BurnOut

ott van egy veszély, az pedig a kiégés (burnout).
Rengeteg stressz átjön. Vannak határidők, utolsó pillanatos kapkodás vagy azonnali tűzoltás. Pedig gondos ember vagyok, szeretek tervezni, de aki dolgozott már a reklámszakmában az tudja hogy mindig és minden tegnapra kell.

JabJab 24/7 bejegyzésében mintha 3 évvel ezelőtti önmagamról olvasnék, annyi különbséggel, hogy én nem tudok rendszert vinni az életembe.

nekem

a kiút

a tudással jól alátámasztott szemtelenség és a a környezetem megválogatása/megnevelése volt.

az alátámasztott

szemtelenség a kommunikációban

nagyon jól megszűri az embereket. csak azok maradnak akik elismerik tudásod, megértenek, végighallgatnak és bíznak benned. akik nem, azok csak problémásak, hátráltatnak, és kevesek ahhoz h téged szívassanak egy életen át.

a kommunikáció általi

környezet-nevelés

a legjobb módszer, ha mindig kimondod amit gondolsz, róluk, személyükről, cselekedeteikről és eredményeikről. így tudják h mire számíthatnak tőled és így alkalmazkodhatnak hozzád, elvárásaidhoz.
    félreértés ne essék, az alkalmazkodás semmilyen manapság divatos propagandák hatására elterjedt negatív gondolatot nem takar. embereknek alkalmazkodniuk kell egymáshoz az együttélés érdekében, mivel mindenki más és más. természetesen ez az irányított társadalom szempontjából érvényét veszíti.

manapság mindenkinek csak a saját érdeke a fontos, és visszafejlődött az az érzék, amellyel az ember környezetét megérthetné. az emberek már nem receptívek, nem veszik figyelembe környezetüket, ezáltal nem is kommunikálják ki gondolataikat, csak amit a társadalmi és gazdasági érdek megkövetel. és meggondolatlanul, nem korrekt módon elvárják, hogy a környezetükben élő emberek megértsék őket, elfogadják megalapozatlan érveiket és cselekedetüket. mégis hogyan, milyen alapon várja el ezt bárki is, ha elzárja önmagát embertársai elől?

ha őszintén kommunikálsz környezetedhez, az megért és előnyödre viszonyul. a kételyek, téves ítéletek megszünnek, újra kompatibilissé válik ember és ember.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008