eaposztrof ::

2009. augusztus 26., szerda

úszó adatok

2008. augusztus 2.-án jegyeztem be thinkpad t61 bejegyzésemet, melyben azt adtam a világ tudtára, hogy megérkezett hőn vágyott gépem.


2007 decemberében a lenovo.com-on összeállítottam egy vágyott konfigurációt, majd 2008 augusztusában megkaptam (késedelmi kamattal).

most, egy évvel később, meghalt az akkuja; nem volt sem időm sem türelmem kímélni, gyötörtem embertelenül - azaz használtam -, így hamar feldobta celláit.
este még megnéztem egy filmet, ágyon, ölben, 2-3h-s üzemidő, majd töltő, reggel pedig volt-nincs akku..

egy barátomnál dolgoztam, majd sietve kellett távozzak.. még a hibernálási folyamat vége előtt kikapta konnektorból a tápot.. ez egy hete történt.. azóta próbálom menteni az adatokat..
első körben azt hittem, csak a partíciótábla sérült, pqmagic nem tudott hozzáférni, majd kiderült, hogy adatok is vesztek, active boot disc használatával sem jutottam többre, viszont segített bebizonyítani, hogy az adatok többsége úszott.

juli 29. a telefonom lopták el. benne rengeteg kontakt, felhalmozott jegyzetek, gondolatok, munka, tervek, riportok, könyvek.. pótolhatatlan információk.

egy hónapra rá 160G adat; munka, jegyzetek, tervek, grafikák, nem publikált irományok; hatalmas mennyiség tudás, könyvek, méregdrága konferenciák; fényképek, személyesek, munkához szükségesek és másokról, másoknak készültek egyaránt..

tegnap a záhonyi gyorson maradt egy könyv, melyet már több mint éve hurcolok magammal, mindig, mindenhova, lapszél tele jegyzetekkel, és ez lett volna alapja első nagyobb publikációmnak.

mától mindent online tárolok, többé nem adok lehetőséget ily veszteségnek.
szerencsére van nekünk google, torrent, hostgator és egyéb csodafegyverek az adatveszteség ellen.

kijelenthetem, hogy ezennel végeztem az offline világgal, teljesértékűen csatlakozom a mátrixhoz.. follow the white rabbit.

update: a "bűnös" barárom a bejegyzésre reagálva ezt küldte:
annak köszönhetem hidegvérem a történtek után, hogy a fenti elvek szerint élek, ez pedig annak a sok bukásnak és mélypontnak köszönhető, amit megéltem eddigiekben.
hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

ajánld barátaidnak

amennyiben ajánlod az oldalt barátaidnak, következő lépésben megmutatom, hogy blogod, honlapod látogatottságát hogyan tudod egyik pillanatról a másikra sokszorosára növelni

 
 
 

Dictionary.com Word of the Day