vitaminok, kiegészítők

ne részesítsen senki megróvásban, lusta dög disznó vagyok korrektórázni az autómatikus fordítást.. szerintem így is teljesen érthető, és a wikipédián minden apróbb részlet megtalálható.
amennyiben az eredeti angol is megfelel, és remélem h igen, akkor: The Best of vitamins and minerals

Hoodia


Hoodia (ejtsd /hʊdi ː ə/ ) is genus 13-fajok a virágos növény család Apocynaceae , a mellékág Asclepiadoideae . [ 1 ] A szár succulents , a "cactiform" miatt méltó hasonlóságot a független kaktusz család. Ezek elérheti akár 1m magas és nagy virágok , gyakran tan színű és erős szag.

Sok Hoodia faj védett növényeket, jellemző a Namib-sivatag , amely a közép- Namíbia a déli Angola , különösen a sík és a sziklás területen. Közös nevek például: "favágó kalapját" és a "Queen of the Namib".

Glükozamin


Glükozamin (C 6 H 13 NO 5 ) is amino cukor és kiemelkedő prekurzora a biokémiai glikozilált fehérjék és lipideket. A típus a glükózamin formák kitozán chitin , amely komponál a exoskeletons a rákféléből és egyéb ízeltlábúakra falának a gombák , és sok nagyobb élőlényekre. Glükozamin egyike a leggyakoribb monoszacharidok. [ 1 ] A kereskedelmileg termelt a hidrolízissel rákféle exoskeletons , vagy ritkábban, és drágább, a fogyasztó számára, erjesztéssel a gabona, mint a kukorica vagy a búza. Glükozamin általánosan használható a kezelést osteoarthritis , bár az elfogadása, mint egy orvosi kezelés változó.

Omega 3


n -3 zsírsavak (népszerűen a továbbiakban ω-3 zsírsavak vagy omega-3 zsírsavak ) a család telítetlen zsírsav , hogy az a közös, a végleges szén-szén kétágyas kötvény n , -3 helyzetben, hogy A harmadik kötvény a metil vége a zsírsavösszetétel.

Fontos táplálkozás alapvető fontosságú n -3 zsírsavak: α-linolénsav (ALA), eicosapentaenoic savas (EPA) és docosahexaenoic acid (DHA), amelyek mindegyike telítetlen. Az emberi test nem szintetizál n -3 zsírsavak de novo , de azt le 20 - és 22-szén telítetlen n -3 zsírsavak a tizennyolc éves szén-dioxid-kibocsátású n -3 zsírsav, α-linolénsav. Ezek az átalakítások előfordulnak versenyképes a n -6 zsírsavak, amelyek szorosan kapcsolódnak az alapvető kémiai analógjaival, hogy származó linolsav. Mind a n -3 α-linolénsav és n -6 Linolénsav a nélkülözhetetlen tápanyagokat , amelyeket meg kell szerezni az élelmiszer. Összefoglaló a már n -3 zsírsavak a linolsav a testület kompetitíven lelassult a n -6 analógjaik. Így felhalmozódásáért hosszú láncú n -3 zsírsavak a szövetekben is hatékonyabbak, ha azok közvetlenül az előállított élelmiszerek, vagy ha a versengő mennyiségű n -6 analógjai nem messze meghaladná összegek n -3. [ idézettségi szükség ]

fokhagyma


Allium sativum L. , általánosan ismert fokhagyma , egy faj, a hagyma Alliaceae . A közeli hozzátartozók a hagyma mogyoróhagyma póréhagyma és snidling . A fokhagyma már használt rögzített történet két kulináris gyógyászati célra. A jellegzetes csípős, pikáns ízt, hogy mellows és sweetens azzal konyhaművészetbe. [ 1 ] A hőmérő a fokhagymát, a leggyakrabban használt része a növény, van osztva sok húsos szakaszok nevezett Szegfűszegtartalommal . Egységes szegfűszeg fokhagyma (úgynevezett Pearl fokhagyma vagy fokhagyma Solo) is létezik - az ered a Yunnan tartományban Kínában. A Szegfűszegtartalommal használt vetőmag, a fogyasztás (nyersen vagy főzve), valamint a gyógyászati célokra. A levelek, a szárak ( látkép ), és virágok (bulbils) a fej (spathe) is ehető, és a leggyakrabban fogyasztott, miközben még mindig gyerekcipőben jár, és pályázatot. A papírszerű védő réteg a "bőr" különböző részein az üzem és a gyökerek a hagyma mellett az egyetlen részei nem tekinthetők ízletes.

Fahéj


Fahéj (Cinnamomum verum , szinonima C. zeylanicum ) egy kis örökzöld fa 10-15 méter (32.8-49.2 láb) magas, a család tulajdonában Lauraceae , és az őshonos Srí Lanka. < span> [ 1 ]

A elhagyja tojásdad -hosszúkás alakúak, 7-18 cm-es (2.75-7.1 inch) hosszú. A virágok , amelyek elrendezni panicles , egy zöldes színű, és van egy külön illat. A gyümölcs egy lila egy centiméteres bogyótermés tartalmaz egy vetőmag
Ennek oka az, hogy íz egy aromás illóolaj , ami akár 0,5 %-ról 1%-összetétel. Ez az olaj is kész nagyjából lüktetett a kéreg, macerating meg tengervíz, majd gyorsan desztillációjából az egész. Ez az aranysárga szín, a jellegzetes szaga a fahéj és egy nagyon forró aromás ízű. A csípős íz illat származnak cinnamic aldehid vagy fahéjaldehid , és a felszívódás a oxigén , mivel az életkor, akkor elsötétül a szín és fejleszti gyantaszerű vegyületek. Kémiai elemei közé tartozik az illóolaj etil-cinnamát eugenol fahéjaldehid , a béta- caryophyllene linalool és metilre chavicol .

E-vitamin


E-vitamin is a kollektív neve mellett 8 kapcsolódó α-, β-, γ-és δ- tokoferolok és a megfelelő négy tocotrienols, melyek a zsírban oldódó vitaminok A antioxidáns Tulajdonságok. [ 1 ] [ 2 ] Közülük α-tokoferol (is írt a alfa-tokoferol ) a legtöbb vizsgált, mivel a legmagasabb biohasznosulását. [ 3 ]

B-vitamin


A B vitamin Nyolc vízoldható vitamin , hogy fontos szerepet játszik cella metabolizmusában . Történelmileg, a B-vitaminok is gondoltam, hogy egyszer egy vitamin, a továbbiakban vitamin B (mint az emberek utal C-vitamin vagy D-vitamin ). Később a kutatás kimutatta, hogy kémiailag külön vitaminokat, hogy gyakran létezik ugyanolyan élelmiszerek. Supplements tartalmazó nyolc általában mint egy B-vitamin komplex . Egyéni B-vitamin-kiegészítők említett, a pontos neve az egyes vitaminok (pl. B 1 , B 2 , B 3 stb.)

D-vitamin


D-vitamin egy csoportja, a zsírban oldódó prohormones , a két fő formája a D-vitamin 2 (vagy ergokalciferol ) és D-vitamin 3 (vagy Kolekalciferol ). [ 1 ] A D-vitamin is hivatkozik, hogy metabolitjainak és egyéb analógokat ezeket az anyagokat. D-vitamin 3 gyártott bőr téve a napfény, pontosabban ultraibolya B sugárzás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008