személyiség

minap Öt kérdés ami forradalmasíthatja az Ön kapcsolatait cimmel kaptam egy hirlevelet. a teljes tartalom olvashato itt.

ebbol emeltem ki nehany pontot, es kommentaltam:

Öt kérdés ami forradalmasíthatja az Ön kapcsolatait

"Ahogy a víz visszatükrözi arcunkat, úgy tükröződik életünkben a szívünk is."
-Példabeszédek 27:19*
Amikor kapcsolati ügyekkel foglalkozunk -legyen szó családtagról, barátról, munkatársról vagy a társunkról - könnyű lehet arra összpontosítani amit a másik csinál és az miként csapódik le a számunkra. De azt találtam, hogy a leggyorsabb út a kapcsolatok fejlesztéséhez azzal kezdődik hogy Önmagunkba nézünk.
Ezzel nem szeretném azt sugallni, hogy a másik semmiképp nem téved, nem önző vagy nem érzéketlen, de a tény az, hogy Ön nem tudja megváltoztatni a másik embert. Meg tudja viszont vizsgálni saját érzéseit, gyengeségeit és indítékait. Ön változtatni tud a hozzáállásán és a tettein, ezáltal pedig át tudja formálni az érintkezéseit az életében lévő személyekkel.
Amikor arra összpontosít, hogy kapcsolatba kerüljön saját magával, lehetőségeket fog felfedezni arra, hogy egy jobb Önmagává váljon. Ahelyett, hogy elrejtőzne ezen lehetőségek elől, keresse ezeket. Ismerje fel félelmeit, frusztrációit és vágyait.
Vegye tudomásul ezeket. Aztán váljon kíváncsivá ezekkel kapcsolatban. Ne féljen feltenni a kérdést, "Miért így cselekszem, miért így járok el?" "Miért zavar mikor valaki ezt és ezt mondja?" "Mi az amitől tartok?" Kérdéseket feltenni saját magunknak az egyik legjobb módja, hogy közelebb kerüljünk bensőnkhöz.

"a tény az, hogy Ön nem tudja megváltoztatni a másik embert" ez a mondat ösztönzött hogy írjak, habár nem a szöveg mondanivalójához, inkább a felvezetõ gondolathoz van hozzáfűznivalóm.

azáltal, hogy érzéseimet nem megvizsgálom, hanem megélem; gyengeségeimmel nem foglalkozom azon kívül, hogy tudomást veszek róluk; az indítékaim pedig csak a szükséges és hasznos lépésekben teljesednek ki, válok jobb önmagammá, így olyan hatalomra teszek szert, hogy nincs szükségem bármi nemû változásra, a környezetemhez idomulva, annál inkább Én változtatom meg "a másik embert".

1. Miért vagyok itt?

Ha fel tudja tárni élete célját akkor meg tudja válaszolni azt az igen fontos kérdést, Hogy miért vagyok itt? Amikor rájön, hogy az életének miként kell befolyásolnia másokat, minden életével kapcsolatos összetevő tisztábbá válik. A döntéseit, a kapcsolatbeli döntéseit beleértve, könnyebben fogja tudni meghozni.
Ha ismeri a küldetését egy fontos kulcs birtokában van a saját önismeretéhez. Az önismeret pedig az egyik kulcsa a másokkal kialakítható pozitív kapcsolatoknak.

annak ellenére hogy fel van vezetve lépésenként, nem látom az összefüggést az "élet célja" és a "másokkal kialakítható pozitív kapcsolat" között. ennek az az oka, hogy az én realitásomban az alap ösztön ami vezérel, tehát "életem céljának" egyetlen mozgató rugója van: túlélni.

2. Mi az amit még nem sikerült elfogadnom magammal kapcsolatban?

Amennyiben Ön nem fogadja el saját magát olyannak amilyen, kapcsolatbeli problémákat hív az életébe. Gyakran emberek elrejtik a világ elől hogy kik ok, mert nem fogadták el saját magukat esendőségükkel, hibáikkal, kudarcaikkal és mindennel együtt.

Mindannyiunknak vannak olyan dolgai és ügyei amivel kapcsolatban azt kívánnánk, hogy bárcsak másképp alakultak volna az évek során. A dolog nyitja, hogy tanuljunk az élettapasztalatainkból, fogadjuk el ami van, és fokozatosan -nap nap után- váljunk jobbá.

Ha először el tudja fogadni, hogy egy alakulóban, fejlődésben lévő személy, és felhagy azzal hogy tökéletesnek igyekszik mutatkozni a világ számára, akkor ezáltal felszabadul arra, hogy saját Önmaga lehessen. Így mások is megengedhetik majd maguknak Ön körül, hogy saját maguk lehessenek. Amikor ez megvalósul, akkor egy tartalmas módon tud velük kapcsolatot létesíteni.

sajnos, legtöbb esetben ezzel a problémával küzdõ ember nem vesz tudomást róla, vagy nem kezeli problémaként, így a kívülről jövő segítséget is elutasítja. az ilyen embert egyszerûen csak hazugnak nevezem, és megvetem.

5. Mi az ami hiányzik az életemből?

Túl gyakran az emberek a körülöttük lévőktől várják, hogy megadják nekik ami hiányzik életükből - kezdve attól, hogy a szülők a gyerekeiken keresztül próbálják élni az életüket, addig hogy egy személy az identitását a házastársának vagy családtagjának a státuszában véli felfedezni.

Soha nem lesz elégedett ha belső szükségleteire külső forrásból keres pótlékot. Kérdezze meg magától: "Mi hiányzik az életemből?" Aztán kutasson belül egy megoldásért. Azáltal, hogy magában és Istennél keresi a megoldást, a hiányzó részek a helyére kerülhetnek.

"Azáltal, hogy magában és Istennél keresi a megoldást..". a mondat nem helyes, legalábbis az egyik szempontból.
ha az Isten fogalmat úgy értelmezzük, ahogyan azt a történelmi vallások tanítják, egyáltalán nincs szükség Istenre, és Isten is egy ilyen "külső forrás", akitõl várják, hogy megadja azt, ami hiányzik életükből.
viszont, ha az Isten, mint az Ego és/vagy a Tudat szerepel (modern vallások némelyike, és a nem keresztény emberek hite. sajnos nem ez a többség), természetesen helytáll.

E havi kihívásom az Ön számára
Szánjon időt saját magára. A mozgalmas hétköznapokon könnyen előfordulhat, hogy miközben gondot visel mindenre és mindenki másra, elfelejtkezik arról hogy törődjön saját magával. Írjon be magának egy legalább egy óra hosszú "találkozót", amit magára szán. Az egyedüllét ideje megadja annak a lehetőségét, hogy újra odafigyelhessen elméjére, testére és szellemére.

a zárómondatot, oktatási intézmények kötelezõ tárgyává kellene tenni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008