pif - pay it forward

ratalaltam egy 2000-es filmre, pay it forward, amely akkor korbeviharzott a vilagon, de nem sokkal ra nyomtalnul eltunt. vajon miert?

pedig Mimi Leder es a producerek mindent megtettek annak erdekeben, hogy a film meg nagyobb nepszerusegnek orvendhessen, 3 sztarszinesz (Kevin Spacey, Helen Hunt, Haley Joel Osment) es 40 millio dollar koltsegvetes..

a film mondanivaloja egy olyan lavinat kellett volna elinditson, amely napjainkban is nagy visszhangot kelt, de nem. valahol a folyamat megszakadt. hiaba vannak pif mozgalmak, hiaba vannak kedves lanykak kik promovaljak, amely gondolttal a kissrac befejezi a filmet, sajnos az a jellemzo a tarsadalmukra.

nem hiszem el, hogy a film megtekintese utan nem akarnank megfogadni a tanacsat, es nem hiszem h van aki elfeledne jotevojet. sokkal valoszinubb az erdektelenseg, igenytelenseg, amely a ma emberenek a fo jellemvonasa.

a multi level marketin (MLM) a jelen es a jovo vezeto uzletpolitikaja.. lehetne.. de az a baj, h az emberek mar nem csak a reklamoknak nem hisznek, de embertarsaiknak sem. lehetetlen kicsikarni egy csoppnyi bizalmat is - jobbik esetben - idegenektol, - rosszabb esetben - akar baratainktol. igy effektiv minden es mindenki megbukik. csabito jovokep.

hogy hogyan tegyuk jobba a vilagot?

a warner bros pictures "pay it forward" c filmje
egy otlet a terjeszteshez
pif mozgalmak angolul
magyar tartalmak
es egy forum az indexen

Megjegyzések

edo üzenete…
en is nagyon szeretem ezt a filmet, meg is nezettem par emberrel. a pay it forward pedig hozzam tobbszor eljott, ugyanezzel az uzenettel, elobb, mint a filmet lattam volna. sokszor idos emberektol. ha halalkodni akartam, csak annyit mondtak, te is ugyanezt fogod tenni, amikor alkalmad adodik ra, csak masokkal :)
Névtelen üzenete…
jó film.
Névtelen üzenete…
edó te. pont itt :D
eapo üzenete…
mi a baj azzal draga n, h edó is erre jar? commentedet szemelyes sertesnek veszem, mivel az a mondanivaloja, h: mit keres itt az ertelmiseg? a szepseg? a kedvesseg?
Névtelen üzenete…
tökéletesen sikerült féreértened.
azonos másodpercben jelent meg e kommentünk, ennek az apropóján e pár szó csodálkozás.
edó jó helyen van itt :)
Névtelen üzenete…
kis n voltam...
eapo üzenete…
:) hogy kotekedjek tovabb.. mert ma ilyen hangulatom van, persze csak jokedv szinten, tobbekkozt ennek kapcsan: tomaya.hu

tehat edoka jarjon sarban, mocsokban, tevelyedjen verbalis kaoszba es rontsa meg bennso szepseget "ártó eszmék"-kel? most meg vele vagy gonosz. ;)
Névtelen üzenete…
kezdem azt hinni, hogy jól jellemzed a blogod és akkor meg no comment. :D
Névtelen üzenete…
apropó. írtal ma hozzám valamit, amit nem értek...?
eapo üzenete…
ugen, tudom h mirol szol a blogom, es h hogyan epul fel.. de szandekos, es oszinte.
Névtelen üzenete…
teljesen ismeretlen volt számomra a film is a mozgalom is a blogodon olvastam utána. köszönöm, hogy megismertettél vele... :*
edo üzenete…
nahát, még egy kis edózás és regény lesz belőlem :) pedig én sem vagyok leányálom, mert, mint tudjuk, az élet nem lányregény :)

jót kacagtam :)
a filmet továbbra is ajánlom, nekem Maci ajánlotta, a barlanglakó, ott a blogomon, tőle lehet kapni érdekes tippeket, hogy még kettőt említsek: Billy Eliot, The Cider House Rules

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008