eaposztrof ::

2008. március 28., péntek

diszkriminacio

egy nalam "10-20 évvel idősebb" nevtelen kommentalta a budapesti tanarveres kapcsan szuletett bejegyzesemet: tanarveres. valaszommal elkanyarodtam egy masik iranyba, ezert uj bejegyzeskent talalom:

termeszetesen a szuloi neveles fontos, de sajnos nem ez az elsodleges egyenisegformalo.
az is igaz, hogy nem szabad sem eroltetni a gyereket, sem szembeallitani a szulo gyerekkoraval. es nem is lehet.

tehat csak nosztalgia szinten emlitsuk a "bezzeg az en idomben" cimu beszelgeteseket.
teljesen masok a korulmenyek es a kornyezet. sajnos mar ezek az elsodleges neveloi a gyerekeknek.

egy gyermeket nagyon nehez rendre neveleni, mindezt ugy, hogy az osszes tobbi rendetlen es felelotlen korulotte. olyan kozossegeket - amely elsosorban az iskola - kellene letrehozni, amelyben egyenrangu csaladok, egyenrangu gyermekei nevelkedhetnek.

es ekkor van amikor a fejemhez vagjak: rasszista! igen az vagyok! senki nem egyenlo! legyen szo rasszokrol, vagy csak tarsadalmi retegektol, teljesen mindegy. vannak butak, es vannak megbutabbak, vannak igenytelenek, es vannak megigenytelenebbek, vannak szegenyek, es vannak megszegenyebbek, vannak gyengek, es vannak meggyengebbek. sorolhatnam. es az oszton azt diktalja, hogy nyomd el az gyenget! barmenyire tagadjuk is ezt a tenyt, de alatok vagyunk, es osztonok vezerlenek. de embereknel ez el van cseszve! a gyengek megprobalnak felulkerekedni, igy egy folyamatos harc alakul ki, amelybol nincs kiut. csak ugy lehet enyhiteni a korulmenyeken, ha hasonlo adottsaggal es tarsadalmi szinttel rendelkezok kozossegeit hozunk letre, es felugyeljuk azt.
diszkriminalni kell!

Nincsenek megjegyzések:

ajánld barátaidnak

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni

 
 
 

Dictionary.com Word of the Day