pulykasziv

ejjeli 3kor kovajgok a tesco polcai kozt, es dobalom a kosarba a kenyszerkellekeket. feltunoen jol nezett ki az egyik talca pulykasziv, s olcsobb volt a tormanal, termeszetes az is belekerult a kosarba. mar a penztarnal megbantam, sejtve h nem 10 perc lesz az elkeszitesi ideje, majd mikor vadasztam h milyen receptek szolnak rola, megdobbenve tapasztaltam h elso sorban haleledel, s emberi fogyasztasarol sokan a messengerlistamban nem is hallottak. csak talaltam par konyhatundert kik hajlandoak voltak segiteni, igaz biztatason kivul ok sem voltak kepesek. sajnaltam h megrohadjon, ezert nekifogtam megszenvedni vele. valahogy igy nezett ki a folyamat:

kb 1x1cm-es kockakra szeleteltem, alaposan atmostam, majd fokhagymas tejben aztattam kb 40 percet.
kozben forro olajban hagymat piritottam, egy kisse tulsagosan is, ezert kiszedtem a nagyjat, margarinos kenyer, raszorva, egy kis sajttal, kulinaris elmeny volt.
vissza a szivemhez, letoltottem rola a tejet, beleloccs a serpenyobe, eleg sok levet eresztett, nagy tuzon azt elparologtattam rola, kisse megporkoltem, majd lassutuzon adagoltam a fokhagymas tejet hozza es fodo alatt paroltam, kozbe kevertem-kavartam egyet-kettot rajta.
paroltam a fokhagymastejjel, es mikor mar elfogyott a turelmem, rafogtam h "megpuhult" ekkor so, bors, bazsalikom, egy leheletnyi szegfuszeg; hozzaontottem egy adag aprora vagott paradicsomot es zoldpaprikat. felotoltottem vizzel, es befodtem.
es amikor masodszori feltoltes is eltunt rola, majdnem odaegettem, meg egy kis vizecske, elparologtattam, az odakapott reszt szepen belekevertem-kavartam, s voala.
megboritottam a csigatesztat vele, es most alig birok szuszogni ugy teleettem magam.

csak hosszura nyulott a fozocskezes.. olyannyira, hogy maradok a sarki gyros-osnal ezutan es mellozom minden husfajta csalogatasat a teckospolcokrol.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008