dunanimacio

nagyinal vagyok, varja a duna-tv hiradojat, elotte rajzfilmek. pontosabban animacios rovidfilmek. kivancsian vegigszenvedem az egesz blokkot, 3 teljesen kulonbozo, de ugyanolyan gagyi temaju film megy le, majd mikor vegre vege, felaborodva bejegyzek:

megertem hogy mar megfizethetetlen a jankovics marcell fele, kulturalis ertekkel biro, minden korosztaly altal elismert rajzfilm, de azert nem kellene idaig alacsonyodni. eleg hogy megteszik a gyerekadok. nem kellene meg a kozszolgalati televiziok is a gyerek agyat bombazzak ertelmetlen, ures kepekkel.

probalom megfogalmazni hogy mit is lattam, de nincs egy ertelmes mondat mit mondani lehetne rola. azert megprobalom, teaser kovetkezik:
gagyi es egyaltalan nem magyar hangzasu nevu, atlagos oscsaladrol van szo. amig a meselu bemutatja egyenkkent a karakter nelkuli karaktereket, a csupasz fenekuk latszik hatulrol, majd feloltoznek es elindulnak de nem tudni hogy hova. majd a gyerek rajzol egy idegennek hogy megertesse magat, de az idegen felreerti, es baratsag helyett ellensegesseg lesz, igy az asszonyok raulnek az idegenre es bekenik a hajat sarral. majd ujra baratsag mert az idegent nem zavarta hogy bekentek a hajat sarral. es igy a gyerek feltalata a kommunikacio uj formajat, az irast.

a kovetkezot meg egyszeruen keptelen vagyok leirni, pontosabban lehetetlen. egy legy megtanitja a pillangot hogy hogyan kell ugy orrot fujni, hogy a takony ne priccoljon szet. a szerzo oldala: Daniel Bron es az animacio honlapja: Papillon et mamillon

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008