Öt kérdés ami forradalmasíthatja az Ön kapcsolatait


Valorie Burton


Valorie Burton írása

A másokkal való jó kapcsolatunk alapja a saját magunkhoz való oszinteség



Kedves fórika endre,

Amint korábban jeleztem ezúttal egy vendégszerzo írását továbbítom. Hadd kezdjem azzal, hogy bemutatom a képen látható hölgyet. Van egy Thrive! Now (Virágozz! Most) nevu hírlevél aminek Mrs. Burton a szerzoje. A februári számában a kapcsolatok témakörében írt, és arra gondoltam Önökkel is szívesen megosztanám az írást. (Nem másért, csak nehogy azt higgyék soha nem oktatok ki senkit :))

Szóval megkérdeztem, hogy továbbküldhetem-e Önöknek. Kiderült Valorie Burton nagyon nagyvonlaú és hamar beleegyezett. Minthogy korábban több írása is tetszett nekem, lehet, hogy így a jövoben még fogok közölni írásaiból. Amúgy Mrs. Burton több könyv szerzoje, eloadó és életvezetési tanácsadó. Van egy heti hírlevélszolgáltatása is, ami a személyes oldalán érheto el: www.valorieburton.com.

Szóval emígyen jutottunk mai hírlevelünk tartalmához. Remélem Önöknek is fog tetszeni, hasznosnak fog bizonyulni.



Öt kérdés ami forradalmasíthatja az Ön kapcsolatait

"Ahogy a víz visszatükrözi arcunkat, úgy tükrözodik életünkben a szívünk is."
-Példabeszédek 27:19*

Amikor kapcsolati ügyekkel foglalkozunk -legyen szó családtagról, barátról, munkatársról vagy a társunkról - könnyu lehet arra összpontosítani amit a másik csinál és az miként csapódik le a számunkra. De azt találtam, hogy a leggyorsabb út a kapcsolatok fejlesztéséhez azzal kezdodik hogy Önmagunkba nézünk.

Ezzel nem szeretném azt suggalni, hogy a másik semmiképp nem téved, nem önzo vagy nem érzéketlen, de a tény az, hogy Ön nem tudja megváltoztatni a másik embert. Meg tudja viszont vizsgálni saját érzéseit, gyengeségeit és indítékait. Ön változtatni tud a hozzáállásán és a tettein, ezáltal pedig át tudja formálni az érintkezéseit az életében lévo személyekkel.

Amikor arra öszpontosít, hogy kapcsolatba kerüljön saját magával, lehetoségeket fog felfedezni arra, hogy egy jobb Önmagává váljon. Ahelyett, hogy elrejtozne ezen lehetoségek elol, keresse ezeket. Ismerje fel félelmeit, frusztrációit és vágyait.

Vegye tudomásul ezeket. Aztán váljon kiváncsivá ezekkel kapcsolatban. Ne féljen feltenni a kérdést, "Miért így cselekszem, miért így járok el?" "Miért zavar mikor valaki ezt és ezt mondja?" "Mi az amitol tartok?" Kérdéseket feltenni saját magunknak az egyik legjobb módja, hogy közelebb kerüljünk bensonkhöz.


1. Miért vagyok itt?

Ha fel tudja tárni élete célját akkor meg tudja válaszolni azt az igen fontos kérdést, Hogy miért vagyok itt? Amikor rájön, hogy az életének miként kell befolyásolnia másokat, minden életével kapcsolatos összetevo tisztábbá válik. A döntéseit, a kapcsolatbeli döntéseit beleértve, könnyebben fogja tudni meghozni.

Ha ismeri a küldetését egy fontos kulcs birtokában van a saját önismeretéhez. Az önismeret pedig az egyik kulcsa a másokkal kialakítható pozitív kapcsolatoknak. (a terveim között szerepel, egy olyan írás ami arról fog szólni, hogyan ismerje fel az elhivatottságát)**


2. Mi az amit még nem sikerült elfogadnom magammal kapcsolatban?

Amennyiben Ön nem fogadja el saját magát olyannak amilyen, kapcsolatbeli problémákat hív az életébe. Gyakran emberek elrejtik a világ elol hogy kik ok, mert nem fogadták el saját magukat esendoségükkel, hibáikkal, kudarcaikkal és mindennel együtt.

Mindannyiunknak vannak olyan dolgai és ügyei amivel kapcsolatban azt kívánnánk, hogy bárcsak másképp alakultak volna az évek során. A dolog nyitja, hogy tanuljunk az élettapasztalatainkból, fogadjuk el ami van, és fokozatosan -nap nap után- váljunk jobbá.

Ha eloször el tudja fogadni, hogy egy alakulóban, fejlodésben lévo személy, és felhagy azzal hogy tökéletesnek igyekszik mutatkozni a világ számára, akkor ezáltal felszabadul arra, hogy saját Önmaga lehessen. Így mások is megengedhetik majd maguknak Ön körül, hogy saját maguk lehessenek. Amikor ez megvalósul, akkor egy tartalmas módon tud velük kapcsolatot létesíteni.


3. Ellentmondásban vagyok magammal?

Ha azon találja magát, hogy azt mondogatja jobb kapcsolatokra vágyom, de a tettei másról tanuskodnak, akkor ellentmondásban van saját magával. Ha valódi változást és átalakulást szeretne átélni, legyen kész valódi változtatásra cselekedeteit, magatartását illetoen.


4. Mi az amit kerülök, mit szeretnék megúszni?

A félelem, ha hagyja, vissza tudja tartani az örömteliségtol, a sikertol és a szeretettol amiben tulajdonképpen része lehetne. Azáltal, hogy pontosan meghatározza mi az amit igyekszik elkerülni az életében, jobban megértheti azon reakcióit, érzelmeit és viselkedését amelyek visszatartják attól, hogy pozitív lépéseket tegyen céljai felé.

A gondok a mellozéstol nem szállnak el. Ne hagyja, hogy a félelem csökkentse lehetoségeit arra, hogy életét és kapcsolatait gazdagítani tudja. Azonosítsa be mi az amit kerülget, és kezdjen el megtenni mindent ahhoz, hogy szembe tudjon nézni félelmeivel és hogy le tudja gyozni oket.


5. Mi az ami hiányzik az életembol?

Túl gyakran az emberek a körülöttük lévoktol várják, hogy megadják nekik ami hiányzik életükbol - kezdve attól, hogy a szülok a gyerekeiken keresztül próbálják élni az életüket, addig hogy egy személy az identitását a házastársának vagy családtagjának a státuszában véli felfedezni.

Soha nem lesz elégedett ha belso szükségleteire külso forrásból keres pótlékot. Kérdezze meg magától: "Mi hiányzik az életembol?" Aztán kutasson belül egy megoldásért. Azáltal, hogy magában és Istennél keresi a megoldást, a hiányzó részek a helyére kerülhetnek.


E havi kihívásom az Ön számára

Szánjon idot saját magára. A mozgalmas hétköznapokon könnyen elofordulhat, hogy miközben gondot visel mindenre és mindenki másra, elfelejtkezik arról hogy törodjön saját magával. Írjon be magának egy legalább egy óra hosszú "találkozót", amit magára szán. Az egyedüllét ideje megadja annak a lehetoségét, hogy újra odafigyelhessen elméjére, testére és szellemére.


Naplóvezetési házi feladat

Ebben a hónapban szánjon rá idot és válaszolja meg a fenti kérdéseket. Vegye elo a naplóját vagy a számítógépét, és válaszolja meg oket oszintén.



A következo alkalomig, ne csak túléljen - Virágozzon!

A legjobbakat,
Valorie


*saját fordítás az angol változat alapján
**saját megjegyzés


Tisztelettel az Ön szolgálatában,

www.felemelokapcsolatok.hu
Kapcsolat - kérdéseit, véleményét szívesen olvasom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008