thinkpad t61

megérkezett az új notebookom. gyönyörű példány.
természetesen MS Vista van rajta, erről mesélek egy kicsit:

elindítom a rendszert, whow.. minden szép áttetsző, villog, csillog..
elsőre nekiesek az oldalsav állítgatásának. szép, izeg-mozog, és van néhány hasznos alkalmazás alá.. az első amit bekapcsoltam a processzor és memóriafigyelés.
egy ablaktologatásnál a processzor kihasználtsága felmegy 30%-ig. ez egy 4MB cache-s Intel® Core™ 2 Duo processzor eseteben, üres operációs rendszeren, kritikus.
ami a legkülönösebb, hogy amikor átállítottam klasszikus windows nézetre, ablaktologatásnál 60%-ra ugrik a proci.. és a memória az uTorrent futása alatt 44%-ra ugrott.. ekkor már nem tudtam összecsukni a számat..
DicFor szótár-alkalmazás.. a legördülők nem működnek értelemszerűen, egyszer legördülnek, máskor nem, gusztustalan grafikája van, és buta.
realitások kozt keresgélve, semmit nem találok eddig logikus volt. újra meg kell tanulni hogy mi hol van, és ez keményebb lesz mint a 98-ról xp-re.
amikor lemerült az akku, szépen átment standby-ba.. habár az van beállítva, hogy ne csináljon semmit. majd kikapcsolt. amikor visszakapcsoltam, figyelmeztetett, hogy lementette az aktuális processzeket, és folytatja szívesen, de előtte csatlakoztassam az adaptert, direkt nem nem tettem meg.. viaszállt a rendszer, és nagy meglepetésemre, vagy 15percen keresztül az akku kijelzője 0%-ot mutatott, majd végleg lekapcsolt. minden figyelmeztetés nélkül. végre, úgy ahogy beállítottam.
belőttem a torrentet, hogy szedjek egy pqmagic-ot, pont egy vírusosat sikerült elsőre találni. a vista figyelmeztetett, hogy spyware-t tartalmaz a csomag. azt mondtam neki hogy javítsa. nem indítottam el a letöltött alkalmazást, de már valami rendszertakarító cucc is elindult, figyelmeztetve, hogy fertőzött fájlok vannak a gépen. fél órája indítottam a vadonat új vistát el, és 68 file vírusos, ebből tízen valamennyi "critical" címkével ellátva.
ha lenne még időm tökölni vele biztosan oldalakat tudnék írni a vadonat új Microsoft termékről, de egyelőre ennyi..

így néz ki a szépségem:


es mindezt tudja:
- ThinkPad T61 15 Widescreen
- Processor: Intel® Core™ 2 Duo processor T8100 (2.1GHz 800MHz 3MBL2)
- Operating System: Genuine Windows Vista Business
- Display Panel: 15.4 WXGA TFT
- System graphics: Intel GMA X3100 GM965
- Total memory: 2 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz SODIMM Memory (1 DIMM)
- Pointing Device: UltraNav (TrackPoint and TouchPad) with Fingerprint Reader
- Hard Drive: 160GB Hard Disk Drive, 5400rpm with Disk Encryption
- Optical device: DVD Recordable 8x Max Dual Layer, Ultrabay Slim
- System expansion slots: PC Card Slot & Smart Card Slot
- Card Reader: 4 in 1 Media Card Reader
- Wireless cards: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN
- Wireless WAN: Wireless WAN Ready
- Battery: 6 cell Li-Ion Battery

Megjegyzések

eapo üzenete…
most találtam meg az előző notebookom winchester-én egy pdf dokumentumot, a lenovo honlapján egyedileg összeállított T61-es ThinkPad-ról nyomtattam. ez 2007 december 18.-án történt.

2008 augusztus 01-én csöngött a telefon, hogy van egy jó laptop, kell-e?

kellett.

7 hónapnak kellett elteljen, hogy megkapjam a kívánt gépet. viszont nagyobb konfigurációval érkezett, tehát megérte ennyit várni.s közben kipróbáltam compaq-ot és r61es thinkpadot. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008