rendzseres anyazos nap

Skoynay88 commentjenek hatasara kenytelen vagyok irni errol is.

azota, hogy megneztem toepler zoltán filmjenek ominozus reszletet, es commenteltem azt, en is bekerultem azon celpontok koze, ekiket a temaval kapcsolatosan folyamatosan megtalalnak a "kurvaanyazo" ertelmisegi szinten ragadtak.
napi bontasban nem lehetne rendszerezni a bejovo uzeneteket, jobbnal jobbak, rosszabbnal rosszabbak..
lenyegeben mindeniknek ugyanaz a mondanivaloja: huje vagyok, figyelmetlen, nem tekintek a reszletekre, csak jottem egyet kurvaanyazni, mert az jo, es ezzel fentebb kerulok az ertelmiseg rangletrajan, mert az jo. mert vegre elerhetem azt a szintet ahol talalkozhatunk, jol pofanvaglak, es ezaltal tiszta lelkiismerettel zuhanhatok vissza a melybe.

ha vegre valaki igy fogalmazna, akkor talan el is olvasnam, mar csak a valtozatossag kedveert is.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
EZ NEKED MŰVÉSZET ?
TE PERVERZ DISZNÓ !
PEDOFIL BETEG ÁLLAT !
BÖRTÖNBE FOGSZ KERÜLNI !

"Mert hiszen az ördög is beleüti az orrát és belekontárkodik a művészetbe; könnyen felismerhető arról, hogy természeténél fogva becsvágyó és hiú. Kérkedik az anyaggal, felvág eredetiségével vagy erejével; minden túlméretezettséget, minden csapongó szilajságot az ő megromlott lehelete gerjeszt fel; minden nagyképűséget és hivalkodást az ő szennyes és túlzott büszkesége fűt; mindaz, ami a művészetben csillogó és giccses, nem egyéb, mint az ő hencegésének összelopkodott csecsebecséje; mindaz ami nem kész és befejezetlen, az ő lázas türelmetlenségének és örökös felületességének a kapkodó nyomait tükrözi; a kérkedő és hamis forma csak kölcsönvett álarc, amellyel hiába takarja el kétségbeesett pusztaságát. Mindenütt, ahol művész dolgozik, éppúgy, mint ahogy mindenütt, ahol kiemelkedésről van szó, ott ólálkodik a rossz szellem, lesve az alkalmat, hogy megmutatkozzék, hogy kísértésbe vigyen vagy megszálljon. Mivelhogy ő maga nem tud alkotni, arra törekszik, hogy hatalmába kerítsen téged. Hogy tönkretegye művedet, öndicsérettel ront meg, és önelégültséggel kezdi ki bensődet. Ahhoz, hogy becsapjon, s fel ne ismerhesd igazi és formátlan képében, a te személyednek adja ki magát, és vállalja érdekeid védelmét. "Én vagyok az - súgja neked - , én, a te daimonionod; én vagyok a te zseniális és becsvágyó éned. Amíg a tied vagyok, nagy vagy és tökéletes; azt teszed, amit akarsz; nem fogsz másnak szolgálni, csak magadnak." Mert az ördög sohasem követeli, hogy neki szolgáljanak, hanem csak magunknak; jól tudja, miért csinálja ezt, és hogy mivel lehet megnyerni az emberi lelkeket és cselekedeteket. Örökös fogyatékossága, de egyben ereje abban van, hogy semmije sincs; a világ az Istené, és a rossz szellemnek nincs benne otthona. Csak elronthatja, ami nem az övé; sohasem tudod, nem avatkozik-e dolgaidba; csak egy dologra képtelen: tiszta és tökéletes munkát végezni.Ne higgye senki, hogy a művészet a jó és rossz felett áll. Ellenkezőleg, a művészetben jobban megfér egymás mellett a legfennköltebb alávalóság és bűnös szenvedély, mint tudom is én, melyik más tevékenységben. Van tiszta művészet, amely megkísérli a tiszta és tökéletes munkát; van művészet, amelyben a tárgyak alakja el van választva és meg van váltva, sőt, mondhatnám, istenített; mert a tárgyak magukon viselhetnek valamit, mint látható szentséget vagy homályos átkot. Nem az a te dolgod, hogy a művészet útján megnyilatkozz, hanem hogy általa megtisztulj, hogy elkülönülj önmagadtól; nem magadból merítesz az alkotáshoz, hanem felül akarod múlni magad az alkotásban; rendkívüli módon és türelmesen törekszel arra, hogy jobban láss és hallj, világosabban érts, több szeretet legyen benned és mélyebb ismeret, mint amilyennel hozzáfogtál művedhez. Azért alkotsz, hogy művedben megismerd a tárgyak formáját és tökéletességét. Tiszteleted a tárgyak iránt, istentisztelet.
És ezzel szemben áll a tisztátalan és elátkozott művészet

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008