tesco-parbaj

a mai napon (ami eleg hosszura sikerul, mivel tegnap delben keltem), amikor mar faradtan pislogtam a monitorra, es akarhogyan kinoztam folytak ossze a betuk, rakenyszerultem h kimozduljak. egy gyors zuhany, enni nincs mit, ezert erot veszek magamon es megprobalok elmenni tesco-ba.

szenvedve elcammogok a pottyos utca-ig, sikerul kikerulnom a bkv ellenoroket, a tescohoz erve nem volt tomeg, alig lezengett elotte par ember, mar azt hittem h jol fog indulni a nap, (vagyis zarodni), de mikor a kosar utan nyultam felvilagositottak h nincs ertelme, bombariado van. puff neki.. akkor mivan? arol is felvilagositottak h mindjar lejar az egy ora amit igertek. fagyoskodom egy darabig, aztan jon a hir h ujabb bejelentes. ujabb egy ora.. na eleg volt! irany az arena plaza. ereztem h nem fog jol elsulni, s nem volt gusztusom oda menni, de muszaj, ehes vagyok!
megerkeztem arena plaza ele, atcammogok az uton, es amikor lelepek a jardarol ramdudalnak agressziven. amikor szetneztem akkor vettem eszre h a jarda szeletol legalabb masfel meterre van felfestve a zebra, es a lampa olyan mesze h tavcsore lenne szukseg.. jo, megjegyeztem h itt vigyazni kell.
bejutok, vegigsetalva mar hanyinger kornyekez. szerintem azt a sok bunko embert fizetik azert h noveljek a letszamot. ott csinaljak a nagy semmit, bamban bamulnak ki a fejukbol, es uton utfelen atesel rajtuk, s meg te vagy a paraszt.
tesco-ba erve megszenvedtem mig sikerult korbeevickelnem a kosarral. annyi hely nincs a sorok kozt h egy termetes mikulas bevasarolhasson, nemhogy kosarral szaguldozhassunk. hosszan elbambultam az unicum-os polc elott, de kimarad az idei unicumos meglepetes csomagom. osszeszedtem mire szukseg volt, pontosabban amire futotta, s bealltam a legpraktikusabbnak tuno sorba. elbasztam! a melettunk levo sor ketszer ment le, es en ekkorra lattam vegre ra a kasszara. egy alamuszi dagadt venasszony gubbasztott a gep mogott, minden masodik termeket megsimogatta, meset mondott neki, bepotyogte a kodjat mert harmadszorra sem sikerult leolvasnia a leolvasoval. meggyozodesem h nem a geppel volt a baj.

elottem egy lany, kosaraban egy szatyorban valami elektronikai termek, szep nagy. mellette dobozos pia, jo draga, ez utobbi felkerult a szalagra a tobbi csecsebecsevel, az elobbi nem. mazlista, igy nezett ki a tortenet:
a venasszony demagnetizalta - legalabbis megprobalta - a piat, 3szor, majd tovabblokte. a csaj felcuccool es amikor atment a riaszton, az becsipogott.. a venasszony elnevette h hat megsem jot ossze.. erre megerkezik a biztonsagi gyerek. a csaj mar izzadt, de lesutott fejjel pakol a zsakjaba. a venasszony mondta a biztonsaginak h hat nem sikerult demagnetizalni, erre a gyerek kiemelte az elektronikai termeket, demagnetizalta, es visszarakta a csaj kosaraba, es elnezest kert. :) ekkor mar nem birtam nevetes nelkul. mas nem latta a tortenteket, mokas volt.

vegre en is sorra kerulok, mar ugy tunt mindjar kesz, de hirtelen nem mert a merleg. elpocsolt vagy 10 percen keresztul a zoldsegeimmel, de osszejott neki valahogyan, majd a fokhagymakra kerult a sor. ezzel meg 10 perc. a hatam mogott mar mentek ki az emberek, kosarukat a sorban hagyva. jogosan. "karacsonyi ajandekkent szivesen elviszem" szolaltam meg amikor mar nem birtam tovabb. "hehe.. telleg mingya odaadom".. de nem adta. kepes volt meg elpocsolni vele, majd atszolt a szomszed kasszashoz h merje le, erre o vissza h a fokhagyma darabszamra van. vegre valami megoldas. nem lesz karacsonyom. sikerult ujabb 10 per alatt kikeresnie a gepbol a fokhagymat es vegre ez volt az utolso. ekkor vettem eszre h nincs elg keszpenzem, es a kartyakat otthon feledtem. :) megesik. de a venasszonnyal meg nem esett meg ugy nez ki, mivel fogalma nem volt h ilyenkor mi a teendo. csapkodta meg 10 percet a telefon mert nem mukodik.. de biztos csak egy 0ast kellett volna bokni a belso hivashoz.. majd valami huegyerekkel odahivatta a biztonsagit, akivel odahivatta a platzwomant, ki felvilagositotta ket szoban: "javitas" es ujra lehuzod. az helyett h csinalta volna meg lenyomott egy kor "koszonom, jaj de jo koszonomszepen"-t majd vegre minden kosarban es huzhattam ki kerek 3 ora utan az epuletbol.

de nem, akkora szerencsem nem lehet! mar elso adag a taskaban, amikor odajon a biztonsagi, es e szavakkal illet: "szalag ellenorzes, kerem ne pakoljon el". ekkor nem elpakoltam hanem kipakoltam. de ugy nez ki h edzett a srac, mert meg sem baszta h ott jar a szam. vegignyalta a szalagot, egy kurva elnezes, vagy koszonom-ot sem hajitott oda, es elhuzott.kirontok a tesco-bol, majd az erena plaza-bol, es ugyanott ahol jovet, 10centire all meg az auto, dudal veszettul. nem velem van a baj!.. bkv, ellenor, ujabb szopatas.. s vegre haza, ahol alaposan odasutom a learazott csirkecombot.

kaja, majd nezzuk meg a maileket. kar volt.
ki vagyok rugva. a fonokom ugy dontott h vagy kirug vagy felezi a fizumat, mivelh nem dolgozom le a 8 orat. pedig rohadtul ledolgozom, mivel pont o miatta vagyok fenn tegnap del ota! van mikor 2x8orat nyomok le, van mikor csak 4 orat, es o jarna rosszul ha betartanam a fix idot. ezutan egy jo veres movie, es sleeptime.

ja, es h miert tesco-parbaj a cim? mert az egyik budapesti napilap cimlapjan, amit az erena plaza elotti plakaton lattam, 2 dugoban varakozorol volt foto, akik sakkoztak az auto motorhaztetejen, es focim: dugo-parbaj. ezert. szerintem nagyon is talalo.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008