co.cc beallitasok


egy baratom regisztralt a teneved.co.cc ingyenes domainre, es mivel nem szakember, nem tudta hogy hogyan kell tovabblepni. sokan igy vannak ezzel, ime egy kis segitseg, neki, es nektek:

eloszor is, mi az a domain?
a domain, egy felhasznalo altal meghatarozott nev, amely a szerverek (jelen esetben webszerverekrol beszelek, amelyek a honlapokat taroljak) IP cimet (amely egy 4x3-as, pontokkal elvalasztott szamsor) maszkolja.
tehat a honlapokat tarolo szerverek cime peldaul igy nez ki: 064.233.167.099 es ehhez tartozik egy domain, amely jelen esetben: google.com
ha bongeszo cimsoraba beirjuk az ip-t ugyanugy megkapjuk az oldalt, mintha a domain-nel. a domaint a domain name server-ek (DNS server) forditjak le a domaineket ip-kre, es az alapjan talalunk ra a szerverekre.

a domaineknek kulonbozo vegzodeseik lehetnek, amely az orszagnevek, szervezeti formak roviditesei, es nemsokara bevezetik a szabad domainvegzodeseket is.

abban az esetben hasznos egyedi domain vasarlasa, ha nem sajat szerveren tarolod honlapodat, vagy szerveredhez nincs domain rendelve..

sokat szamit egy sajat domain uzleti oldalak eseten is, mivel ingyenes domaineken es tarhelyeken tarolt oldalakon keresztul nem szivesen vasarolnak az emberek, raadasul konnyebben megjegyezheto es latvanyosabb.

jelen esetben a co.cc az a szolgaltato, aki ingyen, szeleskoru szolgaltatasokkal biztosit egyszeru domainneveket, amelyrol nem latszik hogy ingyenes, nem tartozik hozza rekla, sem semmilyen kotelezettseg. raadasul pillanatok alatt beuzemelheto, es nem kell varni ra.. ehhez segitseg az alabbi leiras.

  a co.cc-re valo regisztracio utan, valaszthatunk, hogy domainunket sajat szerverre iranyitjuk (1. Manage DNS), olyan szerverre, ahol csak bizonyos szolgaltatasokat akarunk igyenybevenni az uj domainunkkel (2. Zone Records), vagy csak meglevo honlapunkhoz akarunk egy ujabb domaint (3. URL Forwarding)

  1. Manage DNS eseteben a szervernek tudnia kell fogadni a domaint, tehat kell fusson rajta name server szolgaltatas. ez sajat, vagy fizetos tarhelyek eseteben indokolt. ekkor minden domainhez kotot szolgaltatast az adott szerver szolgal ki (pl.: web, email, ftp..)
  ezt az opciot valasztva maximum 48 orat kell varjunk, amig a DNS szerverek rogzitik az ip-hez tartozo domainnevet.
  2. Zone Records. ennek a beallitasaihoz egy olyan szerver domainjat rogzithetjuk, amely tarolja honlapunkat, es megengedi, hogy felulirjuk az o domainjat.
  ha peldaul blogger.com-on regisztralunk egy blogot, a "Settings" > "Publishing" menupont alatt atvalthatunk "Custom Domain"-ra, itt az "Advanced Settings"-nel beallithatjuk a co.cc-s domainunket.
  a "Redirect" elott a dobozt bejeloljuk, igy a www.sajatdomain.co.cc es a sajatdomain.co.cc is hasznalhato lesz.
  a domain-szolgaltatonal, ami jelen esetben a co.cc, a Zone Records beallitasanal megadjuk peldaul a sajatdomain.co.cc vagy blog.sajatdomain.co.cc hostot, TTL idot minel kevesebbre alitjuk, atitranyitas tipusa: CNAME. value: ghs.google.com
  ebben az esetben a blogspot-os blog eddigi cime automatikusan atall az uj, sajatdomain.co.cc vagy blog.sajatdomain.co.cc domainra.
  ha a sajatdomain.co.cc moge egy honlapot akarunk, akkor a zone records tipusanal, az "A" recordot valasztjuk ki, es a value mezobe a tarhelyszolgaltato ip-jet irjuk (extra.hu eseteben 80.77.113.72). a tarhely domainbeallitasanal csak a domain nevet kell felvenni.
  3. URL Forwarding eseteben tovabbitjuk a sajatdomain.co.cc-t a mar meglevol oldalra. itt ha el akarjuk takarni az eredeti cimet, valaszthatjuk az "URL hidding" funkciot, ha nem akkor a "path forwarding"-ot. itt tudunk egyutmukodni a Google Apps-szal, amelyre elozoleg regisztralni kell, es CNAME recordot igenyelni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008