ember vs internet

már két blogon láttam, ím legyen harmadikon is. ezt mindenkinek látni és hinni kell. csak hogy ne lepődj meg amikor bekövetkezik.egy rövid összefoglaló én nézetemmel, mindenki kommentálja sajátját:

Ember = Isten
mindenhol ott van, ő mindenki és mindent tud
ez Prometeus új világa.

minden a médiarevolúcióval kezdődött, a revolúcióval, melynek neve: Internet

ha azt hiszed, hogy a többit már tudod, nézd meg a videót. ha fogalmad sincs, hogy miről van szó, szintén.

Megjegyzések

sK* üzenete…
sok ilyen jos-videot lattam, de nem gyozott meg, mint ahogy a google sem szimpi nekem, mert ugyanazt ismetli a virtualis vilagban, mint a valos eletben: a monopolizaciot, ebbol kifolyolag, ami igaz lehet, az egy nagy netes diktatura..
Pannóca üzenete…
Hát ja, az ilyenektől én is tartok egy kicsit (mármint a nagy média-monopóliumoktól).
Egyébként szeretem a sci-fit, ez is az. :D
Ez a web2.0, 3.0 történet végülis lebutítva, és továbbmisztifikálva, valójában senki nem tudja mi lesz ebből, de nagyon izgalmas. Írtam is róla, itt http://pannoca.blog.hu/2008/08/10/web_2_0, a lényeg,h ezeket a dátumokat nem tartom reálisnak, főleg, hogy széles rétegek számára elérhetetlen ma még az internet (najó, az áram, meg az ivóvíz is).
eaposztrof üzenete…
teljes mértékben valósnak találom a dátumokat és a jövőképet is.

természetesen sci-fi, viszont nézd meg a mult század sci-fi filmjeit, mindenik bejött.

a nagy kedvencem: soylent green
Pannóca üzenete…
Mondjuk úgy, hogy részben bejöttek. :) Még nem járok lebegő kocsival, nem tudok teleportálni, nem nyaralok a marson...
De nyilván maga az internet, a mobiltelefon, a gyorsvasutak, az űrutazás is mind csoda.
Valami lehet a dátumokban, de ez a Föld népességének kisebbik fele számára elérhető dolog...
eaposztrof üzenete…
nem is kell a fejlődést a bolygóra érteni..

elég ha a létre hozzák a prototípust, az már civilizáció.

ez alapján már van lebegő autó, van teleportáció, és van virtuális világ 1.0.. tehát mindhárom feltevésed valóság.

és még sorolhatnánk. természetesen a 2000es év misztikus dátum volt, és sok scifi használta, tehát a dátumokra nem kell támaszkodni, viszont az elméletek igazolódnak.

tehát mint a fenti videó is kimondja, lesz egy ennél sokkal fejlettebb virtuális világ, amelyben csak virtuális avatarként létezünk majd.

közben már én és még sokunk így élünk, és a megfelelő technikai háttér hiánya miatt a valóságba vetítem át virtuális énemet.

na ekkor van h senki nem ért meg. :)
Pannóca üzenete…
Nem tekintem valóságnak, ami csak egykét embernek elérhető. :) Én már csak így, globálisan gondolkodom.

Nem tudom, hogy lesz-e ilyen, hogy csak virtuálisan létezünk/érintkezünk... (Jó, sokan már próbálkoznak ezzel, akiket beszippantott a wow és társaik :D, de nem túl egészséges dolog.)

Legutóbb Asimovtól olvastam ilyet, a mezítelen napban játszott el ezzel a gondolattal... hogy milyen egy olyan társadalom amikor személyek már nem nagyon érintkeznek, nem is bírják elviselni egymás fizikai közelségét, alsórendű dolognak tartják. Ja meg a wall-eban is már csak szkríneken kommunikáltak, jól el is hülyültek.
Persze sok ilyen scifi van, amiknek a végén általában levonják azt a tanulságot, hogy ez semmi jóra nem vezet...
Nem is tudom, mennyire lételeme az embernek a real közösködés, és mit pótolhat, mit nem a virtuális világ... Mindenesetre vizsgálandó, izgi, valami ilyesmit fogok kutatni egyszer, remélem.
Freeman üzenete…
ooo, gyarlo az ember, hamarabb lesz itt tomeges pusztulas mintsem hogy ez vagy barmi hasonlo bekovetkezzen, merthat Gyaaarloooó az emmmbeer ...

a legnagyobb poen hogy mindenki olyan dolgokkal foglalkozik ezen a tetves bolyogn ami nem a jelent tenne jobba szeppe, s jo kihatassal van a jovore, hanem a mult elavult eszmeit probalja konzervativan eroszakkal megtartani.

szep ez a video, kicsit ijeszto is, de akar ez vagy barmi hasonlo kialakulasahoz el kellene pusztitani a jelenlegi rendszert, es az pedig nezeteim szerint lehetetlen, legalabb is egyelore...
keynra üzenete…
Hát, én csak azt remélem, h hamarabb hal ki ez a bolygó, mint h mindez valóra válhasson. Az ember tertmészetes közege -mint, ahogy a jelző is mondja- a természet. Nem egy virtuális világ.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

BTK. becsületsértés vita

kurucinfo.hu