design és pumpa

most tértem vissza egy újabb pihenőről, és egy újabb logó-pályázat értesítő várt. ím a mai termés:ha esetleg magyarázatra szorul:

a felirat

a Neogótikus betűtípust Georg Herold-Wildfellner készítette az 1879-es Germán tipográfiai remekmű alapján. az alap betűtípust az akkori propaganda fő eszközéül szolgáló vallásos publikációk részére alkották.
a modern kori propaganda fő eszköze továbbra is a megjelenés hatásossá tétele különböző pszichológiai és esztétikai trükkökkel, amit ma úgy hívunk: design.
az összetett szakmaiságot érzékeltetem ezzel a modern környezetbe átültetett betűtípussal.

az ábra

a "design pumpa" név hallatán sok asszociáció felmerül, amely az én értelmezésemhez legközelebb áll:
a design, mint a propaganda eszközéül szolgáló pszichológiai ráhatás, a pumpa, mint ennek a széles spektrumú szakmának a "felfújására"* szolgáló virtuális eszköz a kor újdonságainak reprezentálása érdekében.
a kör szimbolizálja a design fogalmát, amelyre kívülről egy adott (néző)pontból - nem egyenes vonalon keresztül (több szempont, kutatás) - ráhatás van, azaz levegőt fúj be (vélemény, vita), amely a kör különböző pontjain fejti ki hatását (különböző szegmensek, ismeretek, vélemények).

a kiírás:
DesignPumpa Logópályázat!!! Fődíj: 6 üveg sör

* felfújni: véleményeket megosztani és fogadni, témázni.

2009.12.09. 12:37 Update:
DwsignPumpa főoldalon a logótervem és megérkezett az elismerés Milassin Leventétől, a DP főszerkesztőkjétől

ui.: tisztelt udvarhelyi névtelen, ajánlom figyelmedbe.

Megjegyzések

G. Zoltán üzenete…
Nem az én ízlésem és számomra még szokatlan a modern internetes grafika magyar nyelvű honlapokon, viszont minden elismerésem!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008