vilagutazo becsulet

ismetelten vendegem van. most egy korzikai szuletesu vilagjaro tanyazik nalam. szegeny, kicsit orult, pontosabban nem kicsit, nagyon.

a srac tagja a couchsurfing.com-nak, amely szolgaltatasait en is elvezem

megkeresett es elpanaszolta, hogy eljott budapestre talalkozni egy lannyal, akivel interneten ismerkedett meg es remenyeket fuzott a talalkozashoz, de sikeresen le lett razva amikor ideert. talalkozott egy masik lannyal akinel eltoltott egy ejszakat.
masnap, a deak teren megallt beszelgetni vele, lerakta a hatizsakjat, elkoszontek, es amikor megfordult, mar nem volt amit ujra a hatara vegyen.
benne ruhak, laptop es iratai, egyszoval, mindene.

allitasa szerint profi c++ programozo, ezt elobb-utobb le is fogom tesztelni, csak legyen vegre gepem.
meselte, hogy irt egy olyan ai-t, amely segitsegevel kepes egy robotkez alkalmazkodni a targyhoz amit eletesznek, es kepes azon formajanak megfelelo cselekvest vegrehajtani vele. ez egyszerubben fogalmazva: kepes kulonbozo meretu es anyagu edenyeket alkalmazni, a mozdulatsort is az eszkoz tulajdonsagaihoz igazitani.
ez nem egy olcso projekt, es hatalmas lepcso lenne a fejlodes soran, dehat a zseniket rendszerint belepi az ut pora, hogy egyarant ironikusan es koltoiesen fogalmazzak.

furcsa egy ember. szereztem neki egy cimet, ahova kervenyezhet lakcimkartyat, hogy kaphasson utlevelet. de nem akarta alairni a lakcimkartya kervenyt, merthogy hazudunk, mivel o nem azon a cimen lakik. egy oraba telt amig megmagyaraztam neki, hogy itt nincs semmi atveres, csupan mas a cim, mint ahol jelenleg laki (tehat nalam), de ez senkit nem zavar, mivel a tulaj alairasa es a postai cim a lenyeg. az, hogy hol az a lakas es hogy jart-e benne valaha, teljesen folosleges informatio. de o akkor sem engedett. anyiban megegyeztunk, hogy egy szamara fontos targyat odaadok a cim tulajdonosanak, hogy valami kosse ahhoz a helyhez, es amikor a nagykovet megkerdezi, hogy te ott laksz? tiszta szivvel valaszolhatja azt, hogy nem, de ott van egy szamomra nagyon fontos tulajdonom, a bibliam.

en ezen jot nevettem, de teljes mertekben meg tudom erteni, mivel tapasztaltam, hogy csak magyarorszagon, es par balkani orszagban fordul elo az, hogy hivatalokat atvernek, adotcsalnak, hazudnak a tarsadalomnak. mas orszagokban meg sem fordul az emberek fejeben, es nincsenek is rakenyszeritve.

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Meg Romaniaban is - amely a tolvajok birodalmakent hiresult el a nagyvilagban - nagyobb az adofizetesi arany, mint Magyarorszagon.
Dorján üzenete…
eressz meg egy bejegyzést a couchsurfing-os élményekről. Erőst bírnám...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008