emberi jogok

lege care a fost publicta in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21.11.2008: http://www.monitoruloficial.ro/2008/sumar_2008.htm
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=13906

romániában, minden telekommunikáció szolgáltató köteles 6 hónapig megtartani minden menthető adatot a felhasználókról.

sajnos nem csak a küldött és fogatott információk tárolhatók, hanem a tudtunkon kívűl rögzített és mentettek is, így effektív nincs olyan ember az országban, akiről ne készülne statisztika, akinek nincs dokumentálva minden mozdulata.

a britek be vannak kamerázva, a románok be vannak poloskázva, és mégsem ér sokat mindez, mivel akinek rejtegetnivalója van, az megtalálja a módját

téged mennyiben érint ez?

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Hát. Egyértelmű, hogy ha valaki akarna, vagy a bigbrother, bárki megfigyelhetne. De minek? :D Szóval nem hiszem, h túl érdekes lennék, vagy fontos. Biztos vannak akiket érdemes figyelni, politikai-gazdasági okból, gondolom ezt meg is teszik.

A megfigyelés témával kapcsolatban a másik dolog, hogy kinek van erre kapacitása. Jó, a videó rögzít, de ki nézi meg a felvételt, ki dönti el mi a fontos, mi nem... amúgy imádom pkdicket, neki vannak ilyen hidegháborús paranoidskizofrén írásai.

Egyszer volt egy fickó aki figyelt, meg követett konkrétan, az kicsit megijesztett... szerencsére meglátott a barátommal és lekopott.
Névtelen üzenete…
elméletileg csak abban az esetben használhatják fel ezeket a tárolt adatokat ha el van indítva egy büntetőjogi eljárás... vagy én értelmezem rosszúl?
eapo üzenete…
hivatalosan a fáma úgy szól, h csak a bíróság kérheti a tárolt adatok kiadását, viszont statisztikai hivatalok és a reklámipar is ebből az információmennyiségből él, tehát elemzés is folyik, amelyből következik, hogy van aki tudja hogy éppen milyen bugyi van rajtad.
Névtelen üzenete…
http://baranykaa.freeblog.hu/archives/2009/01/20/A_2982008-as_torveny_es_a_mediahiszteria/

Szerintem...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008