lézer nyomtatók

egy garantáltan pénzt termelő biznisz ötlet, az alábbi cikk alapján:
Életveszélyesek a lézernyomtatók?

A legfrissebb kutatások szerint a lézernyomtatók tonerjéből kiáramló apró részecskék életveszélyesek, rákkeltő hatásúak. Biztonságosabb a forgalmas belvárosban, mint az irodában? A vizsgálatot végzők meglepő eredményre jutottak.

Lidia Morawska, a Queenslandi Tudományegyetem fizikus professzora egy olyan kutatás vezetője, amely most meglepő eredményeket hozott. A lézernyomtatók legalább olyan veszélyesek, és károsak lehetnek az emberi szervezetre, mint a cigarettafüst, vagy a kipufogógáz belégzése.

Az ultrafinom részecskék olyan kicsik, hogy emberi szemmel nem is láthatóak. Légzés során könnyedén bekerülnek a tüdő egészébe, és súlyos légzési, valamint szív-és érrendszeri problémákat okozhatnak. Néhány részecske rákkeltő hatással is bír.
laserprinter.jpg

A kutatás során 40 darab új, és közel új lézernyomtatót vizsgáltak. Ebből 13 különösen magas káros részecske-kisugárzás eredményét adta. Míg a nyomtatók tonerjéből igen, addig a fénymásolókból nem áramlottak ki ilyen részecskék.

A kutatók azt is megállapították, hogy a mikroszkopikus részecskék koncentrációja ötször akkora, mint egy tömött belvárosi dugóban.

Az ügyben további vizsgálatok várhatóak: a kutatás a részecskék kémiai szerkezetének elemzésével folytatódik. Az egyetem szakértői azonban már most messzire mennek: szerintük ha a kormányok szabályozzák a dohányzást és a közlekedést azok káros hatása miatt, akkor az irodákban is tenniük kellene valamit az ilyen, egészségre káros lézernyomtatókkal.

hogyan tudsz ebből meggazdagodni?
adj fel hirdetést az fenti cikket mellékelve az alábbi szövegekkel:
- felvásárolok működőképes, használt lézer nyomtatókat.
- cserélje le lézer nyomtatóját egészséges tintapatronosra.

szerződj le egy nyomtatólerakattal, hogy minden eladott tintapatronos nyomtató után kapj jutalékot. vedd meg a lézrnyomtatókat, ajánld helyette az egészségre nem káros lézer nomtatóidat.
az így begyüjtött lézernyomtatókat add el önkormányzatoknak, iskoláknak, olyan intézményeknek, akik olcsón vesznek ilyen termékeket. vagy irány külföld vele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008