tanácstalan végzős

gyakran megesik, hogy tanácstalanul állnak az emberek elém, rendszerint az alkotás, a kreativitás és szabadság hiánya készteti őket erre. ma is történ egy ilyen eset, amelyben egy végzős reklámgrafikus mutatta meg a vizsgamunkáját.

olyan alapvető bakik voltak benne, amit mar masodeveskent sem szabadna elkovetni. de a legszomorubb az volt, hogy nem volt neki mondanivalója, művészeti értéke, egyszoval: üres volt.

ekkor elmeséltem neki egy történetet:
egy vegzos lany jarkalt fel-ala a lakasban idegesen. kerdem h mi a gond, erre o: holnap kell leadjam a vizsgamunkam, s nincs meg semmi, s nem tudom h mit csinaljak. foto. kivettem a fenykepezogepet a kezebol, kimentem a konyhaba, felorat jatszodtam, kivalogattuk egyutt a kepeket, elneveztuk a projektet, elmondtam neki egy tortenetet moge, csak ugy spontan, masnap elment es levizsgazott, es kulonosen megdicsertek..

azert vegzett egyetemet h elbutuljon, agyonkorlatozzak a szabalyok, es elbukjon. tanacstalan es otlettelen lett. nem az egyetemet itelem el, hanem azon embereket akik nem tudnak a korlatok nelkul gondolkodni.

mivel en szabad vagyok, nem hatottak ram soha tanari elvek, sem az oktatas-tarsadalmi ferto", tudtam szabadon gondolkodni es alkotni.

pihenj egy kicsit, majd masnap menj ki a termeszetbe, vigyel magaddal egy rajztombot es amikor visszatersz a civilizacioba, lesz egy majdnem tokeletes terved..

amennyiben magadra ismertél valamely részletében, vagy egészében, itt az ideje elgondolkodni a továbbiakon, szabadon.

"legalább az álmainkat hadd tartsuk meg, ha már szabadságunk elveszett!"

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Kételkedem tehát vagyok... Én sose fogadom el amit mondanak, átgondolom, nem szabad elvakultan hinni bárkinek. Az egyetemen nálunk elég jó volt, lehetett vitázni, beszélgetni az oktatókkal. Tényleg merni kell gondolkodni, különben vége.

/És igen, tényleg néha a túl sok tudás is gáz. Azon gondolkodtam minap, hogy mennyire szeretem a kortárs képeket, és hogy valamit ki kellene találnom. De lehet-e bármi egyedi gondolata még az embernek, mikor annyit látott már... sokszor nem is tudom, hogy valami a saját ötletem, vagy csak vmi emlékből ugrik be.:S/
eapo üzenete…
alkotásaidra úgy nézz mint sajátod, majd elemezd ki idegen szemével, kérdezd meg barátaid őszinte véleményét, majd ítéld az szerint magadat.

mivel a szabad alkotás a személyed képmása.

sajnos sokak nem érnek el azon szintig sem, hogy felmerüljön bennük a vita lehetősége, s ami még rosszabb, elhiszik a társadalmi nyomás hatására, hogy a vita az egy negatív kicsengésű elítélendő dolog.

a vita hajtja az emberiség fogaskerekét. <- huhh.. ezt az információs kor kapujának kőtáblájára kellene vésni :)

rohadt egy kreatyv lettem így vasárnap hajnali órákban. azt hiszem visszafexem, hátha elmúlik. ;)
Unknown üzenete…
ha tanácstalan vagyok, nem tudom milyen megfontolásból, de megnézem ezt a blogot.
itt mindíg egy mosolygós szabad ember nevet rám, és ilyenkor szembe jut, hogy én is szabad vagyok és mosolyogni is tudok!
endrének:D

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008