pizza

ma esti programom lesz:
2. mentalis 2005. október 9. 19:07

És ha már recepteknél tartunk, én is ajánlok valamit ami merő véletlenségből még jól is sikerült. =)

Fél kiló liszt, gyúródeszkára rá. Nagy kupacban, közepébe kezeddel csinálj egy mélyedést. Fél marék só, fél marék cukor ( mindkettőt leginkább ízlés szerint) bele a mélyedésbe. Most 1 csomag (50g) élesztőt (tudjátok... az a sárga kis kocka) morzsoljatok a só és a cukor mellé. Aztán vegyetek 2.5 dl langyos ( de inkább meleg ) vizet, és egy villát a kezetekbe. Bal kézzel a vizet szép lassan kezdjétek el csurgani a lisztben lévő mélyedésbe úgy, hogy a lisztet közben folyamatosan hozzákavarjátok a többi cucchoz. mikor a víz elfogyott és a liszt még nem, szépen rakjatok le mindent és kézzel a lisztet halmozzátok rá a mélyedésre és türelmesen kezdjétek el gyúrni. Mikor már az egész tészta faszán összeállt, terítsétek le egy konyharuhával. lehetőleg meleg helyen legyen. De ki is nyujthatjátok előtte. a lényeg az, hogy hagyjátok kelni 15-20 percig. Mikor ez kész, nyujtsátok ki ( vagy ha már ki van nyujtva ) és tegyétek bele a tepsibe. Legjobb ha kiolajozzátok, és lisztet szórtok bele. Tutti leégésmentes. Nos a tésztára :
- Csípős pirosarany
- ketchup
- kakukkfü és oregano izlés szerint
- apróra vágott hagyma és paprika
- némi apróra felkockázott felvágott
- konzerv vesebab ( legjobb =) )

aztán vegyetek két evőkanál tejfölt, egy nagyon pici tejet, ketchupot és borsot. a két evőkanál tejfölhöz hozzáadod a kis tejet ( hogy folyósabb legyen ) és kb egy evőkanálnyi ( de izlés szerint is lehet ) ketchup-ot. + Bors... összekevered, és egyenletesen eloszlatod a többi alkotórészen ami már a pizzán van. Még megszórhatod egy kis nagyon apróra vágott fokhagymával és apróra vágott, hegyes , zöld erőspaprikával. gazdagon reszelsz rá sajtot, és kb 250°-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöd.

És voálááá.... kész is a pizza amit 100%hogy egyedül egyszerre nem eszed meg. Ugyhogy bátran hivj még 2 embert magadon kivül. Vagy ha esetleg nagyon éhes vagy akkor 1-et :)

Jó étvágyat kívánok!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008