Taken (2008)


Pierre Morel, Luc Besson, Liam Neeson
erdekes felallas, es valoszinu hogy ebbol a tapasztaltak kikovetkeztetik, hogy milyen filmrol van szo..

kemeny film, kemeny emberekkel, kemeny lelku embereknek.

igaz, tipikus amerikaira sikerult, de egy lengyel vagy koreai filmkent, a vilag legborzasztobb filmjeve lehetne varazolni.

lanyos apukaknak kotelezo, anyak inkabb keruljek. az aki csak tervezi a csaladot, e film sztorijabol tanulva allitsa fel a nevelesi tervet.

Liam Neeson az a szinesz akinek szerepeit rendszerint unom, viszont ezt a szerepet mintha ra irtak volna. a Kingdom of Heaven borzalmas karaktere utan egy kicsit helyrerakta a jellemet. az uj The Chronicles of Narnia-ban az oroszlan karaktere szinten talalt hozza.

termeszetsen ez a film is a ma divatos extra-kozeli-kiskoltsegvetesu-akciojelenetekkel van tele.. elvezhetetlen.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
a filmre tekintoen a "kritikad" reszben helybenhagyhato(Luc Besson csak irta es aki rendezte lehet hogy elkurta) de "az aki csak tervezi a csaladot, e film sztorijabol tanulva allitsa fel a nevelesi tervet." ez egy nagy baromsag, mert nem a nevelesrol szol.
apropo "kemeny film, kemeny emberekkel, kemeny lelku embereknek.
": Kids, Ken Park, La Haine... kb.
eapo üzenete…
akkor pontositok hogy mit ertettem a "az aki csak tervezi a csaladot, e film sztorijabol tanulva allitsa fel a nevelesi tervet." mondat alatt:
egy apanak igenis tisztaban kell lennie a jelenlegi tasadalmi problemakkal. amit a film felvazol, valos problema. en szemelyesen is talalkoztam mar vele. es olyan kozegben, ahol nem is gondolna az ember.
es ez nem csak egy problema.. millio masikrol lehetne ugyan ilyen amerikai filmet gyartani..

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008