roman utak

megint sikerult felbosszantson egy tapos, de ismetelten megmondtam a tutit, hadd gondolkozzon el rajta:

Tengelytörés nélkül Romániában 2007-11-06 12:23:25
A román utak hírhedten rossz állapotban vannak, az autóval odalátogatóknak azonban számos más akadállyal is szembe kell néznie. A lovas kocsik előzése közben például figyelni kell a szemből felénk száguldó Daciákra és az út szélén ácsorgó stopposokra is.
teljes cikk

ime a velemenyem, ha esetleg az oldalrol valamilyen "okos" kifogas kisereteben eltavolitanak:
Felháborítónak tartom a fenti irományt és ebben az esetben nem a Románia-szimpatizáns, székelyudvarhelyi, vagy a Magyarország-gyűlölő szól belőlem, hanem a szűklátókörűség, meggondolatlanság, és egyéb visszataszító emberi tulajdonságok elítélője.

Romániát nem az Méhkerék felőli megközelítési lehetőségekről és Erdélyországi utcaképekből kell megítélni, Románia ennél sokkal nayobb és változatosabb, és ahhoz, hogy képet alkothassunk róla és azt közzé is tegyük, kevés három infrastruktúra és gazdasági fejlődés külső peremén álló, egy jelenleg fejlődésben levő, és egy állam által gazdaságilag hátráltatott megye érintése.

Ha a román utakat kellene jellemezni, három drasztikusan különálló zónát lehet figyelembe venni:
- a fent említett nyugati úthálózat, ami az elrománosított megyéken és régi infrastruktúra nélküli városokon halad keresztül, forgalmát tekintve főként teherszállításra korlátozódott.
- az észak-nyugati hálózat (Ártánd) inkább képes "turisták fogadására", nem hiába ez a fő útvonal Erdély, Bukarest, Észak és Dél-Kelet Románia Nyugat-Európa felőli megközelítéséhez.
- Muntenia és Dobrudzsa úthálózata pedig, egy teljesen elkülöníthető úthálózat, ugyanis ezen a szakaszon történik a fő inport-export forgalom.

A rémhírek, miszerint a külföldinek rettegnie kell a rendőrtől, szándékosak, mivel a külföldi rendszerint nagyképűen, lekezelően tekint Romániára (fő oka pont az ilyen irományok), ezért azt hiszi, hogy a rendőröket könnyedén f***ra lehet venni és szinte minden esetben visszaél a - román rendőr számára nem egyszerű - leigazólhatóságával.

"Egy romániai utazásra tehát ...
... kiélvezhetjük az erdélyi táj szépségeit."
Hümm.. erről inkább nincs véleményem, ezt a mondatot nagyon át kellene gondolni mégkétszer.

A zárómondatokból kiérezhető (pontosabban kitűnő) gúny viszont a cikk jellemtelenségét és komolytalanságát csak erősíti. De sajnos a laikus olvasónak sikeresen elveszi a kedvét egy Románia-i úttól. (Ezért akár per is járhat.)

maradok továbbra is az FigyelőNet szerkesztők iránti tisztelettel,
Fórika Endre

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Mert tudnék én is mondani például Komárom megyében nagyon szar utakat, amik pedig egyetlen alternatívák a forgalomra sok település közt.

A magyar rendőrökön nehéz is lenne bunkóságban túltenni... :D

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008