eaposztrof ::

2009. május 8., péntek

gmail down

20 percre a mai napon leállt a google mail szolgáltatója.

ezévben már többször is volt rá példa, ezért nem estem pánikba, viszont a nyomozás és érdeklődés része egy ilyen nem megszokott szituációnak.

ezidáig még semmi különös nincs a történetben, de álljon itt egy összesítés, ami a személyem példájának kivetítése a mai e-társadalomra:

2008 agusztus 11 - gmail szolgáltatásának leállása után google.com és keresőbe valami ilyensmit: google down , kicsikét keresgélni kellett
2008 december 2 - Gmail Help Forum, itt a második legfrissebb topic erről szólt
2009 március 10 - The Official Gmail Blog, itt az első post erről szólt, egyértelműen értésemre adta, hogy nem nálam van a gond.
2009 május 8 - csak rápillantottam a Twitter-emre, és láss csodát, mások is panaszkodnak. én már csak ennyivel járultam hozzá a nap eseményéhez:

@eaposztrof leállt a gmail! szomorkás lettem, hiányzik valami az életemből ami a teljesség érzetét keltené, megyek felvágom az ereimet!

és most találtam egy ügyes kis szolgáltatást, amelyen lekövethetjük a google szolgáltatásainak státuszát:
Google Apps Status Dashboard

a gmail leállása, vagy internet nélküli üzemmód kiküszöbölésére használható a gmail offline verziója, amely bekapcsolható a
labs beállításoknál

minden utazás előtt, amelyre elkisér T61-esem, PALM TX-em, vagy SE P910-esem is szinkronizálom éppúgy a leveleket mint a google reader-t, így hasznosan tölthetem az internet nélküli időszakot is.

1 megjegyzés:

Pannóca írta...

Jaja, most én is észrevettem, pont munkához kellett volna. :/

ajánld barátaidnak

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni

 
 
 

Dictionary.com Word of the Day