lakhatosag

egyik reggel.. hajnal.. kulonben mindenkik majdnemugyanolyan.. csonget a telefon, nem az enyem.. majd megint.. majd megint... ez egy oran keresztul.. amikor megkerdezem h megis miafaszomertelme van: haa hogy hogy nehogy elaludjak. 10re kell menjen, 9kor kel, 8tol csong az ora minden 5 percben, majd snoozolja. hmm. pedig nem szoke.
a masik adag ember amikor felkel, nincs koztunk sem hangszigeteles, sem emberseg, a leheto legzajosabban tesznek mindent, de kozben halkan beszelnek amivel csak tovabb borzoljak a halloszerveimet. ablakban cigiznek, mert a hazibacsitol felnek, akit az egesz haz magasrol leszar, hiszen hulye. ennek kovetkezmenye, hogy a friss reggeli levegovel egyutt a lakasba aramlik az osszes kifujt fust, es a huvos levegovel kicsapodik a berendezesen, majd csodalkoznak h mitol van budos, a kutyaszarszagrol nem is beszelve, meg a ritkan mosott felmosorongyrol, ami orankent a hanyodo kutyapisit vadassza. miutan elmennek es vegre allhatok egy jot - ilyenkor mar csak rovid ideig - sikerul nyugosen felkelnem. mindezt fokozzak a furcsa, nemodaillo targyak az asztalon, ahol szeretnek megreggelizni, mindabbol ami nincs, ha meg veszek akkor ott rohad meg a hutoben, mert en inkabb hazon kivul eszem gyorskajaldaban. az ures kenyereszacsko visszapakolva a kenyertarto helyre, a so/cukor kibontva hever vagy hutotetejen, vagy asztalon, piperecuccok hanyodnak az konyha teljes teruleten, stb.. majd kovetkezik a furdo, ahol eg a villany, eppugy mint a konyhaban, ez 2x80 watt.. es 3-4 ora alatt szepen felnyomja a villanyoran a szamlalot.. majd hovegen hallgatom h jajjdesok a szamla, biztosan a laptopod. habar ezt nemmondjak ki, csak ereztetik, eppugy mint a tobbi hasonlo dolgot. nos, a furdoszoba: 3napos fura rongydarab a kagyloszelen, valoszinu egy noi felso, mar minden van rajta, fogkrem, szappan, florasept, haj meg kutyaszor, es mar budos a viztol. ezen a szuk helyen meg fel lehet fedezni wcpapirkartonokat, es ami legszomorubb h a tartoban is az csung, uresen.. mert nem lehet felmeterrell fentebbnyulni ha mar elfogyasztottak es lecserelni. foldre pakolva az osszes tisztalkodasikellek, ha meg akarok mozdulni, tudom h le kell hajoljak es felallitgassam oket. konyhaba visszaterve, a kenyervagokest mindig a mosatlanbol kell kihalasszam, es vizeskessel vagjak kenyeret.. jobb helyeken az csak hetente kerul mosas ala, ha egyaltalan kerul. ja.. de itt is csak hetente, ugyanis a mosogatasi rendet a haz ura mar ketszer is bevagta kukaba, mivel rajta volt a neve, es mar elegge turelmetlen hangsullyal lett megfogalmazva a felesege reszerol, akivel huen mosogatunk. ha megprobalom elhagyni a hazat, egy kisasztalrol, ahonnan elo kellene halasszam a kulcsot, olyan latvany tarul elem, hogy legszivesebben kukaba sopornem mindenik szepitkezokelleket, a hajcsomos hajgumikkal egyutt..
a kutya.. amikor mar a sajat szarat megeszi, soot, meg azt a homokot is kepes felzabalni amire szart, kenytelen voltam elmenni es bevasarolni neki kutyakajabol. szerencsere a tescos nem egy draga mulatsag, de a 700forintbol en is tudtam volna enni egy kiadosat. megerkezek, szol a muzsika, a kutya elott ugyanaz a fotlen krumplilevesdarabok amelyek meg reggel lettek kipakolva, a gazdaja tomi magat es babralja a laptopot. amikor nyujtom fele a kutyakajas zacskot, akkor sem hajlando elvenni.. mosatlan ujra halomban, asztalon ferto, a pedikurollotol a dvdfilmekig, soot a hatizsak is a kozepen fetreng.. tovabb mar nem is folytatom, felek h megarthat valakinek.. ja es most veszem eszre hogy ujra az agyon jatszik vele, epp ott ahol en alszom. ez mar sok! raszolok: nem szeretnek megint en leni a pofatlan aki beleszol, de a kutyat nem kellene felszoktatni az agyra.. nem hiszem h ennel finomabban ki tudtam volna felyezni magamat.. amugyis minek?
a laptopom akarhanyszor hatrahagyom, valami vagy be van zarva, vagy letorolve, vagy minden szar ki van huzogatva az asztalra, a cd/dvd-k hanyodnak pofaval felfele es porosodnak, vagy nagy zsiros ujlenyomatokat kell torolgessek rola, ha hatrahagyom h ezek a lemezek a privat adataim es programok, garantaltan 3nap mulva azokat is szanaszet talalom..
bla..bla.. ennyi epp eleg helyzetjelentesbol es kifakadasbol.. segitseg! menekulni akarok!

Megjegyzések

Unknown üzenete…
az elejen csak tagra nyilt a szemem a vegere mar megtelt konnyel es eppen a wc fele sietek mert utolert a hanyinger...
hogyan tudnak egyesek igy elni?!
kitartas, kitartas ezek utan csak jobb idok johetnek
Névtelen üzenete…
Látnád az én tatabányai bűntanyámat, salgó polcos emeletes ágyas szobámat :D Igaz, én nem laptopon írok. De a Sodi sem az a rendmániás megszállott...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008