mit ne!?

What not to do in life @TK's weblog

Do not ever work
édesanyám arra tanított, hogy "tanulj, legyen egy rendes munkahelyed, havi rendszeres fizetésed, és akkor azt csinálhatsz amit akarsz.".
ebből a kisvárosi múltszázadi életbölcsességéből csak az maradt meg, hogy azt csinálsz amit akarsz. ő átadott mindent legjobb tudása szerint, viszont amit hálásan köszönök neki, az a szabadság.

megpróbáltam dolgozni, igyekeztem bejárni reggel 8-ra, hazamenni délután kettőkor. soha nem jött össze; helyette beestem valamikor délután, és elmentem hajnalban. 2x annyit termeltem, mint ami az elvárt, és alaposabban mint kellett volna. ezidáig egyszer fordult elő, hogy keresnem kellett a munkát, első próbálkozásra kettőt is találtam. az egyik helyen két hét után átsétáltam egy érdemesebb részlegre, másfél évre; a másik munkahelyen hamar kiderült, hogy nem kedvelem amit csinálok, és hamar áthelyeztem magam a "technikai" részlegre, itt mai napig dolgozom ha arra járok... és így még sok más helyen, kötetlenül, függetlenül, szabadon és azt amit szeretek.

Do not try hard
csak engedem, hogy történjenek az események - velem együtt. nem erőszakolom meg magam, ha cselekvésemben túlpörgök, vagy megerőltető amit csinálok, azt kedvtelésből teszem.

Do not go into any competition
nem versengek senkivel, nem korlátoz az idő, és nem akarok jobb lenni, csak élni és cselekedni, és engedni, hogy a tapasztalatok beérjenek. szeretek gyönyörködni a precíz munkában, elbabrálni dolgokkal és részletekbe menően kivitelezni.

Do not market
nem a piacnak dolgozom. azt csinálom amit én látok jónak és az emberek megtalálnak ha szükségük van rám. az én szemszögemből fotózok, az én elméletem szerint építek stratégiát, én tervezek és szeretem én elkezdeni a kivitelezést.

Do not read
ha könyvet olvasok, tanulmányt, vagy howto-t, nem tudásként tekintem, hanem mint információ forrás.

Do not run after money
nem pénzért dolgozom, még annak ellenére sem, hogy sokan ezt várják el. a munkáltató az árfolyam iránt, a környezetem a bevétel iránt érdeklődik.
annyit kapok amennyit megérdemlek, abból a forrásból amely megteheti, azon materiális formában amelyre épp szükségem van. igyekszem ébernek lenni, és kitartani a gazdasági függetlenségem mellett.

Do not run after success
a csalódás érzése már ismeretlen fogalom számomra, s nem valószínű jövőbeni megtapasztalása sem, így rengeteg energiát meg tudok takarítani. sikeresnek érzem, s vallom magam, mivel azzal foglalkozom amit szeretek, akkor kelek amikor jólesik, és nincs körülöttem olyan amihez nincs kedvem.

Do not take advice
nyitott vagyok arra ami megtalál, és próbálom visszafogni magam ha tanácsok osztogatásáról van szó, mivel környezetem általában besokall.

adok, kapok, szeretek, élek.

Megjegyzések

Hajna üzenete…
ars poetica. a legjobb.
diannamore üzenete…
A természetes viselkedésnél nincs jobb, belénk van táplálva mindez. Élveztem olvasni a spontanitást, az ösztönös reakciókra épülő egészséges megnyilvánulásokat. Köszönöm:)
Lassan elfelejtjük mindezt, mert így akarjuk, talán van mintánk, talán csak a "csorda" után akarunk menni.
Ha ilyet olvasok, jóleső érzés fog el, hogy még vannak "EMBEREK".
Köszönöm
D.
eapo üzenete…
hála mindenért, mi ezen áldásos folyamatot segíti, s mindenkinek, ki korláozási próbálkozásaival mindezt énbennem megrerősíti.

így 9 év távlatából is helytállnak gondolataim.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008