eaposztrof ::

2007. július 25., szerda

WiMAX

Google ujra bebizonyitja, h erdemes arra h boldog felhasznaloja legyek:

Jön a Google-mobiltelefon

A Google Inc. szerződést kötött a Sprint Nextellel, amivel lépéseket tett, hogy növelje jelenlétét az amerikai mobil-web piacon.

Az internetes cég vállalta, hogy a Sprint Nextel által tervezett WiMAX nagy sebességű vezetéknélküli hálózatához megtervezi és megépíti a szolgáltatásokat. A Google rendelkezésre bocsátja az internetes keresőrendszerét a Sprint által épített portálhoz, ami a WiMAX hálózat alapja lesz, melynek átadását 2008 áprilisára tervezik.

A Google eddigi legszorosabb együttműködése egy amerikai mobilszolgáltatóval lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy a WiMAX portálon keresztül mobiltelefonjaikról számos webes tartalmat érjenek el. Ez összefügg a Google azon terveivel, miszerint vezetéknélküli hálózatokon keresztül fejleszti tovább tevékenységét.

Ennek érdekében korábban már lobbi-tevékenységbe kezdett az Egyesült Államok kormányánál a vezetéknélküli piac felszabadításáért, és kifejezte szándékát egy 4,6 milliárd dolláros befektetésre, amennyiben hálózati frekvenciához jutna.

http://www.sg.hu/cikkek/53958
Forrás: Napi Online

Nincsenek megjegyzések:

ajánld barátaidnak

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni

 
 
 

Dictionary.com Word of the Day