülye barom ember, ordibálja, hogy büdös náci, meg büdös zsidó. Én nem akarom egyik oldalt sem elpusztítani, vagy lemészárolni, én minden kibaszott magyarnak fel akarom nyitni a szemét, hogy ébredjetek már fel basszátok meg, nem egymásnak vagytok az ellenségei, nem egymással kéne harcolni! Lassan eljön az ideje, hogy már én is színre lépjek, és kicsit háttérbe szorítsam az ilyen Budaházy, meg Tomcat féléket! Majd rájön egyszer mindenki, hogy a legjobb ideológia az országon belül a hungarizmus, csak előtte mindenkinek meg kéne ismernie, és nem csak azt mondogatni, amit a történelem órán tanultok.
Unknown üzenete…
Kedves eaposztrof, köszönöm hogy reklámozol az oldaladon, de egy mondaton megakadt a szemem:
,,a többi a videó minőségével egyenlő értékű."
Mármint a többi videóm, vagy a többi komment?
Nem mindegy, Madjarice meg szlovéniában él és rekordidő alatt megtalálta a videómat és értelmes adatokkal tarkította azt.
Amúgy ez még régen volt, még amikor rajtad voltam fölháborodva.
Tudod csak az beszéljen, aki olyan videókat készített mint Hazafi56 barátom, mivel az ő ,,nyaggatására" kezdtem a videók elkészítéséhez.
Kedves Hungarista!
Mély benyomást tettél rám, hozzád hasonlóval még eddig nem nagyon találkoztam!
Megtudhatom a konnacionalizmus jelentését?
Szeretném megtudni minél hamarabb.
Kossuth is olyasféle konnacionalista lehetett, mert a ,,Magyarként a világban" c. könyvemben idézve van az, hogy a rác és a oláh és a magyar bánat egy, vagy valami ilyesmi.
Tüntetéssel nem érünk semmit, nem azok a "magyarok", de azok között is vannak biztos olyanok, akinek tudatosan elege van a mostani pénzrabló politikából!
A szlovák nyelvtörvényt meg remélem hamar betiltatják, mert ez nemcsak az EU(nem vagyok EU szipmatizáns), hanem az emberi jogokat is sérti!
Kifejezhetetlenül pofátlan cselekedet!
eaposztrof, elnézést kérek tőled amiért előítéleteskedtem, de mint idézem: ,,Első ránézésre először azt hinnénk, hogy valami idióta ultranacionalista román kölyök csinálhatta."
Én is ebbe a hibába estem és nem gondoltam át azt, hogy a készítő nem feltétlenül ezt akarja, hanem lehetséges, hogy ő egy független ember és csak hagyja, hogy had vitázzanak róla.
Dominik
Rostyson üzenete…
Eaposztrof: amúgy te egyáltalán tudsz magyarul? Szövegértelmezés, látom, itt senkinek sem megy! Hányszor mondjam, hogy én kurvára nem hiszek a Nagy Magyarország utópiájában? Hányszor mondjam, hogy nem vagyok "mélymagyar"? A mai társadalom valóban ennyire elszokott volna az olvasástól?! Amúgy csak megjegyezném, hogy a "Nagy Magyarország" az államalapítástól a monarchiáig létezett (bár gondolom ezekről halvány lilád sincsen...). Az előző kommenteket elolvastam, leszűrtem belőle, hogy székely vagy. Így az egészséges hazaszeretetről nem neked kéne papolnod, mert a te helyzetedben valóban nem lehet azt elképzelni, hogy milyen is lehet az a normális hazaszeretet. Egy beteg országot hogy lehet szeretni normálisan? Úgy, hogy én itt születtem, itt élnek a szüleim, a barátaim, a szeretteim, itt éltek azok a nagy emberek, akikre felnézek, és itt vannak azok a tájak és helyek, amiket én szeretek, és tenni akarok az ellen, amit ezek a férgek művelnek ott fenn. És kérlek, legközelebb valahogy próbáld reálisabban tükrözni az itt folyó vitát, köszi!

Hungarista: a hungarizmus nem épp a legideálisabb eszme, ez bebizonyosodott. A konnacionalizmusnak meg egyáltalán nincsen már realitása, főleg ebben a hangulatban, ami most folyik az országunk és a szomszédos országok között...
eapo üzenete…
és a legfontosabbat majdnem elfeledtem: Calm Down Bro
Rostyson ezt magadra veheted ;)
eapo üzenete…
A hungarista, jó volt megérzésed miszerint nem téged soroltalak Nagy Magyarország hívők közé, csupán általánosítva beszéltem, mivel fölösleges erőfeszítés lenne mindenkire egyenként kitérni. a békeszerződés lejártával fog beállni igazán a baj, ne fogalmazzatok hiú ábrándokat.

Dominik köszönöm szavaidat és örülök a fejlődő konklúzióidnak. a videókkal kapcsolatos megjegyzésem éppúgy technikai, tartalmi és kivitelezési kritika mint kreativitást érintő, ezáltal a pozitív kommentereket is jellemzi. jó irányba haladsz a fejlődés útján, szívesen segítek:
konnacionalizmus - nacionalizmusok összevonásaként tudnám definiálni, lényege a nemzetköziség, azaz a nacionalizmusok és nemzetek összefogása, amely magyar viszonylatban a nagy magyarország területi föderációt jelenti.

Rostyson miért veszed magadra a világ fájdalmát? nem vagy te Jézus. és hagyd már abba a "szövegértelmezés"-es mellébeszélést. nekem is sokáig azzal volt a nagy problémám, h senki nem ért meg, majd rájöttem, hogy azért van ez, mert csupán azt hiszem h meghallgatnak, s h nekem célozva fogalmazzák szavaikat. nem, mindenki mondja a magáét, azaz hangosan gondolkodik. gondolkodj te is hangosan, és tegyél magasról arra, hogy ki hogyan reagálja le szavaid, s rájössz, h hogyan kommunikálj úgy, h megértsenek.

megjegyzem, nézz utána nem elfogult forrásból a "Nagy Magyarország" fogalmának. az "Egy beteg országot hogy lehet szeretni normálisan?" kérdésre adott válaszod pedig több okból sem elfogadható, a helyes így hangzik: "Csak ezt ismerem."

eredményes estét mindenkinek.
Rostyson üzenete…
Jó, hangosan gondolkodtál... Blogban nem szokás ilyen helyzetben monológokat írni, de ezek szerint újítottál. Nagy Magyarországnál nem magát a fogalmat kell megnézni, hanem a történelmi atlaszt kell elővenni. Ezt viszont nem értem: ""Egy beteg országot hogy lehet szeretni normálisan?" kérdésre adott válaszod pedig több okból sem elfogadható, a helyes így hangzik: "Csak ezt ismerem."" Ezt kifejtenéd nekem bővebben, ha megkérhetlek?
eapo üzenete…
Rostyson, válasz:
vegyük szemügyre mi szükség az egészséges országhoz, ez alapján mindenki maga megfogalmazhatja a választ a kérdésre, h "miért beteg magyarország?":
eredményes politika
közbiztonság
etnikumok és társadalmi rétegek közti egyensúly
alacsony bűnözési statisztika
stabil gazdasági helyzet (nem kimagasló! stabil! nagy a különbség)
saját tulajdonú befektetések
a termelés országban tartása
vállalkozások támogatása
alacsony adók és illetékek
korrupció és bürokrácia hiánya
minőségi oktatás
transparens államvezetés
dezinformatív propagandák hiánya
hihető és egyértelmű történelem
történelem során elszenvedett vereségek hiánya, vagy alacsony százalékos aránya
...


és sorolhatnám a sort oldalakon keresztül, mindre tudok mondani magyarországi ellenpéldát.

érdemes lenne egy ilyen játékot indítani. valaki leprogramozza? mondom h mit és hogyan.

ad2
az, ki országa kapcsán nincs tisztában - legalább - ezen pontok alapján megfogalmazható reális képpel nem jelentheti ki, hogy szereti és azt sem, h nem.

meglátásom szerint Rostyson nem élt és nem tapasztalta más ország kultúráját, politikáját, gazdaságát, eredményességét.

nem kell evidens fejlett nyugati országokat példaként hozni, mondom amit ismerek:
románia - soha nem veszített egyetlen csatát sem e történelem során, hajlandó volt megalázkodni, segget nyalni, de becsülete nem csorbult.
gazdasága nem kimagasló, de stabil.
nincs államtartozása
csak képzett, média által felfújt etnikai összetűzések vannak
stb..

bulgária - szerencsétlen szegény ország, de azonkívül, h poros és mocskos, nem sok rosszat tudok mondani róla.

szlovákia - egyetlen bűne, hogy minden eszközt bevet, hogy megtisztítsa országát a felbujtó erőktől, a magyaroktól.

törökország - történelmében van szégyenfolt épp elég, viszont 80 év alatt egy virágzó, stabil gazdaságú, békés országot hozott létre a semmiből a sivatag közepén.

ha valaki tudja folytatni a sort, kérem tegye meg.
Rostyson üzenete…
Várjál, nem azt akartam megkérdezni, hogy miért beteg az ország, nagyon is jól tudom, hogy miért, ne is haladjunk ezen a szálon tovább, teljesen tisztában vagyok a mai helyzettel, és a többi ország helyzetével (Bulgária: a turizmusból adódóan - tengerpart - kezd stabilizálódni a gazdasági helyzete ennek az országnak is). A kérdés inkább ez volt: miért rossz az én válaszom a "hogyan lehet szeretni egy beteg országot" kérdésre, és miért jó ez, hogy "csak ezt ismerem"?
eapo üzenete…
szerintem a választ megadtam előzőleg, de pontosítok:
"Úgy, hogy én itt születtem.."
ez nem ok arra, h szeresd az országod. "a környezet"ed már elfogadhatóbb lenne, de jelenleg az országról beszélünk, különböző szempontokból megvilágítva.

"itt élnek a szüleim.."
őket szereted, és közel akarsz lenni hozzuk, viszotn manapság már sem a távolságok sem a kommunikáció nem ütközik semmilyen hátrányba. tehát értelmetlen erre támasztani hazaszereteted miértjét.

"a barátaim, a szeretteim.." ez egy meggondolatlan kijelentés, bizonyítom: azt hitem, hogy székelyudvarhelyen vannak a barátaim, mígnem megtapasztaltam, hogy a világ különböző pontjain megismert barátaimhoz képest ők az ellenségeim. az ember változik, a barátoknak is változniuk kell, és az emberek fejlődési görbéje nem párhuzamos.

"a nagy emberek, akikre felnézek.." én nem tudok nagyokról kik magyarok lennének és magyarországon élnek, ezért ezt nem tudom kommentálni. és jobb szeretem olvasni nem magyarok műveit mint a sok szempontból korlátozott és dezinformált, már unalmas magyarokét.

"itt vannak azok a tájak és helyek.."
ilyen tájak és különbek vannak szerte a világon, a magyar hegyekkel kapcsolatos cinikusságomat pedig most az egyszer nincs kedvem élezni.

"tenni akarok az ellen, amit ezek a férgek művelnek ott fenn.." én erre egy megoldást látok: a helyzetet nézd meg kívülről is, ne csak belülről, egy szemszögből; mivel a cselekvést az ismeret kell megelőzze; az irány talán jó, csak az eszköz és a szemszög hibádzik, azaz még kevés.

"És kérlek, legközelebb valahogy próbáld reálisabban tükrözni az itt folyó vitát, köszi!" ezt nem tudom értelmezni, s más esetben nem is válaszolnék ilyen állításokra, de most megteszem, mivel azt gondolom segít: a vitát tükrözni értelmetlen lenne. a vita lényege a vélemények és gondolatok megosztása. egy vitában soha nincs reális nézőpont, csak különböző információkon alapuló vélemények vannak, amely megközelítheti a műveltebb realitását. a Kulturális kreatívok bejegyzésemben ennek miértjét említettem.

csak hiszed h az ok a barátaid, h szereted az országot, h szereted a nyelvet, h szereted a kultúrát, h stb.. mivel csak ezt ismered.

baráti jótanács: utazz, láss, ismerkedj, légy nyitott és légy szabad.

azért írtam, h "jótanács", mert ha nem a szabadságvágyó embertípus vagy, akkor nem követendő példa és inkább éld az életed melyről tovább panaszkodhatsz.

eredményes napot nektek!

ui.: mint már említettem, nem kifejezetten neked szólnak írásaim, hanem az embertípushoz melyhez tartozol (eddigi információk alapján általánosítanom kell, mivel nem ismerlek), tehát kérlek tartózkodj minden "kikérem magamnak" gondolat megfogalmazásától és ne vedd támadásnak az én gondolataimat.
Rostyson üzenete…
"őket szereted, és közel akarsz lenni hozzuk, viszotn manapság már sem a távolságok sem a kommunikáció nem ütközik semmilyen hátrányba."

Persze, ezt tudom, de azért valljuk be, mégis csak más, amikor előtted van az egész "lénye".

"meggondolatlan kijelentés, bizonyítom: azt hitem, hogy székelyudvarhelyen vannak a barátaim, mígnem megtapasztaltam, hogy a világ különböző pontjain megismert barátaimhoz képest ők az ellenségeim."

Én nem úgy érzem, a barátaimna, és a szeretteimnek is köszönhetem azt, hogy ott tartok ahol, rengeteget segítettek már nekem, amit természetesen viszonoztam is. Tudom, itt Magyarországon kevés az ilyen ember, de akadnak. Bár nem mondanám, hogy nekem milyen sok barátom is van.

"én nem tudok nagyokról kik magyarok lennének és magyarországon élnek, ezért ezt nem tudom kommentálni. és jobb szeretem olvasni nem magyarok műveit mint a sok szempontból korlátozott és dezinformált, már unalmas magyarokét."

Igazságszerint itt a sportolókra gondoltam, ugyanis jómagam is élsportoló voltam (talán még ismét elkezdek versenyszerűen sportolni). Nálam ők a mindenkori "nagy emberek" és hősök. Az utóbbi mondatodat valahogy meg tudom érteni, én is főleg inkább külföldi írók műveit olvasom, bár vannak kivételek, csak ezek a kivételek mind régi művek, mint pl. Karinthy Frigyes vagy Jókai Mór művei.

"csak hiszed h az ok a barátaid, h szereted az országot, h szereted a nyelvet, h szereted a kultúrát, h stb.. mivel csak ezt ismered."

Sportkarrierem során - ha azt az 5 év versenyidőszakot lehet annak nevezni - jó pár helyen volt szerencsém. Persze nem csak sporteseményeken mentem ki külföldre, hanem nyaralni is. Persze, amikor kinn van az ember 5-6 napot, és megtapasztalja a "nyugati életet", akkor persze, felvetődik az emberben, hogy nálunk ehhez képest milyen szar, itt meg milyen jó, barátságosabbak az emberek, a környezet is sokkal jobban tetszik, stb. A legtöbb ember ilyenkor azt gondolja magában, hogy mennyivel érdemesebb lenne kinn élni, mint ebben a koszfészekben. Természetes reakció. Én kivétel vagyok; én ilyenkor teljesen elszomorodom magamban, és arra gondolok, hogy milyen jó lenne, ha valaki jobbá tenné azt az országot, ahol élek. Lehetne nálunk is jóval barátságosabb a környezet, nálunk is lehetne alacsonyabb az árak, a mi országunk is lehetne fejlettebb ország, stb. Csak hát ezzel az a baj, hogy véleményem szerint senki sem fog lépni azért, hogy jobb legyen. És akkor szépen lassacskán elbukik az országunk, aztán még annyi sem lesz az országból, amennyit te ábrázoltál azon a képen. De ez egyáltalán nem jó, és én ebbe nem akarok beletörődni, mégiscsak abból az országból származom. És ez nem azt jelenti, hogy csak ezt a kultúrát, ezt a nyelvet, és ezt az országot ismerem. Rajongok a kelta és norvég kultúráért, beszélek angolul, spanyolul, meg kicsit újnorvégul, és imádom a spanyol tengerpartot, és az ott lévő partykat. De mégiscsak több szál köt Magyarországhoz, nehezebben tudok elszakadni tőle. Lehet, hogy csak azért nem tudnám elhagyni hosszú időre ezt az országot, mert van egy párom, akit semmi pénzért nem hagynék el, és kötődöm hozzá, és csak ez beszél belőlem, és lehet, ha ő nem lenne, könnyebben itt hagynám, de a fentebb lévő okokért sem tudom leszarni ezt az egész helyet, mert tenni akarok azért, hogy ne amortizálják le a 0-ig - bár már elég közel vagyunk hozzá. Amint elvégzem a sulit, és elérem a céljaimat, amit a közeljövőre terveztem, meg fogom tenni az első lépéseket. Aztán vagy sikerül, vagy nem.
Rostyson üzenete…
Mert úgy érzem, hogy minden embernek felelőssége az ország helyzetének rendbe rakása, és mi vagyunk a felelősek azért, amiért ilyen az ország. Ezt a dolgot lehetne hasonlítani egy házhoz; mivel a tiéd, ezért kötelességed takarítani, rendet tartani, az összes teendődet elvégezni, mert különben kupleráj lesz, moslék, fertő, majd elszaporodnak a csótányok, férgek és patkányok. Ugyanez a helyzet egy országgal is; a benne lévő embereknek kell azt rendben tartani, esetleg megvédeni a "betörőktől", vagy esetleg a csótányoktól, férgektől és patkányoktól, lásd Magyarország mai helyzete...
Unknown üzenete…
Sziasztok!
Ezt kapjátok ki:
http://antikirekeszto.blogspot.com
Egy Draskovicsos vidi alatt találtam!
Kész röhej, remélem igazi cionista összeesküvés és nem valami barátom egyik kifigurázó oldala!
Rostyson üzenete…
Dominik, te hülye vagy :D Ez egy burkolt gúnyolása a mai antifákhoz :D És miért mondod, hogy inkább egy igazi cionista összeesküvő blog legyen, mint valami hülyéskedés? Az előzőtől az Isten mentsen minket. Inkább a második.
Unknown üzenete…
Unatkozom, egy vidi jól esne róla :D
Pannóca üzenete…
Szerintem sz*rd le nagy ívben ezt a vitát, meg az ócsárlásokat, ha ez vigasztal én amiatt a bejegyzés miatt kezdtelek el olvasni anno. :D
eapo üzenete…
:)
köszi Pannóca, akkoriban én is rádszoktam, de nem bírtam sokáig cérnával, mint sok más blogot sem..

itt eddigis csak megfigyelőként vettem részt, ezután sem lesz másként.

ez az én játékom.
Freeman üzenete…
Woaaaa, na ez mar igen :D, szerencsetlen vadbaromnak megsertodott az egoja, es most haborog mert kurvara jol tudja hogy nem tud semmit sem csinalni, wahhahhaa...

Addig amig a torvenyeid ellentmondanak a szolasszabadsag rol alkotott torvenyekkel, addig ulj szepen othon a kicsi szekeden es bunnyogjel anyucinak, es ne tegy ojan kijelenteseket mejeket nem tudsz megalapozni...

Ja es ha sikerul reaallitanod nehamy youtubos csakot erre a blogra, az csak a blogosnak lesz jo, hue....
eapo üzenete…
"medotdot"
a youtube-os trükk bevált, 46%os növekedést eredményezett és +40$ bevételt.
Névtelen üzenete…
Csak 2 dolgot tennék hozzá a témához és többet nem is akarnék belefolyni...
1. Én amint a térképet megláttam, rögtön poénnak ill. kifigurázásnak értelmeztem és jó derültem rajta. Ez nem jelenti azt, hogy örülnék, ha így nézne ki a térkép a jövőben. Aki viszont ezt az "alkotást" a magyarság elleni gaz merényletnek értékeli, egy beteg ember...
2. Többször szóba került az, hogy a Trianoni Békediktátum 100 évig érvényes és hogy a lejárta után kaphatnánk vissza területeket. Csak közölném, hogy ez így nem igaz, mint a Trianoni Békeszerződés már most sincs érvényben! Mégpedig azért, mivel az 1947-es páriszi békeszerződés ezt automatikusan felülírta! Tehát bármilyen szempontból értelmetlen a Trianoni Szerződésre hivatkozni, mivel már más szempontok alapján megerősítette a benne foglaltakat egy másik szerződés, amit viszont már a sokat hangoztatott érvekkel nem lehet támadni.

Csak gondoltam hozzá teszem a témához ezt a pár gondolatot.
Köszöntem, további szép napot,
és Szebb Jövőt!

Üdv.: Lapátnyél

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008