válság pánik!

amit tudni kellene a „gazdasági válság”-nak nevezett változással kapcsolatban:

ami tény: a tőzsde beszakadt, a részvényárak leestek.
ekkor a cégek csökkentik a költségeiket, legyen az gépesítés, telephely felszámolás, vagy létszámcsökkentés, így a részvény erősödik és a tulajdonosok és a befektetők nyernek.
ha nem érted olvasd újra, ha ekkor sem, kérdezd meg a közgazdászokat.

az, hogy egy cég a saját biztonságát biztosítja és nem az nélkülözhető alkalmazottjaiét, rendjén is lenne, ha nem kavarna be a média.
de a média informál, naprakészen felvilágosít!
csak hiányosan, és nem a közember nyelvén, és nem is azért teszi, hogy megvilágosodjon a pór nép, hanem a saját „szórakoztatására”.

és mi történik, ha a média informál a leépítésekről, üzemek rohamos bezárásáról, valami válságról, meg hatalmas pénzhiányról egyszerre?

kitör a pánik!

nap-mint nap azt hallom, utcán, otthon, médiában, hogy Jaj! nincs pénz, nincs munkahely, gazdasági válság van, minden drágul, s még a Józsi is iszik!
persze h iszik, hisz nem maradt már semmije, elvitte a hitel, s mivel a kocsmárosnak nincs hitele, nincs alkalmazottja, de van egy, az állam által támogatott jó befektetése, az alkohol, a kocsmáros nem panaszkodik, így legalább az ő társasága „válságmentes”.

ha kitör a pánik, magával sodor olyan embereket is, akiket amúgy közvetlenül nem érintene a katasztrófa, de mivel az a trend, hogy munkaerő és költségcsökkentés, így a kocsmáros is beáll a mókuskerékbe, s még a szesz árát is felemeli, hisz a gyengék a többség, kik megroppannak a rendszerek alatt, mivel nem értik, nem érthetik a NAGY REND elvét és szabályait.

meséljétek el nekem, hogy mi az mire ti rájöttetek magatoktól a válsággal kapcsolatban!

Megjegyzések

Pannóca üzenete…
Én mindig mondom, h jobban élek mint 25 éve. :D

Az a legviccesebb mikor nincs is gáz, csak valaki elhinti és önbeteljesítő jóslatként az lesz. :)

Mondjuk most tényleg gáz van, de igazad van, hülyeség mindenért ezt hibáztatni, és ha alapban pepszimiskán állnak az emberek a dolgokhoz úgy is lesz.
eapo üzenete…
az alant található kérdőívem nagyon jól mutatja, hogy a körülöttem levőknek mi a véleménye a recesszióról
narny üzenete…
amire én rájöttem hogy az endre blogja is ritkul, remélem a szerző agyát nem érinti a leépítés.. ;D

btw komolyabb: amire én rájöttem h nem vagyok hülye hogy makacsul tartom az értékrendszerem a pénz felett (alatt?), hozzáállás kérdése kinek mennyire tesz be a válság, másik kérdés hogy akinek ilyenolyan banki befektetései voltak az atom bukó volt, szal azt javallom ne duzzasszuk tovább a fiktív tőke reálértékét.. ;]p
eapo üzenete…
:) mentségemre váljék, csak pihnőre fogtam az évvégét..

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008