diszkriminacio

egy nalam "10-20 évvel idősebb" nevtelen kommentalta a budapesti tanarveres kapcsan szuletett bejegyzesemet: tanarveres. valaszommal elkanyarodtam egy masik iranyba, ezert uj bejegyzeskent talalom:

termeszetesen a szuloi neveles fontos, de sajnos nem ez az elsodleges egyenisegformalo.
az is igaz, hogy nem szabad sem eroltetni a gyereket, sem szembeallitani a szulo gyerekkoraval. es nem is lehet.
tehat csak nosztalgia szinten emlitsuk a "bezzeg az en idomben" cimu beszelgeteseket.
teljesen masok a korulmenyek es a kornyezet. sajnos mar ezek az elsodleges neveloi a gyerekeknek.

egy gyermeket nagyon nehez rendre neveleni, mindezt ugy, hogy az osszes tobbi rendetlen es felelotlen korulotte. olyan kozossegeket - amely elsosorban az iskola - kellene letrehozni, amelyben egyenrangu csaladok, egyenrangu gyermekei nevelkedhetnek.

es ekkor van amikor a fejemhez vagjak: rasszista! igen az vagyok! senki nem egyenlo! legyen szo rasszokrol, vagy csak tarsadalmi retegektol, teljesen mindegy. vannak butak, es vannak megbutabbak, vannak igenytelenek, es vannak megigenytelenebbek, vannak szegenyek, es vannak megszegenyebbek, vannak gyengek, es vannak meggyengebbek. sorolhatnam. es az oszton azt diktalja, hogy nyomd el az gyenget! barmenyire tagadjuk is ezt a tenyt, de alatok vagyunk, es osztonok vezerlenek. de embereknel ez el van cseszve! a gyengek megprobalnak felulkerekedni, igy egy folyamatos harc alakul ki, amelybol nincs kiut. csak ugy lehet enyhiteni a korulmenyeken, ha hasonlo adottsaggal es tarsadalmi szinttel rendelkezok kozossegeit hozunk letre, es felugyeljuk azt.
diszkriminalni kell!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

Twilerts for eaposztrof