kopirajt2

ejnyebejnye! azon buncselekmenyek sorozata bosszant fol rendszerint, amelyet foleg felelotlen bloggerek kovetnek el rendszerint.
fantasztikus jo kepekre bukkanok neha, es epp nekifognek aradozni es bookmarkolni az adott oldalt, mire kiderul hogy semmi koze nincs a kepeknek az oldal tulajdonosahoz, azt leszamitva hogy megtetszett neki. hat keremszepen, ha valami tetszik es azt terjesztjuk, elotte bizonyosodjunk meg rola, hogy megtehetjuk-e es ha megtehetjuk milyen korulmenyek kozt, de meg eze hianyaban is illik feltuntetni hogy ki? mikor? hol? es miert? !
ehhez nagy segitseget nyujt egy elozoleg publikalt, pontosabban idezett commentem:
kopirajt
tovabbi fontos informaciok a wikipediaban (mindenkinek kotelezni kellene a rendszeres olvasasat!)

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
1./ Na most, képzeljük el mi volna akkor, ha a fentebbi képet valaki szerzői jogokkal védte volna le?

2./ Én szerte a széles egologo-n még olyan bloggert nem láttam, aki ezt nem tudta volna

3./ A wikipédiáról áradozni ... Vajon miért nem fogadják el bibliográfiának? Mert kiindulópontnak jó, de kb ennyi.

4./ A copyright fontos, csak ha valaki sérti, légy oly jó, és linkelj be egy utalást egy-egy példára...

5./ Nem kell így kiabálni ...
eapo üzenete…
valasz: 1./ az volna, hogy nem illesztettem volna be ide. es mivel nem egy muveszeti alkotasrol van szo, hanem csak egy ilusztracio, egy clippart, meg a forrast sincs ertelme feltuntetni.
valasz: 2./ valoszinu mindenki tudja, de nagyon kevesek elnek vele, azt gondolvan, hogy aaa.. ez csak egy blog. nem, a blogok nem "csak" egy blogok, hanem publikaciok, es mint minden publikaciora, a blogokra is ervenyesek a szabalyok.
valasz: 3./ azert nem fogadjak el bibliografianak, mert "szabad lexikon" , es hogy megertsd a jelzo fogalmat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ny%C3%ADlt_tartalom.
valasz: 4./ a copyright nem csak akkor fontos ha valaki serti :D
ime a linke, ha mar az egologo-s blogoknal tartottunk:
http://minden-mocskom.blogspot.com/2008/01/szado-mazo.html (copyright!)
http://triplak.blogspot.com/
http://cathleen.windburn.net/
http://boroszoltan.freeblog.hu/
http://kepesvilag.blogspot.com/
http://nyaradi.blogspot.com/
satobbi..
valasz: 5./ EN CSAK EKKOR KIABALOK, de mivel most ennek semmi ertelme, nem teszem, es nem is tettem.
Varó Eszter üzenete…
nem baszogatni akarlak, de:
1./ vetted a fáradságot és rákattintottál valamelyik képre a blogomról? mert ha megteszed, megjelenik a kép job alsó sarkában a fényképész neve, nem photoshopoltam ki (láttam erre példát),
2./...ha pedig nincs a képen a név, a címben találod meg a vége fele, ugyanis az összes képet, amit LELOPKODOK netről, külön folderekbe rendezgetem a fényképész neve szerint stb., tehát akinek én tudom a nevét, annak ti is.
3./a blogspoton nem lehet a képnek címet adni. a bejegyzésben pedig nem azzal foglalkozom, hogy képeket magyarázzak. ott van, rákattintasz, kideríted a nevet, nincs elrejtve. ha arról szólna a blogom, hogy a te kedvedért tiz sort szenetelek a képekről való magyarázkodásnak, inkább elkezdek egy "vévévé pont né milyen fasza képet loptam netről pont kom" fotóblogot, jó?
4./ha nagyon ragaszkodsz hozzá, ezentúl a saját aktfotóimmal is díszíthetem a blogot. amint észrevehetted, prüd az nem vagyok, de szerintem a popor többre értékeli pl. bruno bisang képeit, mint az én seggem. miccósz?
5./kultúrát lopni nem szégyen. így terjed. ha nem lopnám le azt a képet és nem tenném ki a blogomra, lehet, hogy az életben nem fogja Pityipalkó megtudni, ki az az Amelkovich. sőt! képzeld! filmeket is szoktam lopni netről. és tudod, miért? mert nem igazán lehet megvásárolni egy-egy negyvenes noire filmet vagy huszas némafilmet a plázában. s ha nekem tetszenek azok a képek, kiteszem. úgy néz ki, másnak is tetszik. pl. neked.
6./egyébként, de, baszogatni akartál. startból. már az első kérdéssel, amikor azt mondtad, meséljek a képekről. volt türelmem, elmondtam. a messenger ID-mat is odatettem, hogy ha netalán lenne valami mondanivalód, nekem szólj. de úgy látom te ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy nagyonis extrovertált módon ötszáz embernek mondd azt, amit egynek szeretnél. akkor minek is játszod meg az introvertált, antiszociális idegbeteget? ja hogy nem játszod meg... upsz.
7./hagyjuk egymást szépen békén, jó, Endre? vagy van merszed VELEM beszélgetni, vagy szállj le. könnyű kerités mögül ugatni. én írom a mocskaimat, te írod a dühöngéseidet, mindenki a magáéval. ha nem tetszik a blogom, nem nézed. képzeld, ilyen baromi egyszerű. nekem pl. nem tetszik a tiéd s nem is szoktam olvasni, de legalább nem cseszegetlek, csak amikor már nagyon kéred.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008