eaposztrof ::

2009. május 19., kedd

pater sparrow: 1

nem tudom tűnt-e fel valakinek, hogy Stanislaw Lem novellából még nem készült jó fim. még Soderbergh Solaris-a sem ütötte azt a szintet amelyet Lem novellái. igaz, hogy nehéz, és köznép számára érthetetlen, viszont miért nem csinál valaki végre egy ugyanilyen filmet belőle, és meg fogják találni azok akiket valóban érdekel. ennek ellenére mindenki valami populáris mocskot akar gyártani.

az újonnan érkező magyar filmmel - a trailer alapján - nem így lesz, nem lesz populári mocsok. címe: 1
pater sparrow: 1 (trailer) director's cut

"Úgy fog működni, mint egy festmény" Pater Sparrow

viszont lehetetlen, hogy jó film váljék belőle, mivel magyar.
ugyanolyan tanyasi film lesz mint amit eddig maximálisan képesek voltak kivitelezni ezek a kisköltségvetésű színészek. olvasópróba hangsúly, mimikájuk színpadi, vagy még az sem, és összjátékuk kaotikus.. legyen akármekkora rendező, ezen szerencsétlen színpadról vászonra szakadt színészekből többet lehetetlen kihozni.

abszolút laikusoknak azért tetszhet. mivel rajta a nagy-magyar trikolor, "benne a bácsi akit láttam tegnap a közértben", és "különben is, csak a magyar nyelvet értem".

asszem megvárom míg kijön angol szinkronnal és tisztes távolba ülök, hogy még csak véletlenül se lássam a csapból is folyó ismerős arcokat benne.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

te is csak a sök köcsög hollywood imádók egyike lehetsz
még hogy nincs jó magyar film?
ne a szar mozis kasszasikerekhez hasonlíts!, nézz meg egy két ütősebb alkotást.
márpedig van ilyen, én már láttam!
blackmack@euromail.hu

eaposztrof írta...

hehe.. nem szeretem sem a hollywoodi kultuszt, sem a magyar filmkultúrát ami már nincs. voltam épp elég filmes fesztiválon, hogy kijelenthessem, hogy a mai magyar filmes kultúra csak minőségtelen majmolás.
igaz, vannak olyan szakemberek akik tudnak nagyot alkotni, de ők is messze kerülnek mindent ami magyar. megcsinálják a hellboyt, az underworld-ot, chucky-t, csak hogy a legismertebbeket említsem..

hajrá!

különben a román filmekért oda vagyok..

Névtelen írta...

Ja hogy Neked a Hellboy meg az Underworld. Már majdnem vitába szálltam az írásoddal. De így inkább hagyjuk.

ajánld barátaidnak

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni

 
 
 

Dictionary.com Word of the Day