eaposztrof ::

2008. augusztus 25., hétfő

Taken (2008)


Pierre Morel, Luc Besson, Liam Neeson
erdekes felallas, es valoszinu hogy ebbol a tapasztaltak kikovetkeztetik, hogy milyen filmrol van szo..

kemeny film, kemeny emberekkel, kemeny lelku embereknek.

igaz, tipikus amerikaira sikerult, de egy lengyel vagy koreai filmkent, a vilag legborzasztobb filmjeve lehetne varazolni.

lanyos apukaknak kotelezo, anyak inkabb keruljek. az aki csak tervezi a csaladot, e film sztorijabol tanulva allitsa fel a nevelesi tervet.

Liam Neeson az a szinesz akinek szerepeit rendszerint unom, viszont ezt a szerepet mintha ra irtak volna. a Kingdom of Heaven borzalmas karaktere utan egy kicsit helyrerakta a jellemet. az uj The Chronicles of Narnia-ban az oroszlan karaktere szinten talalt hozza.

termeszetsen ez a film is a ma divatos extra-kozeli-kiskoltsegvetesu-akciojelenetekkel van tele.. elvezhetetlen.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a filmre tekintoen a "kritikad" reszben helybenhagyhato(Luc Besson csak irta es aki rendezte lehet hogy elkurta) de "az aki csak tervezi a csaladot, e film sztorijabol tanulva allitsa fel a nevelesi tervet." ez egy nagy baromsag, mert nem a nevelesrol szol.
apropo "kemeny film, kemeny emberekkel, kemeny lelku embereknek.
": Kids, Ken Park, La Haine... kb.

eaposztrof írta...

akkor pontositok hogy mit ertettem a "az aki csak tervezi a csaladot, e film sztorijabol tanulva allitsa fel a nevelesi tervet." mondat alatt:
egy apanak igenis tisztaban kell lennie a jelenlegi tasadalmi problemakkal. amit a film felvazol, valos problema. en szemelyesen is talalkoztam mar vele. es olyan kozegben, ahol nem is gondolna az ember.
es ez nem csak egy problema.. millio masikrol lehetne ugyan ilyen amerikai filmet gyartani..

ajánld barátaidnak

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni

 
 
 

Dictionary.com Word of the Day