online fizetes, paypal es bankkartya

Kulcs-Soft ügyviteli szoftverek

Update: A cikk frissített verziója itt olvasható: PayPal és Bankkártya - biztonságos pénügyi tranzakciók interneten

az online vasarlas meg napjainkban is sokak szamara ijeszto. azonnal csalasok es lopasok jutnak eszebe a tapasztalatlan felhasznalonak. szeretnem ezt a tevhitet eloszlatni.

a legelterjedtebb online vasarlasi lehetoseg a kartyas fizetes, azutan kovetkezik a PayPal fizetesi rendszer, majd tovabbi lehetosegek, amelyeket nincs is ertelme reszletezni.

a kartyas fizetes azert biztonsagos, mert egy ilyen modul csak ellenorzott oldalakon mukodhet. tehat azon az oldalon ahol kartyaval lehet fizetni, kell legyen valamilyen hitelesseg-ellenorzo eszkoz. Ez a hitelesseg-ellenorzo eszkoz csak egy burokratikus eljaras utan kerulhet fel, amely utan kovetkezhet a kartyaelfogado modul.
ebben az esetben csak a kartyaszamodat, az ellenorzokodot (haromjegyu szam a hatoldalrol), es az ervenyessegi idejet kell feltuntesd.
semmilyen esetben nem kernek el nevet, pinkodot, vagy online banki felulethez tartozo jelszavakat!
ha valaki meg akar lopni, csak ezeket az adatokat tudja megszerezni, azt is csak abban az esetben ha figyelmetlen voltal, es olyan oldalon adtad meg ezen informaciokat, amely semmilyen szervezet altal nem ellenorzott.. peldaul: http://www.truste.org es nem biztonsagos kapcsolattal kuldod el adataidat.. ezt onnan lehhet tudni, hogy az URL nem http://, hanem https:// .. ez az ssl technologian alapulo biztonsagi kapcsolat.
amennyiben valaki megszerezte ezeket az adatokat, es visszael vele, jogosult vagy visszakerni a bankodtol az elveszitett osszeget. mivel a neved, cimed, telefonszamod nem tudja a bankkartyainformacioidat felhasznalo egyen, konnyen kiszurheto. ezert ezzel a modszerrel mar senki nem mer bankkartyaadatokkal visszaelni.

discover, citi, american express, ezek a legjobb bankkartya kiallitok, magyarorszagon a cib-et és k&h-t ajanlom, romaniaban a transilvania-t, az europai regioban pedig a raiffeisen-t

az online felulet rendszerint plusz penzbe kerul, es csak helyi tranzakciokat bonyolithatsz a segitsegevel. raadasul ha az online feluletedhez fer hozza valaki, akkor kis szakismerettel lekovethetetlenul tud garazdalkodni a penzeddel. es en mindig elfelejtem a jelszot, amelyet kotelezoen valtoztatgatni kell x idon belul. es mivel nem vagyok gyakran otthon, hasznalhatatlanna valik a kartyam, mert csak abban az orszagban levo bankfiok tudja visszaallitani a jelszot, amelyben a kartya lett igenyelve.

penz kuldeshez, online vasarlashoz, nemzetkozi tranzakciokhoz elengedhetetlen a PayPal! egyreszt mert biztonsagos, masreszt mert nem kell megjegyezz semmilyen kulonleges szamsort, es nem kell fizess a bankodnak onlie felulet fenntartasi koltseget, akkor és ott hasznalod ahol jolesik, van egy minimalis hitelkeret is rajta, így nem akadsz fel abba az esetben ha nincs fedezeted, és az online penztermelo rendszerek PayPalre minden esetben tudnak fizetni.

a PayPal-lel minden valamirevalo helyen tudsz fizetni, csak az emailcimedet es egy jelszot kell megadj, es a tranzakcio azonnal letrejon. penzt kuldeni es fogadni szinten olcsobban lehet mint a bankszamlak kozti tranzakciok altalaban kerulnek. raadasul a legtobb olyan szolgaltatas amely neked fizet (hirdetesbol, affiliate programokbol befolyo penzek), PayPalen keresztul teszi azt. amennyiben valamilyen online vallalkozast inditasz, szinten a paypal a legesszerubb fizetesi modszer, sokkal gyorsabb es burokraciamentes a honlapra valo telepitese, es attekinthetoek, archivalhatoak a tranzakciok.

van a PayPalnek meg egy elonye, akkor is vasarolhatsz, ha kartyadon eppen nincs fedezet. amikor lesz penz a kartyan, automatikusan leszedi rola, es igy nem vagy idohoz, helyhez kotve. sok esetben jelentosen olcsobb PayPallel fizetni, mint bankkartyaval. ilyen peldaul a bitefight, es az osszes gameforge.de-s fizetes. raadasul jelen esetben nem fuggsz foldrajzi poziciotol sem.

egy bankkartyad maximum egy ora alatt tudsz igenyelni, egy szemelyi igazolvannyal, kulfoldon utlevellel, anyagi kotelezettsegtol mentesen. a fenntartasi koltseget a szamlan levo osszegbol vonjak le automatikusan.

A PayPal accountot pedig par masodperc alatt regisztralhatod ezen a linken keresztul: PayPal regisztració

nehany tipp bankkartya igenylesekor:
visa electron tipusu kartyat erdemes valasztani, mivel ez sokkal szelesebb korben felhasznalhato, es koltsege ugyanaz mint a mastercardoknak, amelyekkel nem lehet boldogulni online feluleteken.

mindig kerdezd meg, hogy az aktualis akciokon felul milyen kedvezo ajanlatok vannak? gyakran biztositast, online kezelofeluletet, sms ertesito szolgaltatasokat lehet kerni ajandekba. ha epp nincs ilyen akcio, eleg ha szepen mosolyogsz az ugyintezo kislanynak, es megkered h neked kivetelesen lehessen igenybevenni valamilyen kedvezmenyt. 10-bol 9szer garantaltan mukodik!

vigyazz, mert ha kulfoldon elhagyod a kartyadat, elfelejted a pin-edet, e-banking jelszavadat, akkor hiaba tersz be a bankod ottani fiokjaba, nem fognak tudni segiteni. csak abban az orszagban fernek hozza kartyad adataihoz, amelyben azt kototted.

ne doljetek be az internetes bankkartyaknak se, ezek csak es kizarolag interneten hasznalhatoak, atm-ek kozul is csak keves fogadja el, es boltban sehol.
magyarorszagon ez az online feluleteken is asznalhato legjobb bannkartya: Raiffeisen Bank Visa Gold

a PayPal regisztracio pedig ezen a linken keresztul PayPal

vegezetul egy kis inyencseg:
mindig keresobarat bejegyzeseket postolok, es megnezem, hogy mely kulcsszavak a legkerettebbek. mivel a raiffeisen kulcsszo jo helyen all, ennek a statisztikai utan is szetneztem, es ujra sikerult a draga magyar tarsadalomnak bebizonyitania esetlenseget, bunkosagat. ime, vonjatok le a kovetkeztetest:
keresési statisztika:
rajfajzen - 9,900/hó
rajfajzen bank - 2,400/hó
raiffaisen bank - 1,300/hó
raifaisen bank - 590/hó
raifeisen bank - 480/hó
raiffeizen bank - 480/hó
reiffeisen bank - 480/hó
raiffesien bank - 320/hó
raifeissen bank - 260/hó
raiffesen bank - 260/hó
reifeisen bank - 260/hó
raiffhaisen bank - 210/hó
raffeisen bank - 170/hó
raifaissen bank - 140/hó
raiffasen bank - 140/hó
raffaisen bank - 110/hó
raifasen bank - 110/hó
raiffeissen bank - 110/hó
raiffensen bank - 110/hó
raifaizen bank - 91/hó
raifhaisen bank - 91/hó
raifessen bank - 73/hó
raiffeinsen bank - 73/hó
raifassen bank - 58/hó
raifesen bank - 58/hó
raiffaizen bank - 46/hó

ez 18,320 elirast jelent havonta, ezzel sezmben a helyes keresesek:
raiffeisen bank - 18,100/hó

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Szia,

nagyon jó kis írás, de mintha apróbb pontatlanságok lennének benne.

Az adatok megadásával kapcsolatban: pin kódot, jelszavakat valóban nem kér a fizető felület, de nevet, címet, telefonszámot kérhet. Ennek a csalásmegelőzésben van szerepe, minél több - amúgy máshol is ellenőrizhető - adat alapján ellenőrzik a vásárlást, annál inkább ki lehet szűrni a csalásokat.

Az online felület nem feltétlenül kerül plusz pénzbe és nem csak helyi tranzakciók kezelésére alkalmas. Ez attól függ, hogy valaki helyi bankot, vagy online fizetési szolgáltatót (internet paymnet service provider - IPSP) -t választ partnernek.

Ha az online felületet IPSP biztosítja, ahhoz nem fér hozzá senki,ha igen, vállalják a felelősséget. Bár itt nem világos, hogy személyes internet bankról vagy webshop fizetési felületről van-e szó - én ez utóbbiról beszélek.

Visa Electron vs MasterCard - nem egészen értem az összehasonlítást, terméktől függően kitűnően működnek minden helyzetben. Esetleg van valamilyen rossz személyes tapasztalat?

Internetes bankkártya - ahogyan a neve is mutatja, speciálisan online vásárlásra kifejlesztett termék (card not present), semmilyen egyéb helyzetben nem kell működnie.

Még lehet érdemes lett volna a chargeback kifejezést megemlíteni - ha online vásárlásnál visszaélést tapasztalunk, a chargeback intézménye kötelezi a bankot, hogy a levont összeget reklamáció esetén azonnal utalják vissza a vásárlónak. Persze ha a reklamáció jogtalan, újra megterhelik a számlát. De az intézmény maga fokozott fogyasztóvédelmet jelent akár csalás, akár vásárló panasz esetén.

Nagy Eszter
eszter.nagy@escalion.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008