internethasználat statisztika hu

ma az alábbiakat gyűjtögettem, s megosztom, csak úgy:

iwiw, youtube, facebook
Zala megyében Nagykanizsán van a legnagyobb igény az iwiw és youtube-ra, a facebook még kissé visszamaradott, viszont 2010 januárja óta nyomon követett görbéket tekintve novemberre utoléri a YouTube-ot, és januárra leelőzi az iwiw-et.
a városban kimagasló a freemail.hu és citromail.hu használat és növekszik a gmail.com használata
magasab az origo olvasottsága, viszont nem állandó
zala és nagykanizsa keresőszavak használata állandó és a térségben ebben is nagykanizsa vezet.
zenénél magyobb a filmek iránti érdeklődés, a játék megelőzi midkettőt, jellemzően nem legális forrásból. a térségben szintén vezető nagykanizsa.

európában a 13-24 évesek által a social networking hasznalata 7%-kal magasabb mint a keresők használata,

Hazánkban az internet iránti érdektelenség világviszonylatban kiemelkedően magas: a felnőtt korú magyar lakosság több mint fele nem használja az internetet. A fiatal generáció döntő többsége már egy globális ifjúsági kultúrában nő fel, amelynek legfontosabb pillére maga az online létezés.

magyarországon az internethasználók demográfiailag kategorizálva (World Internet Project 2007):
14-29 éves férfiak, diákok és vállakozók, elit és felsőközép réteg, felső és középfokú iskolázottsággal, főként budapesten és nagyvárosokban jellemző. 79%-k részt vett valamilyen számítógépes képzésben.
a felhasználók t9bb mint 73%-a tud dokumentumokat formázni és létrehozni, böngészni és letölteni.
legtöbb esetben az internethasználat elleni kifogás a nincs szükségem rá, nem érdekel, és csak 17%-nak nincs számítógépe. a tagadó válaszok közt fellelhető a "nem gyerekeknek való", "személyes adatok védelme", "túl sok reklám", "nincs rá idő".
az internethasználók 61%-a napi szinten, 25%-atöbsször hetente internetezik, legtöbben otthonról és munkahelyről, és csak 19% az iskolából. otthonról interneten töltött idő 6 óra, iskolában fél óra. ez idő alatt főként emaileznek és chatelnek. információszerzést illetően főként hírek, termékinformációk, utazás majd életvitel. szórakozás terén zene, viccek, játékok és filmek.
oktatást érintő kimutatás: tények, iskolával kapcsolatos információk, szavak, levelező képzések a sorrend.
online közösségi részvétel korosztály szerint:
14-17 - 73%, 18-29 - 66%
az internethasználók 66%-a egyértelműen kijelenti, hogy az új technológiák jobbá teszik a világot.
az internetet nem használók a könyveket is elutasítján mint információforrás, és leginkább a televízióban bíznak, az internethasználók viszont egyértelműen az internetet tekintik elsődleges informáióforrásnak.
az internethasználók fontosabbnak tartják a kultúrát, a szórakozásnál és a hírek/közösségi életnél, míg a nem-használók számára a szórakozás a legfontosabb.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Römi táblajáték szabályok és leírás - frissítve

gmail down

oscar 2008