filmletöltés

nagyon sokan felteszik a kérdést, hogy hogyan kell filmeket letölteni internetről..

manapság nem videotékákból, vagy boltból szerezzük be a filmeket, hanem ingyen - vagy minimális összegért - internetről.

film letöltése internetről, ingyen

az első lépés a program beszerzése, ami lehetővé teszi a letöltést: µTorrent (microtorrent/utorrent) a utorrent.com oldalról

majd az imdb.com, vagy a port.hu segítségével ki lehet keresni a pontos filmcímet, kiadási évet (erre a kettőre van szükség a film megtalálásához).



ezen információk alapján általában meg lehet találni a kívánt filmet a következő keresőoldalak segítségével:
e'torrent (gyors és egyszerű), vagy a torrentscan.com globális torrentkereső.
ez utóbbin a BTjunkie-nak van a legjobb adatbázisa

fenti példából kiindulva a keresőszöveg:
hitchhiker guide galaxy 2005 DVD

a letöltés elindítása előtt figyelni kell a leírásban szereplő adatokra. az alábbi példaban egy DVD képmásfájlról van szó, angol és olasz nyelveket tartalmaz, és több feliratot.

minél magasabb a seed és a leech értéke, annál rövidebb idő alatt töltődik le a film.

klikk a download torrent ikonra/feliratra, open with (megnyit) utorrent

kiválasztjuk a helyet, hogy hova akarjuk letölteni, és a letöltés elkezdődött.


érdemes újabb torrent site-ról, ugyanarra a fájlra mutató .torrent-et tölteni, így annak a tracker-ei hozzáadódnak az előző listához, így jelentősen felgyorsíthatjuk a film letöltését.

feliratot a filmek alá a feliratok.hu, opensubtitles.com oldalakról tudunk tölteni, ez utóbbin a magyar és angol mellett sok más nyelv is megtalálható.

a felirat letöltése után csomagoljuk ki, vagy másoljuk a felirat fájlt a film mellé, adjuk meg a film fájlnevét a felirat fájlneveként (kivéve a kiterjesztést), így ajobb médialejátszók automatikusan betöltik a feliratot a lejátszott film alá. ha több feliratot szeretnénk, akkor alkalmazhatjuk az alábbi fájlnév-szerkezetet:
    filmneve.avi (film)
    filmneve.hun.srt (magyar felirat)
    filmneve.eng.srt (angol felirat)
media player classic-ban, jobb klikk a képre, filters>directvobsub> "hun" vagy "eng", így lehet lejátszás közben váltogatni a feliratok között.



kulcsszavak: film letoltes, film letöltés, ingyen film, megjelenes elotti filmek, premier-filmek.

Megjegyzések

Gallus Mallus üzenete…
Az én tapasztalatom az, hogy a külföldi torrent oldalakról maximum csak zenét és Divix-es filmeket töltsünk, mert nagyon lassúak, a román trackerek viszont sokkal gyorsabbak.
eapo üzenete…
:) igen, kinek megadatik hogy romaniaban torrentezzen, az szerencses ember. roman torrenteken minden fellelheto, sot, meg annal is tobb. en sajnos budapestrol csak az amcsi torrentekre szorulok, mivel a roman torrentek innen vagy tiltva vannak, vagy nem erik el a mega/sec-et. a magyar torrentek viszont csak szemetet tartalmaznak, es azt is mind magyarul :) fujj..

romanian torrent ruleZ!
MarketingEr üzenete…
http://up.widget.mibbit.com/up/7AFCQyVn.torrent Hangoskonyv L Ron Hubbard - Dianetika
http://up.widget.mibbit.com/up/qePHOQbP.torrent L Ron Hubbard - A Munka Problemai
http://up.widget.mibbit.com/up/iy90Snzw.torrent Navigator - Marketing Magazin - Carrigan Kata, Kungl Istvan, Penzes Anna, Tonk Emil

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008