a paraszt

egy regi es kemeny tortenet, melyet mar reg keszulok megirni, csak soha nem jut eszbe mikor blog elott ulok. de ma volt egy messengelesem ahol elmeseltem, igy ismetelten aktualissa val a tema, ime:

budapest mellekutcaiban szoktam roviditeni az amugy is rovid utvonalakat, kerulve a tomeget, es ezalkalommal (eleg gyakori az ilyen jelenseg) egy volt osztalytarsammal szaladtam ossze, az altalanos iskolat jartuk egyutt otthon, szekelyudvarhelyen. nagy meglepetes, orultunk meg miegymas, egy 10perces beszelgetes alatt telszamot csereltunk, par szoban elmeselte h mar itt van 3vagy 5eve.. nemtom.. es h egy bugyiboltban dolgozik. es h epp keszulnek gyujtogetni es kolcsontfelvenni a parjaval lakasvasarlasra.

eltelik egy het. informaciom volt egy jo lakaskolcson csomagrol, amelyet nem vernek nagydobra, egy banki embertol szurodott ki az info.. a volt osztalytarsnomre gondoltam, h megosztom vele, felhivom, szepen udvozoljuk egymast, es kb szoveg reszemrol:
hetvege kovetkezik, valahol osszeszaladhatnank egy teara..
eddig jutottam el, mire egy ferfihang szol a telefonba:
a roman kurva anyad takaroggya haza te mocsok roman geci tee s haggya beken a baratnomnek, me megollek te geci romantE!
es kinyomja. semmi perc mulva visszahiv.. ugyanazt a mondatot lenyomja, es ujra kinyomja h egy szot szolhattam volna. erre irtam egy sms-t:
reszvetem!
nem biztos h van olyan szinten agyilag h felfogja az ironiat es a tomeny informaciot, melyet ezzel a szoval kozoltem mindketojukkel.

en csak nevetek az ilyenen, es a lanyt sem tudom sajnalni.. o valasztotta maganak, egeszsegere! bugyibolt, egy feltekeny paraszt ferj.. gyonyoru pesti elet.. egy szep alom beteljesulese..

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Azóta is eszembe jut a sztori, és nem tudom, hogy milyen érzésket vált ki...én sajnálnom, nem ezt érdemelné...de ki tudja ki mit érdemel?!
eapo üzenete…
mindenki pont azt erdemli amit "megél", sem tobbet, sem kevesebbet.. mindenki tehet a sajat sorsarol, senkit nem kel sajnalni, ha valaki magatehetetlen, magara vessen. felvilagositani viszont kell sokakat a helyzeterol, mivel az emberek nagyon hiszekenyek, s nyakig szarban ulve is meg lehet etetni veluk "hogy te tok jol vagy, kersz egy harapast a szendvicsembol?.."
jelen esetben egyertelmu jel mutat arra, hogy egy huron pendulnek. az h "reszvetem" nem azt jelentette h "sajnallak", hanem azt, h "le vagy sajnalva!" ;) gonosz, de valo.
Névtelen üzenete…
Jól van na...az a baj, hogy teljesen igazad van...csak akiket szeretsz vagy szerettél valamikor, azok mindig fontosak, és megvédenéd az parasztoktól...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008