videodrome


Videodrome (1983)
David Cronenberg
(http://imdb.com/title/tt0086541/)

aprocska kolyok voltam amikor eloszor nekifogtam a filmnek, akkor meg semmit nem sejtve, azt sem, hogy anyukam a harmadik 10 perben ki fogja kapcsolni a tv-t, es megtiltani a filmet. igaz akkor meg o sem sejtette h miert is, csak amolyan nagyratartott noi megerzes. igaza volt.
valamikor 2000 korul megprobaltam ravenni h nezzuk meg egyutt, nem sikerult.
most vegre elertem odaig h hatradolhettem, es megnezhettem ezt a '83 remekmuvet. korahoz kepest elorehaladott, es technikailag is jol osszerakott filmrol van szo, semmikepp nem erdemes kihagyni, de az anyukakat tenyleg tartsatok tavol.

lesújtó h a legnagyobb filmadatbazis szavazogepen a 8 as a leggyakoribb pontozas, es 7,2 az atlag. a 29 ev alattiak akik inkabb szeretik, az folott pedig nagyon rosz az arany. ugy nez ki a venek nem kedvelik a mufajat.

azt vettem eszre a szavazatok alapjan - mivel minden megnezett filmnek elemzem a reszletes szavazati lebontasat - h az olyan filmek, amelyek "zavaro" elemeket tartalmaznak (eroszak, ver, mutansok, elbonyolitott tortenet, fantasztikus elemek) a noknek ellenszenves, ezert lehuzzak; a 30ev folotti nok szinte mindenike lepontozza; a 45 ev folotti ferfiak szinten.
a 16-29 eves korosztaly az aki a filmet osszessegeben nezi es nem hatnak ra tulsagosan a kulon jelenetek, ezert kepes jozanon ertekelni azt.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
És egészen pontosan mi is a film műfaja? :)
eapo üzenete…
imdb ugy hatarola be h Fantasy / Horror / Mystery / Sci-Fi / Thriller more, de ebbol a "more" ami talal. :)
a valaszom: Cronenberg, ez mar egy olyan jelzo ami a mufajt is meghatarozza, szerintem..

amugy nekem a nagy kedvenceim tole, termeszetesen a videodrome-n kivul a Stereo, amit sajnos nem tudok beszerezni sehonnan; The Dead Zone, ehhez nagy mertekben hozzajarul az is h Christopher Walken azon szineszek koze tartozik akiket teljes szivembol tisztelek es szeretek.. s a tobbi :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008