persepolis

ma regen vartam a marjane satrapi fantaziavilagaval dusitott tortenetet, a persepolis-t teljes egeszeben, de azt nem sejtettem volna h valaha filmen lathatom, fokent nem egy ilyen tokeletesen megalkotott grafikai vilaggal, es profi hanggal. egy elmeny volt.

meg regen egy kritikat olvastam a kepregenyrol, amely hamar megfogott, nem csoda hiszen olyan vilagot es politikai korszakokat mutat be, amely egy reszet en is tapasztalhattam, es utohatasait ma is megelem, raadasul mindezt egy kivancsi 9eves lany szemen at latni lenyugozonek tunt. orulok h mar kijelenthetem: tenyleg az!
eloszor egy angolra forditott kepregeny reszlettel talalkoztam es ez tovabb fokozta kivancsisagomat, de amikor elsetaltam az urania nemzeti filmszinhaz epulete elott, es eszrevettem a plakatot, azonnal bementem jegyet valtani. kenytelen voltam kettot, mivel 2 oraval kesobb kezdodott a film, igy beultem a I Could Never Be Your Woman cimu vigjatekra, ami meglepoen jol esett.. egeszseges sztory, jo poenokkal, es meg konnyezni is lehet rajta nagyokat.. azert az imdb-s 6.2es pontozasnal tobbet erne. ezen a filmen mindenki nevetett, kommentalt, de ezzel jart, jo volt. ezzel ellentetben a persepolison, ami egy nehez drama, mar nem megbocsajthato az h a hatam mogott ulo par gusztustalan nyelvforgatasuk folyamatosan belecsopog a filmelmenybe, cseveresznek, vihorasznak a haborus jelenetek alatt, es termeszetesen coca-cola-t isznak es chipszet zabalnak. az elottem ulo oreg, aki latszolag nem smarolni meg flortolni ult be egymaga, folyamatosan valami nejlonzacskot recsegtetett.. ahh.. pedig mar annyiszor megfogadtam h nem ulok be taposokkal moziba!

visszaterve a filmre, mar a trailere is sokatmondo. es az eddigi dijak igazan megerdemeltek:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008