eseménydús fáradtság

a mai események korántsem pihentetőek, van benne félmilla 60ft borravalóval, garázskaszinó és cigány-verés, önismereti tripp és nemzetközi egyezményes információ, egy kis autólopással és ralival fűszerezve, desszertnek meg napon főtt barack.


történetmesélést mindig az elejéről, azaz hol volt, hol nemvolt, volt a tegnap egy elcseszettül hosszú és tartalmilag nehéz nap. csak nagy léptékben: riasztást kaptunk egy bérfuvarra amely célja Budapest, hogy vigyünk haza egy kislányt aki megzakkant. később kiderült, hogy csupán csupán egy külvilág számára erősen megnyilvánuló önismereti lépcsőfokon szédeleg, és abban a szektaszerű képződményben nincs többé helye. mi voltunk a megmentősereg, ez nem csak nagy felelősséggel járó nehéz feladat, de mindhármunkban felkavart múltat, jelent, jövőt, ráadásul a gyengébbik egyed bennem találta meg a kiutat, így kétszeresen is vállalnom kellett a megmentő szerepet.
elérkezett az este, ki-ki nyugalomra, amikor a szomszéd (szintén segítségre szoruló egyed) 6 sör, több pohár pezsgő és egész napi napon töltött munkaóra után a már alvó autótulajdonostól "kölcsönvette" a személygépkocsit, és jogosítvány nélkül, többéves vezetői szünet nélkül elindult a szomszéd utcába az ABBA CD-ért.


késődélelőtti ébredés után kiderült, hogy L. elvtárs az ABBA lemez helyett a 70 kilométerre levő városba indult, elkaszinózni a hirtelen csöppent Deák Fecót. ebédre befutott, lihegve, egy biztonsági őr kíséretében, feledve és feledtetve a lopott kocsit, amelyet értelemszerűen ismételten használatba kívánt állítani, de most már sofőrrel, hogy a cigány kaszinózók keze közül kimenekülve segítséget kérjen h visszatérhessen az éjszaka nyert félmilláért. hosszú, pokoli meleg út következett, állandó feszültséggel teli monológgal, cigányszitokkal és a lelki gyengeség nagyképű kivetülésével. hátulról érkeztünk, poros garázssor, sötét alakok, kedves pultos lány, egy marék húszas, 100k jatt. amire elindultunk 300k maradt.

ralitempóban 4 óra alatt tettük meg a visszautat, közben két nagyra nőtt gyereket pesztrálok, csillapítom a feszült sofőrt, csendesítem a gyűlölettel teli szerencsejátékost, és törlöm a 40C° könnyeit homlokomról.

megálltunk egy pizzára, fogyasztottunk nagyvonalúan 4430 forintra, távozáskor a gambler „könnyen-jött” 300k-val zsebében nagyvonalúan kijelentette a bájos pincérkislánynak, hogy 4500-ból jöhet. Húsüzlet, sarki söröző, cukrászda, coccializmusból megmaradt ABC. A délben vásárolt 10 kiló barackot most este hoztuk be a naptűzte placcról; gusztustalan látvány.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008